Ankara

İYİ Parti’den Mehmet Uçum’a Sert Tepki: “Kanunun Ruhunu Görmezden Geliyorsunuz”

Kavuncu, seçimlerin yenilenmesine yönelik değerlendirmelerin “kanunun ruhuna aykırı” olduğunu savunarak, “Türkiye bu kafayla yönetilemez. Bu anlayış ülkeyi uçurumun eşiğine sürükler” dedi

İYİ Parti’den Mehmet Uçum’a Sert Tepki: “Kanunun Ruhunu Görmezden Geliyorsunuz”

İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığına ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kavuncu, seçimlerin yenilenmesine yönelik değerlendirmelerin “kanunun ruhuna aykırı” olduğunu savunarak, “Türkiye bu kafayla yönetilemez. Bu anlayış ülkeyi uçurumun eşiğine sürükler” dedi.

İYİ Parti’den Tandoğan Mitingi Çağrısı

Başkanlık Divanı Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Kavuncu, 27 Haziran’da Ankara’daki Tandoğan Meydanı’nda düzenlenecek mitinge vatandaşları davet etti.

Kavuncu, Türkiye’nin milli kimliği ve cumhuriyet değerlerinin hedef alındığını öne sürerek, “Türk milletini, İYİ Parti’nin Türk bayrağıyla ön safta yer alacağı bu mücadeleye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’den Mehmet Uçum’a Sert Tepki: “Kanunun Ruhunu Görmezden Geliyorsunuz”

Hukuk Çalıştayı Sonuçları Üç Aşamada Takip Edilecek

İYİ Parti tarafından gerçekleştirilen Hukuk Çalıştayı sonrasında hazırlanan vizyon belgesinin üç aşamalı bir mekanizmayla izleneceğini belirten Kavuncu, ilk aşamada bir izleme komisyonunun görev yapacağını söyledi.

İkinci aşamada parti grubunun yasa teklifleri, bütçe önergeleri ve soru önergeleriyle çalıştayın sonuçlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) gündemine taşıyacağını ifade eden Kavuncu, üçüncü aşamada ise Venedik Komisyonu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının referans alınacağını kaydetti.

“Türkiye’nin Erdoğan’a İhtiyacı Var” Sözlerine Tepki

Mehmet Uçum’un, “Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmeye ihtiyacı yok ama Türkiye’nin ona ihtiyacı var” sözlerini eleştiren Kavuncu, bu yaklaşımın ülke yönetimini tek bir kişinin kaderine bağladığını savundu.

Kavuncu, “Tek bir kişinin kaderi ülkenin kaderinin üzerinde görülmeye başlanmış durumda. Böyle bir kibir, Türkiye siyasi tarihinde görülmemiştir” değerlendirmesinde bulundu.

“Seçim Tarihi Yorumu Milletin Aklıyla Alay Etmektir”

Uçum’un, TBMM’nin seçimlerin yenilenmesi kararı alması halinde seçimin 16 Nisan 2028’de yapılabileceğine ilişkin açıklamasını da hedef alan Kavuncu, bunun anayasal düzenlemelerin amacını aşan bir yorum olduğunu ileri sürdü.

“Genel seçim tarihinden yalnızca bir ay önce seçim yapılmasını önermek milletin aklıyla alay etmektir” diyen Kavuncu, bu yaklaşımın yalnızca bir kişinin yeniden adaylığının önünü açmaya yönelik olduğunu iddia etti.

“Türkiye’nin İhtiyacı Ekonomik Sorunların Çözülmesidir”

Açıklamasında ekonomi yönetimini de eleştiren Kavuncu, yüksek enflasyon, faiz giderleri ve hukuk alanındaki uygulamalar üzerinden hükümete yüklendi.

Türkiye’nin ihtiyacının ekonomik sorunların çözülmesi olduğunu belirten Kavuncu, iktidarın uygulamalarının ülkenin temel problemlerini derinleştirdiğini savundu.

“Türkiye Kayyım Rejimine Dönüşüyor”

Beyaz et sektörüne yönelik yürütülen soruşturmalarda uygulanan denetim kayyımı kararlarını da değerlendiren Kavuncu, hükümetin kayyım uygulamalarını yaygınlaştırdığını öne sürdü.

Ceza Muhakemesi Kanunu’ndaki düzenlemelere işaret eden Kavuncu, soruşturma konusu suçların kayyım atanmasını gerektiren katalog suçlar arasında bulunmadığını savunarak, “Denetim kayyımının hukuki dayanağı nedir?” sorusunu yöneltti.

Rekabet Kurulu Eleştirisi

Şirketler arasındaki olası fiyat anlaşmalarının cezalandırılması gerektiğini ifade eden Kavuncu, bunun yönteminin kayyım atamak değil, mevcut mevzuat çerçevesinde para cezası uygulamak olduğunu söyledi.

Rekabet Kurulu’nun görev alanına dikkat çeken Kavuncu, “Eğer bu tür süreçlerde doğrudan kayyım mekanizması işletilecekse, o zaman Rekabet Kurulu’nun işlevi sorgulanır hale gelir” dedi.

Çıplak Arama ve Polis Müdahaleleri Gündemde

Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Fatoş Pınar Türker’in cezaevinde çıplak aramaya maruz kaldığı yönündeki iddialara da değindi.

Özel sektör öğretmenleri ve madencilerin eylemleri sırasında yaşanan polis müdahalelerini de eleştiren Kavuncu, “Şiddetin ve kötü muamelenin normalleşmesine izin vermeyeceğiz.ifadesini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    KIZDIM
  • 2
    GÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.