Hayvancılık Projesi Eğitimlerine İlgi Giderek Artıyor

“Bölgesel Kalkınma Amaçlı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” çerçevesinde Burdur’un potansiyelleri ile üniversitenin mevcut ve gelecek altyapısının uyumlaştırılarak tarım ve hayvancılıktaki rekabet gücünü artırmayı amaçlayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi …

“Bölgesel Kalkınma Amaçlı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” çerçevesinde Burdur’un potansiyelleri ile üniversitenin mevcut ve gelecek altyapısının uyumlaştırılarak tarım ve hayvancılıktaki rekabet gücünü artırmayı amaçlayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi kapsamında çiftçilere yönelik verdiği eğitimlere ilgi giderek artıyor.

Eğitimlerin bazıları çiftçilerin yaşadığı köy ve kasabalarda gerçekleştirilirken bazıları da üniversite yerleşkesindeki salonlarda devam ediyor. Burdurlu çiftçilerce yoğun katılımın olduğu eğitimlerden biri de Avşar Han Sinema Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eğitimler, Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Murat ALPARSLAN’ın hoş geldin konuşması ile başladı. Katılımlarından dolayı çiftçilere teşekkür ederek sözlerine başlayan ALPARSLAN, “8 farklı konuda eğitimlerimiz var. Her eğitime gelen kişiye eğitim sonunda sertifika vermek istiyoruz. Bu sertifikalar çok önemli çünkü 8 eğitimden 5’ine katılan çiftçilere ‘Bilinçli Çitçi Sertifikası’ gibi özel sertifika vereceğiz ve bu kişileri veri havuzumuzda tutacağız. Böylece sizlerle hayvancılık projesi kapsamında daha yakından çalışabileceğiz.” vurgusunu yaptı.

Daha sonra MAKÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Karakaş OĞUZ tarafından ‘Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları’ konusunda eğitim verildi.

Çiftçilerin pratikte karşılaştığı soru ve sorunların yanıtlarını da buldukları eğitimlerde, çiftçiler de günlük hayattaki deneyimlerini paylaştılar.

Hayvancılık ProjeMAKÜTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.