Antalya / Kepez

Antalya'da bin 560 sokak hayvanının bakımı yapıldı, 196'sı sahiplendirildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez Kirişçiler Mahallesi’nde hizmete açtığı Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nde 6 ayda bin 560 sokak hayvanının bakım ve tedavisi gerçekleştirilirken, 196 kedi ve köpek sahiplendirildi. Devamı haberimizde..

Antalya'da bin 560 sokak hayvanının bakımı yapıldı, 196'sı sahiplendirildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez Kirişçiler Mahallesi’nde hizmete açtığı Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nde 6 ayda bin 560 sokak hayvanının bakım ve tedavisi gerçekleştirilirken, 196 kedi ve köpek sahiplendirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 4 Nisan Dünya Hayvan Hakları Koruma gününde açılışını yaptığı Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi, can dostlara umut olmaya devam ediyor. Türkiye’nin en modern hayvan barınma tesisi olan, 45 bin metrekare alana yayılan

tesiste, sokak hayvanları geniş, alttan ısıtmalı ve konforlu yaşam alanlarında misafir ediliyor. Geçici yuvalarında modern şartlarda bakılan sokak hayvanları kalıcı yuvalarına gitmeyi bekliyor. Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım evinde 6 ayda bin 560 hayvanın tedavisi gerçekleştirilirken, 196 kedi ve köpek sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuşturuldu.

"Bin 380 hayvan kısırlaştırıldı"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner İşleri Şube Müdürü Aslı Kılıç, bakım evinde, sokak hayvanları için canla başla çalışmayı sürdürdüklerini belirtti.

Kılıç, “Kısırlaştırma çalışmaları, ortopedi operasyonlarımız ve hasta tedavi takiplerimiz devam etmekte. Şimdiye kadar yaklaşık olarak 1380 kısırlaştırma operasyonu ve 180 tane ortopedi operasyonu gerçekleştirdik. Toplam 196 kedi ve köpeğimizi sahiplendirdik. Ayrıca bakım evimizde halen toplam 950 köpek ve 350 kedinin tedavisi ve operasyonlarının takibi yapılmaktadır. Bunun dışında engelli kedi ve köpeklerimiz doğal yaşam alanlarında mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürmektedir” dedi.

Aslı Kılıç, bakımevinde sokak hayvanlarını sahiplendirme işlemi yapıldığını belirtirken “Sokak hayvanlarımız yeni yuvalarını bekliyor. Vatandaşlarımızı ziyarete bekliyoruz. Satın almayın, sahiplenin” çağrısında bulundu. İHA 

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tunceli Hozat’ta Sokak hayvanları için çalışma başlatıldı
Yaşam

Tunceli Hozat’ta Sokak hayvanları için çalışma başlatıldı

Tunceli’nin Hozat İlçe Belediyesi, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde kapasite artırımı için çalışma başlattı. Devamı haberimizde...

Alanya Belediyesi mobil kısırlaştırma aracı yaylalarda
Yaşam

Alanya Belediyesi mobil kısırlaştırma aracı yaylalarda

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Mobil Kısırlaştırma Ünitesi, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve kısırlaştırma faaliyetlerine şehir merkezinde, köylerde ve yaylalarda devam ediyor. Devamı haberimizde..

Duyarlı Vatandaşlar Hayvan Severliklerini  Göstermeye Devam Ediyor
Bölgesel

Duyarlı Vatandaşlar Hayvan Severliklerini Göstermeye Devam Ediyor

Tunceli'de Sokak köpeği için yola yatak serdiler Haber Detayı..

Bu Etkinliğe Katılanlar Sokak Hayvanlarına Destek Olacak
Bölgesel

Bu Etkinliğe Katılanlar Sokak Hayvanlarına Destek Olacak

Bucak ilçesinde hayvanseverler, sokak hayvanlarına destek olmak için etkinlik düzenliyor.

Erzincan’da  bir değişi alışkanlık; güvercinin ömür uzattığına inanıyorlar
Bölgesel

Erzincan’da bir değişi alışkanlık; güvercinin ömür uzattığına inanıyorlar

Erzincan’da bölgeye has endemik bir güvercin türü olan ve yetiştiricisinin ömrünü uzattığına inanılan Kelkit Tepelisi yöre insanının en büyük tutkusu.

Aren bebek için bir araya geldiler
Bölgesel

Aren bebek için bir araya geldiler

Burhaniye ilçesinde, gençler, SMA hastası Aren İlhan bebek için Modifiyeli Otomobil Festivali düzenledi.