Antalya

Antalya'da gönülleri fetheden haber

Okul personeli, gönüllü olarak okulun bakım ve onarımını gerçekleştiriyor. Detaylar haberimizde...

Antalya'da gönülleri fetheden haber

Antalya’da bir okulun müdürü, yardımcıları ile öğretmenleri, okul aile birliği ve düzenlenen etkinliklerden elde edilen gelirle aldıkları boyayla, okulun bakım ve onarımını gerçekleştiriyor. Yaz tatili yerine gönüllü olarak boyacılık yapan öğretmenler, ellerine aldıkları fırçalarla okul koridorlarını ve sınıflarını boyuyor.

Kepez ilçesinde 2 bini geçkin öğrenciye aynı binada eğitim veren Kepez İlkokulu, Kepez Ortaokulu ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu idaresi ile öğretmenleri, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının tamamlanmasının ardından yeni sezon hazırlıklarına erken başladı. Okul aile birliği ve sene boyunca düzenlenen şenliklerden elde edilen gelirin bir bölümünü boya alımında kullanan okul idaresi, öğrencilerin steril ve sorunsuz bir eğitim yılına başlamaları için kolları sıvadı. İlk olarak sıraların tadilatı ve klimaların bakımlarını yaptıran öğretmenler, okulun koridor ile sınıf duvarlarını da gönüllü olarak boyama, boyacıya verilecek tutarı da okulun başka giderleri için kullanma kararı aldı. Yaz tatiline gitmeyip her sabah okula gelen müdür, müdür yardımcıları ve 5 öğretmen, ellerine fırçaları alıp boyama işlemlerine başladı.

“Gönüllü ve istekli bir şekilde yapıyoruz”

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının tamamladıktan sonra yeni dönem için çalışmaya başladıklarını belirten Okul Müdürü Ramazan Burak Kahyaoğlu, “Okulumuz kalabalık, 2 bin 50 öğrencimiz var. Öğrencilerimizi hijyenik bir ortama sokmak bizim için önemliydi. Bu nedenle işlerimizi sıraya koyduk. İlk etapta sıralarımızı onarıp klima bakımlarımızı yaptırdık. Ardından boya işine girdik. Boya işi biraz maliyetli olduğu için arkadaşlarımızla bir araya geldik ve bu işin üstünden gelebileceğimize karar kıldık. Bu iş yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Öğrencilerimizin hak ettiği ortamlarda yaşamalarını arzuluyoruz. Böyle bir zorunluluğumuz yok ama işimizi çok seviyoruz, gönüllü ve istekli bir şekilde yapıyoruz” dedi.

“Önceliğimiz çocuklarımız”

Kendileri için önceliğin öğrencileri olduğunu aktaran Kahyaoğlu, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin bir kısmı tatildeler. Öncelikle okulumuz 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılına hazırlayıp biz de tatile gideriz düşünce içerisindeyiz. Bizim için önceliğimiz çocuklarımız. Buraya emek veren tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz minnettarım” diye konuştu.

“Seve seve yapıyoruz”

Öğretmenlerde Şaban Keleş de “Okulumuzun eğitime hazır olması için birilerinin elini taşın altına koyması gerekiyordu. Seve seve yapıyoruz. Boyayı bitirdiğimiz zaman biz de tatilimizi gönül rahatlığıyla yapacağız. Her mesleğin kendine göre zorluğu var ama okul için yapınca kolay oluyor” ifadelerine yer verdi.

Antalya'da gönülleri fetheden haberAntalya'da gönülleri fetheden haberAntalya'da gönülleri fetheden haberAntalya'da gönülleri fetheden haberAntalya'da gönülleri fetheden haberAntalya'da gönülleri fetheden haberAntalya'da gönülleri fetheden haberAntalya'da gönülleri fetheden haberAntalya'da gönülleri fetheden haberAntalya'da gönülleri fetheden haberAntalya'da gönülleri fetheden haberAntalya'da gönülleri fetheden haber

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 14
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Öğretmen etkileşim günleri bu kez Yatağan'da
Bölgesel

Öğretmen etkileşim günleri bu kez Yatağan'da

Muğla’nın eğitim alanındaki yenilikçi ve birleştirici projelerinden biri olan Öğretmen Etkileşim Günleri, bu kez Yatağan ilçesinde gerçekleşti. İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay'ın katılımıyla düzenlenen etkinlik, Yatağan öğretmenlerini çim hokeyi ile buluşturdu.

Öğretmenlere “Heimlich manevrası” Eğitimi
Bölgesel

Öğretmenlere “Heimlich manevrası” Eğitimi

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan eğitim merkezindeki eğiticiler, okul okul gezerek öğretmenlere hayati öneme sahip olan “Heimlich manevrası”nı öğretiyor.

Öğrencisi tarafından öldürülen  İbrahim Oktugan'ın son görüntüleri ortaya çıktı
3. Sayfa

Öğrencisi tarafından öldürülen İbrahim Oktugan'ın son görüntüleri ortaya çıktı

Eyüpsultan'da özel bir okulda müdür olan 74 yaşındaki İbrahim Oktugan, 5 ay önce okuldan atılan Iraklı öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmüştü.

Burdur'da Sendikalı Öğretmenlerden Eğitimde Şiddete Tepki!
Bölgesel

Burdur'da Sendikalı Öğretmenlerden Eğitimde Şiddete Tepki!

Burdur'da toplanan sendikalı öğretmenler, İstanbul'da eski bir öğrencisi tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan'ın cinayetini protesto etti ve eğitimde şiddete son verilmesini talep etti.

 Diyarbakır’da eğitim sendikaları eğitimcilere şiddete dikkat çekti
Bölgesel

Diyarbakır’da eğitim sendikaları eğitimcilere şiddete dikkat çekti

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen eğitim sendikaları, eğitimcilere yönelik şiddete dikkat çekti.

Feci Kazada Hayatını Kaybeden Öğretmenin son yolculuğu
3. Sayfa

Feci Kazada Hayatını Kaybeden Öğretmenin son yolculuğu

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bir otomobilin çarpması sonucu metrelerce savrulduktan sonra yere çakılarak hayatını kaybeden öğretmen Orhan Gündoğdu memleketi Kayseri'de toprağa verildi.