ANKARA- YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Kayseri’de gerçekleştirdiği esnaf ziyareti ve vatandaş buluşmasında yoğun ilgiyle karşılandı. Yürüyüş güzergâhı boyunca vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle esnaf ziyaretlerini planlandığı şekilde gerçekleştirmekte zorlandıklarını belirten Özel, YENİ Parti’nin Türkiye’nin dört bir yanında büyüdüğünü söyledi.
Kayseri’de vatandaşlara seslenen Özel, YENİ Parti’nin kutuplaştırıcı siyasetten uzak duracağını belirterek, “Bu yürüyüş; bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyenlerin yürüyüşüdür” dedi.
Özel’in Kayseri programında ekonomi, sosyal yardımlar, gençlerin gelecek kaygısı, çiftçilerin borçları ve YENİ Parti’nin iktidar hedefi öne çıkan başlıklar oldu.
Kayseri’de gördüğü yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Özel, yürüyüş boyunca vatandaşların oluşturduğu kalabalık nedeniyle esnaf ziyaretlerini gerçekleştirmekte zorlandıklarını ifade etti.
YENİ Parti’nin tüm imkânsızlıklara rağmen çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Özel, Kayseri’nin çalışkan, üretken ve ticaretle öne çıkan bir şehir olduğunu söyledi.
Kayseri’nin siyasi tarihinde geçmiş dönemlerde sosyal demokrat partilerin elde ettiği seçim başarılarını hatırlatan Özel, kentte gördüğü ilgi ve heyecanın kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini belirterek, “Kayseri’ye YENİ Parti iktidarı geliyor” ifadelerini kullandı.

İş dünyası ve KOBİ temsilcileriyle de bir araya geldiğini söyleyen Özel, siyasette verdiği sözlerin arkasında durduğunu belirtti.
YENİ Parti’nin siyasi yolculuğunda önemli bir başarı elde ettiğini savunan Özel, ilk seçim başarısının bir kutlama değil, millete karşı üstlenilmiş bir görev olduğunu ifade etti.
Yapılacak ilk seçimde iktidara gelmeyi hedeflediklerini belirten Özel, iktidar değişiminin toplumun hiçbir kesimini dışlamayacağını söyledi.
Muhalefetin yönettiği belediyelerde sosyal yardımların kesileceğine yönelik iddiaları reddeden Özel, belediyelerde sosyal yardımları artırdıklarını ifade etti.
Yoksul mahallelerde vatandaşlarla bir araya geldiğini ve özellikle kadınların yaşadığı ekonomik sorunları dinlediğini söyleyen Özel, iktidara geldiklerinde belediyelerde uygulanan sosyal destek modellerini Türkiye geneline yayacaklarını belirtti.
Çocukların eğitim hayatına eşit şartlarda başlamasının önemine dikkat çeken Özel, şunları söyledi:
“Bizim iktidarımızda kimsenin çocuğu hayata kapatamayacağı kadar büyük bir farkla geriden başlamayacak. Bizim iktidarımızda her mahallede bir kreş olacak.”

Özel, çiftçilere yönelik ekonomik düzenlemelere ilişkin de mesajlar verdi.
Yat ve kotralara sağlanan vergisiz yakıt imkânını eleştiren Özel, “Bizim iktidarımızda zengin yatına, kotrasına verilen ÖTV’siz, KDV’siz mazot sizin traktörünüze konulacak” dedi.
Çiftçilerin borçlarının faizlerinin bir defaya mahsus silineceğini, ana para borçlarının ise taksitlendirileceğini söyleyen Özel, çiftçi ve esnafa “ikinci şans” ve “ikinci bahar” kredileri sağlanacağını belirtti.
YENİ Parti’nin kendisine oy vermeyen vatandaşları dışlayan bir anlayışa sahip olmadığını vurgulayan Özel, partinin toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediğini söyledi.
Özel, “YENİ Parti kendine oy vermeyen seçmenin bir sonraki oyuna sahiptir. Onun yüreğine, gönlüne girmeye taliptir. İşte böyle büyüyoruz” dedi.
Siyasi tartışmaları ve kutuplaştırıcı dili geride bıraktıklarını ifade eden Özel, YENİ Parti’nin şehirlerle ve seçmenlerle kavga etmeyen bir siyasi anlayışla yoluna devam edeceğini kaydetti.

