Ankara Çankaya’da vatandaşların kent ortamında tarım yapabilmelerini destekleyen Kent Bostanı eğitimleri yeni dönemde de devam ediyor. Tamamı ücretsiz olarak gerçekleştirilecek eğitimlerle katılımcılara bitki yetiştiriciliği, kent tarımı ve sürdürülebilir bahçecilik konusunda teorik ve uygulamalı bilgiler aktarılacak.
Yaklaşık üç buçuk ay sürecek eğitim programı Mutlukent Kent Bostanında 16 Eylül’de, Ata Kent Bostanında ise 17 Eylül’de başlayacak. Eğitimler Mutlukent Kent Bostanında çarşamba günleri 12.30-14.30, Ata Kent Bostanında ise perşembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasında düzenlenecek.
Program kapsamında katılımcıların profesyonel bahçıvanlık konusunda temel bilgi ve beceriler kazanması hedefleniyor. Eğitimlerde özellikle yerel tohumların korunması ve yaygınlaştırılmasının yanı sıra sürdürülebilir tarım uygulamalarına da dikkat çekilecek.

Programın ilk bölümünde yerel tohumların önemi, tohumdan fideye uzanan süreç, günlük sebze hazırlığı ve su kaynaklarının verimli kullanıldığı bostan uygulamaları ele alınacak.
Ekim ayında ise meyve ağaçları, gül ve çalı grubu bitkilerinin bakımı, asma budaması ve aşılama konularında eğitimler gerçekleştirilecek. Kasım ayında mevsim sebzeleri ve sürdürülebilir bahçecilik uygulamaları programın odağında olacak.

Aralık ayında dış mekân bitkileri ile “Kendi Bahçenizi Tasarlayın” başlıklı eğitimler düzenlenerek program tamamlanacak. Katılımcılara ayrıca evde kompost yapımı ile soğan, ıspanak, turp, brokoli, pırasa ve havuç gibi mevsim sebzelerinin yetiştirilmesi konusunda uygulamalı bilgiler verilecek.
Eğitim programında teraryum hazırlama konusunda da uygulama gerçekleştirilecek. Program sonunda katılımcıların bitki yetiştirme konusunda temel ve uygulamalı bilgi edinmeleri, öğrendikleri yöntemleri kendi yaşam alanlarında kullanmaları ve sürdürülebilir bahçecilik uygulamalarını günlük yaşamlarına dahil etmeleri amaçlanıyor.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)