Karaman sınırında yeni yol açıldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’nın Karaman sınırında bulunan yayla yolundaki tehlikeli bölümleri yeni bir yol açarak güvenli hale getirdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yayla sezonunun açılmasıyla birlikte çalışmalarını yoğunlaştırdı. Demirtaş ve Yaylakonak Mahallesi yaylalarına ulaşımı sağlayan Karaman sınırındaki grup yolunda keskin virajlar nedeniyle sık sık kazalar meydana gelmesi üzerine Büyükşehir ekipleri, geçtiğimiz haftalarda çalışma başlattı. Grup yolundaki tehlike, açılan yeni bir yolla giderildi.
Çalışmalar kapsamında 3 bin 500 kamyon hafriyat çıkaran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 500 metrelik yeni bir yol açtı. Dolgu ve sıkıştırma çalışmalarının ardından yol stabilize olarak ulaşıma açıldı. Yeni yolla birlikte mevcut yol güzergahı da kısalırken, ulaşım daha konforlu ve güvenli hale geldi. Yolun asfalt sezonunda da asfaltlanması planlanıyor.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)