“Amatör Sporcuların Sağlığı İçin Yeni Yapılanma Kuracağız”
Kemal Memişoğlu, “Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Ekibi Çalışanları 16. Bilgi Yenileme Kursu” programına katılarak sporcu sağlığı, koruyucu sağlık hizmetleri ve amatör sporculara yönelik yeni çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Programda konuşan Bakan Memişoğlu, profesyonel sporcular kadar amatör sporcuların sağlık süreçlerinin de önem taşıdığını belirterek, Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu iş birliğinde yeni bir yapılanma oluşturacaklarını söyledi.
“Pandemi Sürecinde Dünyaya Örnek Prosedürler Oluşturduk”
COVID-19 pandemisi döneminde TFF Sağlık Kurulu üyesi olarak görev yaptığını hatırlatan Memişoğlu, o dönemde spor faaliyetlerinin devam etmesi için yoğun çaba gösterildiğini ifade etti.
Memişoğlu, “Hem spor yapacağız hem aktiviteleri sürdüreceğiz hem de insanlarımızı COVID-19’dan koruyacağız diye büyük mücadele verdik. Dünyaya örnek olan birçok kural ve yönetim prosedürü oluşturduk.” dedi.
Koruyucu Sağlık Hizmetleri Vurgusu
Sağlık sisteminde koruyucu sağlık hizmetlerini ön planda tuttuklarını kaydeden Bakan Memişoğlu, “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık modeliyle insanın kendi sağlığını korumasını hedefliyoruz. Sağlıklı Hayat Merkezleri ve aile hekimlikleriyle temel sağlık hizmetlerini güçlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Esenlik Mevzuatı” Spor Kulüplerini de Kapsayacak
Yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanan “Esenlik Mevzuatı” hakkında da bilgi veren Memişoğlu, sağlıklı bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik yeni uygulama alanları oluşturulacağını söyledi.
Bu kapsamda spor kulüplerinin de sisteme dahil edileceğini belirten Bakan Memişoğlu, sporcuların fiziksel gelişimi ve sağlık süreçlerinin daha yakından takip edileceğini ifade etti.
“Başarının Arkasındaki En Önemli Güç Sağlıkçılar”
Futbol kulüplerinde görev yapan sağlık çalışanlarının önemine dikkat çeken Memişoğlu, modern futbolda küçük detayların başarıyı belirlediğini söyledi.
Türk millî takımının yeniden Dünya Kupası hedefi doğrultusunda ilerlediğini belirten Memişoğlu, “Bir takımın arkasındaki takım çok önemli. Bu takımın da en önemli faktörü sağlıkçılar yani sizlersiniz.” diye konuştu.
Okul Sporları İçin Sağlık Raporu Süreci Kolaylaştırıldı
Bakan Memişoğlu, okul sporlarına katılımı artırmak amacıyla sağlık raporları konusunda yeni bir düzenleme yaptıklarını da açıkladı.
Yeni sistemle öğrencilerin spor faaliyetlerine daha kolay erişebileceğini belirten Memişoğlu, çocukların küçük yaşlardan itibaren takım sporlarına yönlendirilmesini hedeflediklerini kaydetti.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)