SALDA GÖLÜNDE ÇÖZÜM BEKLEYEN ACİL SORUNLAR VAR

Burdur’un Yeşilova ilçesinin yeni Belediye Başkanı Müntaz Şenel, Türkiye’nin Maldivleri olarak adlandırılan Salda gölünde sezonun açıldığını söyledi. Çevre Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bir proje ile göl ve çevresi koruma altına alındı.

Burdur’un Yeşilova ilçesinin yeni Belediye Başkanı Müntaz Şenel, Türkiye’nin Maldivleri olarak adlandırılan Salda gölünde sezonun açıldığını söyledi. Çevre Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bir proje ile göl ve çevresi koruma altına alındı. İzinsiz hiçbir yapı inşa edilemeyen alanda mevcut 15WC ile alt yapı sorunlarının karşılanması mümkün değil. Yeşilova Belediye Başkanı Müntaz Şenel’in en kısa sürede Vali Hasan Şıldak ile bir araya gelip çözüm arayacakları öğrenildi.

300 bin kişiye 15 WC
Burdur’un Yeşilova ilçesindeki beyaz kumulları ve turkuaz renkli yapısıyla Maldivler’e benzetilen Salda Gölü’nü geçen yaz 300 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

Millet bahçesi olarak bilinen bir proje ile salda gölünü de kapsayan bir alanda özel koruma alanı ilan edildi. Özel izin almadan hiçbir şey yapılamayan Salda gölü ve çevresinde Başkan Şenel, “Salda gölümüze ziyaretçiler şimdiden gelmeye başladı, WC sayımız sadece 15 bu halimizle misafirlerimizi ağırlamamız çok güç , Sayın Valimiz ve kaymakamımızla yakında bir araya gelip geçici çözümler arayacağız . Çevre Bakanlığından özel izin alarak var olan alt yapı sorunlarımızı kısa sürede çözmek istiyoruz “dedi

Salda Gölünün Özellikleri
Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü, son dönemde turistlerin ilgisini fazlasıyla çekmiş durumda. Salda, yer yer 184 metreye ulaşan derinliğiyle Türkiye’nin en derin gölü olma özelliğini taşıyor. Suyu ise az tuzlu ve yüksek alkali özellikte. Aynı zamanda 6,8 kilometre eninde, 9,186 kilometre uzunluğunda. Gölden herhangi bir akarsu çıkışı bulunmuyor. Bu da Salda’yı kapalı havza gölü yapıyor.

Göl, barındırdığı endemik türler ile aynı zamanda uluslararası bir öneme de sahip. Önemli bir kuş, doğa ve bitki alanı. Sığır Salda Gölü’nün yaklaşık 2 milyon yıl önce oluştuğu tahmin ediliyor. Göl ve kıyı şeridi 1. Derece Doğal Sit alanı durumunda. Yani bilimsel ve arkeolojik çalışmalar hariç, kesinlikle dokunulmaması gereken bir yer kuyruğunun 2 türü yalnızca Salda’nın güney kıyılarında yetişiyor.

KAYNAK : BOMBA 15

SALDA GÖLÜMillet bahçesiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.