Ankara

Ankara, DEVA Partili Elif Esen: “Toplum Ekonomik Sıkıntılardan Cayır Cayır Yanıyor”

Ankara, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, katıldığı televizyon programında Türkiye’nin ekonomik ve sosyal sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Esen, toplumda adalete ve güvenlik mekanizmalarına yönelik güvenin zayıfladığını belirterek gençlerin yaşadığı psikolojik sorunlara ve ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

Ankara, DEVA Partili Elif Esen: “Toplum Ekonomik Sıkıntılardan Cayır Cayır Yanıyor”

Ankara, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, katıldığı televizyon programında Türkiye’nin ekonomik ve sosyal sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Esen, toplumda adalete ve güvenlik mekanizmalarına yönelik güvenin zayıfladığını belirterek gençlerin yaşadığı psikolojik sorunlara ve ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

“Toplum Kendini Güvende Hissetmiyor”

Türkiye’de toplumun önemli bir bölümünün kendisini güvende hissetmediğini savunan Esen, adalet mekanizmalarına duyulan güvenin de zayıfladığını söyledi. Esen, “Toplum kendini güvende hissetmiyor, adalete güvenmiyor. Korku ikliminin hâkim olduğu bir Türkiye’nin varlığının konuşulması yanlış değil” ifadelerini kullandı.

Adaletin eşit ve bağımsız şekilde işlemesinin toplumsal güven açısından kritik olduğunu belirten Esen, vatandaşın kendisini güvende hissetmesinin kanunların ve adalet mekanizmasının etkin işlemesine bağlı olduğunu dile getirdi.

“Bir Ülkenin Genci Neden Psikolojik Bunalım Duyar?”

Gençlerin yaşadığı psikolojik sorunlara da değinen Esen, ekonomik sıkıntıların bu sorunların önemli nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

Esen, gençler arasında yaşanan sağlık sorunlarına ilişkin değerlendirmesinde, “Bir ülkenin genci neden psikolojik bunalım duyar? Sebebin başında ekonomik sıkıntılar geliyor. Ondan sonra da psikolojik bunalım geliyor” dedi.

“Esnaf İlk Siftahını Öğleden Sonra Yapıyor”

Ekonomik tablonun toplumun geniş kesimlerini etkilediğini belirten Esen, sanayiciden esnafa kadar birçok kesimin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Ankara’da esnaf ziyaretini hatırlatan Esen, ileri yaştaki vatandaşların çalışmak zorunda kalmasına ve esnafın yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekti.

Esen, “Neden yaşı çok ileri kişilerin hamallık yaptığını, pazarlarda ufak tefek şeyler satmaya çalıştığını, neden esnafın ilk siftahını öğleden sonra yaptığını biz bunları konuşamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Evlatlarımızı Kaybediyoruz, Annelerin Gözü Yaşlı”

Toplumdaki madde bağımlılığı sorununa da değinen Esen, konunun yalnızca kamuoyunda tanınan kişiler üzerinden gündeme getirilmemesi gerektiğini savundu.

Esen, “Madde bağımlılığı konuşuluyor ama sadece sanatçılar üzerinden konuşuluyor. Biz evlatlarımızı kaybediyoruz, annelerin gözü yaşlı” dedi.

“Toplum Cayır Cayır Yanıyor”

Türkiye’de yaşanan sorunların yalnızca sonuçlarıyla değil, nedenleriyle birlikte ele alınması gerektiğini vurgulayan Esen, ekonomik ve sosyal sorunların toplumda ciddi bir birikime yol açtığını söyledi.

Esen, “Sorunların gerçek sebeplerine inemediğimiz ama toplumun cayır cayır yandığı, bu sıkıntıları çektiği bir Türkiye’de içte bir kaynama var” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin çözüm odaklı bir anlayışla hareket etmesi gerektiğini belirten Esen, güçlü ve ne yaptığını bilen bir muhalefetin seçimlerde iktidar değişikliğini sağlayabileceğine inandığını dile getirdi.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.