Konuşmasında emeklilerin, işçilerin ve dar gelirli vatandaşların yaşadığı ekonomik sorunlara da değinen Özel, bu yürüyüşün yalnızca kendi şahsının veya partisinin yürüyüşü olmadığını söyledi.
Özel, “Bu yürüyüş benim şahsımın yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş çaresiz bırakılmışların, geride bırakılmışların, ezilenlerin yürüyüşüdür” diye konuştu.
Geçim sıkıntısı yaşayan emeklilerin ve çalışanların sorunlarına dikkat çeken Özel, iktidarla kısır siyasi tartışmalara girmek yerine vatandaşların “ekmek kavgasını” vermeye devam edeceklerini ifade etti.
“Bu yürüyüş; bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyenlerin yürüyüşüdür” diyen Özel, Cumhuriyet’in sosyal adalet anlayışını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Kayseri’de çok sayıda gençle bir araya geldiğini söyleyen Özel, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin gençlerin geleceklerini başka ülkelerde kurmak istemesi olduğunu belirtti.
Gençlerin Türkiye’de hayal kurabilmesi gerektiğini vurgulayan Özel, YENİ Parti iktidarında yasakların ve gelecek kaygısının ortadan kalkacağı bir Türkiye hedeflediklerini söyledi.
Özel, gençlere yönelik mesajında, “Hayal kurabileceğiniz, istediğinizde yurt dışına gidip istediğinizde dönebileceğiniz, yasakların olmadığı, gelecek kaygısının kalmadığı bir Cumhuriyet’i bir kez daha kuracağız” ifadelerini kullandı.
Özel ayrıca, gelecek seçimlerin ardından “yasaksız Türkiye” ve “vizesiz Avrupa” hedefini hayata geçireceklerini dile getirdi.
YENİ Parti’nin siyasi anlayışını da anlatan Özel, partinin geçmişte birlikte siyaset yaptığı Cumhuriyet Halk Partililerin yanı sıra Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin ve farklı siyasi görüşlerden demokratların da partisi olduğunu söyledi.
Özel, Türkiye’yi seven, demokratik değerleri benimseyen herkesin YENİ Parti’de yer alabileceğini belirterek, “Buyurun bize katılın” çağrısında bulundu.
Kayseri’de YENİ Parti’yi birinci parti yapmayı hedeflediklerini ifade eden Özel, “Buradan size söz veriyorum. YENİ Parti’yi Kayseri’de birinci parti yapacağız, Türkiye’de iktidar yapacağız” dedi.

Özel, geçmişte farklı partilere oy vermiş vatandaşların YENİ Parti iktidarında dışlanmayacağını da vurguladı.
AK Parti ve MHP seçmenleri başta olmak üzere geçmişte farklı siyasi tercihlerde bulunan vatandaşlara da seslenen Özel, YENİ Parti’nin kutuplaşma yerine kucaklaşmayı savunduğunu ifade etti.
Konuşmasının sonunda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Özel, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve Mehmetçiğe selam gönderdi.
Kayseri’ye sevgisini dile getiren Özel, Kayserispor’a da başarılar dileyerek, kentte oynanacak Kayserispor-Bursaspor karşılaşmasında iki takıma centilmence mücadele temennisinde bulundu.

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Kayseri programı kapsamında önceki dönem CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ı da ziyaret etti.
Özel, hayatını kaybeden Çetin Arık’ın babası Abdullah Arık için taziye dileklerini iletti. Arık ailesine başsağlığı dileyen Özel, Abdullah Arık’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır temennisinde bulundu.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)