TRSM Görevlileri de müdavimleri de yerlerinin değiştirilmesini istemiyor

Burdur'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin şu anki yerinden yeni hastaneye taşınacağı yönündeki iddialar, merkez çalışanları ve hastaları tarafından tepkiyle karşılandı.

Burdur'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin şu anki yerinden yeni hastaneye taşınacağı yönündeki iddialar, merkez çalışanları ve hastaları tarafından tepkiyle karşılandı.

TRSM GÖREVLİLERİ DE MÜDÂVİMLERİ DE YERLERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEMİYOR

Hemen herkes bilmese de ruh sağlığı bozuk olan ya da yerinde olmayan kişilerin ve bilhassa yakınlarının çok iyi bilecekleri gibi; Burdur’un, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ve Devlet Hastanesine bağlı olarak hizmet veren mükemmel bir ‘Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ ve bu Merkez’in de ruh sağlığı yerinde olmayan kişiler için İlimizin en uygun, en güzel yerinde ve oldukça da kullanışlı bir binası Var…

Eski Kadın Doğum Hastanesi veya Sigorta Hastanesi’nin yerinde ve ‘Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ adı altında uzun süredir hizmet veren Merkezin yeni Hastane’nin bünyesine taşınacağı yolundaki rivayetleri duyan Merkez çalışanları da bura da tedavi gören hastalar ve yakınları da bunun üzüntüsünü yaşadıklarını ifâde ederek basın yayın organlarından destek, yetkililerin de inceleme yapmalarını veya yaptırmalarını istiyorlar.

Söz konusu Merkez de uzun süredir, ağır ruhsal bozukluğu olan kişilere, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde bireysel işlevi iyileştirmeye dönük etkin müdahaleler yapıldığını, psikososyal destek hizmetleri verildiğini, hastaları takip ve tedavilerini yaşadıkları ortam da (ev, işyeri ve benzer yerlerde) yapılmasının sağladığını hatırlatan Merkez çalışanları da müdavimleri de bu Merkezin Hastane bünyesine taşınmasının son derece yanlış olacağını ve bununda küçük bir araştırma sonunda ortaya çıkacağını ifade ediyorlar…

Merkezin şu anki yerinin ruh sağlığı bozuk olan kişiler için biçilmiş bir kaftan, yani ideal bir yer olduğunu belirten Merkez çalışanları, buranın yerinde kalması için başta Vali Türker Öksüz ve yeni İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Erk olmak üzere tüm yetkililerin konuyu gözden geçirmesini istiyorlar.

Taceddin Akbaş NNC Haber Burdur

 

Toplum Ruh Sağlığı MerkeziTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.