Tam 7 Yıl Önce Bugün Başkan Erdoğan Söylemişti

7 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözüyle ünlenen Bucak Salebi, gözdeliğini koruyamaya devam ediyor.

2012 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ocak günü Başbakanlık Basın Bürosuna gelerek Başbakanlık muhabirlerinin, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlamış, basın mensuplarına salep ikram etmişti. Erdoğan, burada “Bu Bucak salebi. Çarşı, pazar değil. Biliyorsunuz Türkiye’nin en iyi salebi Burdur Bucak’ta çıkar” demişti.

7 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözüyle üne kavuşan Bucak Salebi, aradan geçen yıllara rağmen yine gözdeliğini korumaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Çarşı,pazar değil bu Bucak Salebi” sözünün üzerinden tam 7 yıl geçti. Her geçen yıl ününe ün katan Bucak Salebi, şimdilerde kilogramı 750 TL’den satılıyor.

Bucak’ta salep toptancıları Türkiye’nin dört bir yanına kargo ile salep gönderirken, artık Bucak’ın Türkiye çapında ismini duyuran markası haline geldi.

Özellikle kış günlerinde tercih edilen bir içecek olan salep, vücuda yararlarıyla da öne çıkan bir kış içeceği. Yazın da dondurma içine koyulan salebin orkideleri Bucak’ta yetiştirilmeye çalışılmış ama bir türlü başarı sağlanamamıştı.

bucak salebiRecep Tayyip ErdoğansalepTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.