Antalya

ANTALYA'DA İlçelerde Sinekle Mücadele Sürüyor

İlçelerde Sinekle Mücadele Sürüyor.

ANTALYA'DA İlçelerde Sinekle Mücadele Sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde uçkun ve haşereyle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Elmalı, Korkuteli ve Demre’de sinek popülâsyonunda meydana gelebilecek artışa karşı önlemler alan ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Elmalı merkezinde ve 60 mahallesinde periyodik olarak sivrisinek, karasinek, hamamböceği gibi zararlılara karşı biyolojik, kimyasal ve kültürel mücadele yapılıyor. Çöp bidonları, fosseptikler, umumi tuvaletler, rögarlar, hayvan barınakları, park ve bahçeler periyodik olarak ilaçlanıyor. Korkuteli merkezinde ve 58 mahallesinde sivrisinek ve karasinekle mücadele hız kesmiyor. Ekipler, bataklıklar, süs havuzları, akışı olmayan arklar, arıtma tesisi gibi üreme alanlarını ilaçlıyor. Bunun yanında vatandaşlardan gelen şikâyetlerle ilgili durumlarda söz konusu adrese gidilerek anında müdahale ediliyor.

KEKOVA’DA İLAÇLAMA

Manavgat’ta da bilinçsizce doğaya atılan ve sivrisinek yuvası haline gelen araç lastikleri toplandı. Yüzlerce lastik geri dönüşüme gönderildi. Demre’nin turistik Üçağız (Kekova) Mahallesi’nde de vatandaşlardan gelen talep üzerine, karasinek, sivrisinek ve haşere ilaçlaması yapıldı. Öte yandan Finike, Kumluca, Demre, Kaş, Elmalı, Korkuteli ve Kemer hizmet birimlerinde görev yapan 230 ilaçlama personeline iş sağlığı ve güvenliği kanunu çerçevesinde sağlık taraması gerçekleştirildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Erzincan'da Sirke Sineği mücadelesi
Bölgesel

Erzincan'da Sirke Sineği mücadelesi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Kanadı Noktalı Sirke Sineğinden kurtulmak için hangi yöntemi kullandıkları hakkında açıklama yaptı. Detaylar haberimizde...

Minik öğrenciler hayvan barınağını ziyaret etti
Yaşam

Minik öğrenciler hayvan barınağını ziyaret etti

Bitlis'in Güroymak Belediyesi tarafından sahipsiz hayvanlar için kurulan hayvan barınağını minik öğrenciler ziyaret etti.

Denizli’de  28 yaşındaki adam ölü bulundu
3. Sayfa

Denizli’de 28 yaşındaki adam ölü bulundu

Denizli’de yalnız yaşayan şahıs, evinde ölü bulundu. Ölen şahsın yanı başında kolonya karışımlı sahte alkol karışımlı madde bulundu.

Şile’nin eşsiz doğal güzelliklerini tanıtılmaya devam ediliyor
Bölgesel

Şile’nin eşsiz doğal güzelliklerini tanıtılmaya devam ediliyor

Şile Belediyesi, İstanbul'a en yakın turizm ilçesi Şile’de, birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaparak, Şile’nin eşsiz doğal güzelliklerini tanıtmayı ve korumayı sürdürüyor.

Birecik belediye başkanından istifa;  Birecik halkının emrindeyiz
Yaşam

Birecik belediye başkanından istifa; Birecik halkının emrindeyiz

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinin DEM Partili Belediye Başkanı ve 4 meclis üyesi, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Antalya’da  özel bir bankanın müdürüne korkunç tehdit
3. Sayfa

Antalya’da özel bir bankanın müdürüne korkunç tehdit

Antalya’da özel bir bankanın müdürüne ait aracın ön camına, “115 bin Euro verilmediği takdirde kendisinin ve ailesinin öldürüleceği” içerikli not kağıdı ve 3 adet uzun namlulu silah mermisi bırakıldı.