Burdur’da Çocuk İzlem Merkezi Kuruldu

Burdur’da Sağlık Bakanlığı bünyesinde Çocuk İzlem Merkezi kuruldu

Burdur’da Sağlık Bakanlığı bünyesinde Çocuk İzlem Merkezi kuruldu.

İstismara uğrayan çocukların aynı travmayı yaşamadan duygularını ve sıkıntılarını tek seferde karar mercilerine anlatmaları için ilk olarak 2010 yılında Ankara’da kurulan ve Türkiye’de 35 adet bulunan Çocuk İzlem Merkezlerinin 36’ıncısı Burdur’da kuruldu. Merkezde Cinsel istismar mağduru olduğundan şüphelenilen çocuğun “çocuk dostu” bir ortamda her türlü adli, tıbbi ve sosyal işlemleri aynı gün gerçekleştirilecek.

Merkez hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Reha Sermed Aygören psikiyatri kliniğine yansıyan olgular ve kolluk kuvvetleri ile yapılan çalışmalarda gerek çocuk psikiyatri alnında gerek cinsel istismar konusunda bir boşluk bulunduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Vali Hasan Şıldak; “Cinsel istismar konusu kabul edilmesi, değer yargılarımız ve kültürümüzle bağdaşmayacak konular ama toplumumuzda yaşadığımız bir gerçek aynı zamanda” dedi.

çocuk izlem merkezisağlık bakanlığıTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.