Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus 100. Yıl Parkı içerisinde hizmete açılan Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi, Halk Sağlığı Haftası kapsamında düzenlenen şenliğe ev sahipliği yaptı.
“Halk Sağlığı Şenliği”nde Ankara Aile Hekimleri Derneği, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, Türk Böbrek Vakfı ve Türkiye Alzheimer Derneği Ankara Şubesi stant açarak vatandaşlara sağlık taraması, bilgilendirme ve yönlendirme hizmeti sundu.
Etkinlikle koruyucu sağlık hizmetleri konusunda toplumda farkındalık oluşturulması hedeflenirken, vatandaşların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine doğru şekilde yönlendirilmesi de sağlandı.
Şenliğe katılan vatandaşlara yaş gruplarına uygun temel sağlık değerlendirmeleri gerçekleştirildi. Bu kapsamda tansiyon, kan şekeri, nabız, ateş ve oksijen satürasyonu ölçümleri yapıldı. Ayrıca boy ve kilo ölçümü ile beden kitle indeksi değerlendirmeleri gerçekleştirildi.
Vatandaşlara sağlıklı yaşam, kanser taramaları ve KETEM hizmetleri hakkında bilgi verilirken, ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerine yönlendirme yapıldı. Katılımcılara ayrıca kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılabileceği konusunda uygulamalı bilgilendirme sunuldu.
Etkinlik boyunca sağlıklı beslenme, yeterli su tüketimi, fiziksel aktivite, düzenli uyku, böbrek sağlığı, kanserden korunma ve erken tanının önemi gibi başlıklarda da bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

Şenlikte çocukların da sağlık konusunda bilinçlenmesi amacıyla yaş gruplarına uygun eğitici ve eğlenceli etkinlikler düzenlendi.
Çocuklara sağlıklı beslenme, yeterli su tüketimi, fiziksel aktivite, düzenli uyku, şeker tüketiminin sınırlandırılması, böbrek sağlığı ve el hijyeni gibi konularda bilgi verildi. Eğitici çalışmaların yanı sıra çocuklar için yüz boyama etkinliği de gerçekleştirildi.
ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Mümtaz Yavuz, etkinliğin obezite, Alzheimer ve kronik hastalıklar konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.
Yavuz, vatandaşların sağlık konusunda doğru bilgiye daha kolay ulaşabilmesi için Ulus’ta Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’ni hizmete açtıklarını ifade ederek, ileri tedavi gerektiren durumlarda vatandaşların uzmanlar ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla doğru sağlık hizmetlerine yönlendirildiğini söyledi.

Aile Hekimliği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Ali Öney de Halk Sağlığı Şenliği’nin paydaşı olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliğin düzenlenmesi için gösterdiği çabayı takdir ettiklerini ifade eden Öney, Ankara’daki yaklaşık 1800 aile hekimini temsilen etkinlikte yer aldıklarını ve vatandaşlara çeşitli hastalıklar konusunda bilgi verdiklerini söyledi.
Türkiye Alzheimer Derneği Ankara Şubesi Başkanı Doç. Dr. Özlem Bizpınar Munis ise halk sağlığı farkındalığının artırılması amacıyla etkinlikte yer aldıklarını belirtti.
Alzheimer’ın yaşlı nüfusun artması ve yaşam süresinin uzamasıyla birlikte önemli bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini ifade eden Munis, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Munis, Alzheimer konusunda farkındalığın erken yaşlarda başlaması gerektiğini belirterek, sağlıklı yaşlanmaya yönelik bilinç oluşturulmasının önemini vurguladı.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)