Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde hobi bahçesindeki otları temizlemek için ateş yakan 72 yaşındaki Aziz Balaban, rüzgarla büyüyen yangını söndürmek isterken alevlerin arasında kalarak hayatını kaybetti.
Acı olay, Gölbaşı ilçesine bağlı Gökçehüyük Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 72 yaşındaki Aziz Balaban hobi bahçesindeki kurumuş otları yakarak temizlemek istedi. Ancak yakılan ateş, rüzgarın da etkisiyle kontrolden çıkarak hızla bitişikteki ekili araziye yayıldı.
Alevlerin komşusunun arazisine zarar vermesini engellemek isteyen yaşlı adam, yangına kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Söndürme çabası sırasında dengesini kaybeden Balaban, yanan otların arasına düştü.
Çevredeki vatandaşların dumanları fark edip ihbar etmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın söndürülürken, alevlerin arasından ağır yaralı olarak çıkarılan Aziz Balaban, Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Vücudunda ağır yanıklar oluşan 72 yaşındaki Balaban, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti.
Adli tıp işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınan Aziz Balaban’ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan Ahmet Efendi Camii’ne getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından yaşlı adam, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Olayın ardından konuşan mahalle sakinlerinden Fahri Güler, yaşanan acı olayı şu sözlerle aktardı:
"Dumanların yükseldiğini görünce hemen olay yerine koştuk. Komşumuz bahçesindeki otları temizlemek için yakmış ancak yangın yan taraftaki ekili araziye sıçramış. O da yangını söndürmek için ateşin içine girmiş ama ne yazık ki bir daha çıkamamış. Ekipler geldiğinde bedeni yanmış haldeydi."
Jandarma ekiplerinin olayla ilgili başlattığı geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)