Rektör Korkmaz: “Burdur MAKÜ Spor 3. Lige Hazır”

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur’un yerel kanalı olan Kanal 15 televizyonunda yayınlanan “Burdur’un Nabzı” programına konuk oldu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur’un yerel kanalı olan Kanal 15 televizyonunda yayınlanan “Burdur’un Nabzı” programına konuk oldu.

Gazeteciler Bilal Karasakal ve Kürşat Tuncel’in sorularına yanıt veren Rektör Korkmaz, yeni eğitim öğretim döneminden MAKÜ Spor’a kadar birçok konuda bilgi verdi. Rektör Korkmaz, yeni eğitim öğretim yılında 9 bin yeni kayıtla MAKÜ’nün öğrenci sayısının 35 bine ulaştığını bu sayının da Burdur’a büyük bir değer katacağını söyledi.

Barınma konusunda da açıklama yapan Rektör Korkmaz “Bizlere intikal eden hiçbir sıkıntı yok. Daha önce sayın valimizin başkanlığında tüm Burdur’u içine alan bir toplantı yaptık. Toplantıda Burdur merkez ve ilçeler bazında değerlendirmeler yapıldı ve çok önemli bir karar alındı.  Burdur’da ben yurda yerleşemedim diyen bir tane öğrenci kalmamak üzere karar aldık. Buna ilişkin eylem planları oluşturuldu. Şu güne kadar hiçbir problem yaşanmadı ve yaşanmayacaktır.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Aralık Ayı Sonunda Hasta Kabulüne Başlayacak

Diş Hekimliği Fakültesi hakkında da bilgi veren Rektör Korkmaz, Diş Hekimliği Fakültesinin Aralık ayı sonunda hasta kabulüne başlayacağını söyledi. Diş Hekimliği Fakültesi yatırımını bütünleyecek en büyük yatırımın Tıp Fakültesi olacağını belirten Korkmaz, bu konuda çalışmaların başladığını, yeni yapılan hastane ile koordineli bir çalışmayla alt yapı işini de çözeceklerini ifade etti.

Spor yatırımları hakkında da bilgi veren Rektör Korkmaz Burdur’un özlemi olan pembe mavi ruhu tekrar oluşturacaklarını, bunu ancak Burdurlu sporseverlerle başarabileceklerini söyledi. Güçlü bir alt yapı ile uluslararası ve ulusal birçok takımı ve 26 bin sporcuyu misafir ettiklerini söyleyen Rektör Korkmaz spor turizminin Burdur’a olan katkısına değindi. “İlimizde yer alan takımlarla birlikte bir çalışma yaparak ilimiz futbol takımlarının daha da güçlenmesi için çalışma yapacağız” diyen Rektör Korkmaz, MAKÜ’nün spora ve sporcuya verdiği önemi vurguladı

Program esnasında canlı yayına bağlanan Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve taraftarlar, 3. Ligin özlem olduğunu belirterek, MAKÜ Spora her türlü desteğe hazır olduklarını söylediler.

Adem KorkmazMAKÜMAKÜ SporTürkiyeBursa

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.