EMEKLİ OLUNCA…

Gölhisar Pınar ve DEHA20 Gazetelerinde yayınlanan bu ?? EMEKLİ OLUNCA… ?? İnsanlar çeşit çeşit. Bazıları emekli olmak için can atar ve “dinlenmenin” getirdiği o müthiş rahatlığa(!) ulaşacağı için çok mutludur.

Gölhisar Pınar ve DEHA20 Gazetelerinde yayınlanan bu

?? EMEKLİ OLUNCA… ??

İnsanlar çeşit çeşit. Bazıları emekli olmak için can atar ve “dinlenmenin” getirdiği o müthiş rahatlığa(!) ulaşacağı için çok mutludur. Bazılarıysa emekli olunca ne yapacağına bir türlü karar veremediğinden bunlar için emekli olmak ölümle eşdeğerdir.

Hiç unutmam. Samsun Sahra Sıhhiye Er Eğitim Komutanlığında “acemi” eğitimini yaparken Tuğgeneral bir okul komutanımız vardı. 56 yaşındaydı ve bizimle beraber bazı günler 1-1.5 saat koşardı.Biz gençler ona yetişemezdik. Sonra kadrosuzluktan emekli oldu. Ve emekli olduktan altı ay sonra kalp krizinden vefat ettiğini duyduk. Büyük bir ihtimalle, emekli olunca büyük bir boşluğa yuvarlandı sonra depresyon, peşinden ölüm…

Bana gelince… Tam tersi durumdayım dostlar…

Emekli olduktan sonra hareketsizlikten kurtuldum ve gün boyu zamandan iki saat kazandım. Şaşırdınız değil mi? Anlatayım. Şöyle oldu bu iş:

Mesela şimdi nisan veya mayıs ayındayız diyelim. Eskiden olsa sabah saat 5.5 da namaz için kalkardım. Sonra saate bakar ve kendi kendime “ Ohooo Belediyeye gitmek için daha 2.5 saat var” der ve yeniden yatardım.

Şimdi ise saat 5.5 da kalkıyor, namazı kılıyor, kahvaltıyı yaptıktan sonra saat 6 da seraya, ceviz veya lavanta bahçesine çalışmaya gidiyorum.

Yani bu yeni hayat ne yandan bakarsanız bakın bana 2 saat kazandırmış durumda.Önceden olduğu gibi memur tarzı yaşamak meğer bana biraz uyuşukluk veriyormuş.

ÇOCUK İSTİSMARI…

Yahu nereden çıktı bu “istismar” sözcüğü, anlamadım. Sanki yapılan işin vahametini hafifletmek için uydurulmuş gibi bir hali var.

Kardeşim buna, adıyla sanıyla “tecavüz” derler. Geçen gün Küçükçekmece’de dört yaşındaki “sabiye” yapılana ise tecavüz sözcüğü bile az geliyor. Orada söz bitiyor, sözzzz!

Aloooo, orası Meclis mi?!

Bu sapıklarla ilgili yasal düzenlemeyi ne zaman yapacaksınız?

EN KIL OLDUĞUM ŞEY…

Söz verip de yerine getirmemek.

Eh şükürler olsun günümüz insanlarının çoğu da aynı görüşte olmalı ki (!) birçok insana, verdiği sözü yerine getirtmek deveye hendek atlatmaktan daha zor.

DR. RAMAZAN CANURAL

emeklilik hayatısağlıkTürkiyeBurdurGölhisar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.