Antalya'nın Aksu ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin ve vatandaşların hızlı müdahalesi sonucu söndürüldü. Yangında 2 hektar alan zarar gördü.
Antalya'da orman yangını, saat 11.30 sıralarında Fettahlı Mahallesi'nde tarım arazilerinin bulunduğu alanda çıktı. Bölgede yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Aksu Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının ormanlık alana sıçramasının ardından ise bölgeye orman ekipleri de destek olarak istendi. Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü 2 arazöz, 2 müdahale aracı ve 2 su tankeriyle müdahalede bulundu.
Yangını itfaiyeye bildiren mahalle sakini Caner Çimen, arkadaşlarıyla birlikte yangın söndürme çalışmasına destek olduklarını ifade etti. Çimen, “Yukarıdan geliyorduk, dumanları gördük. Sondajları açtık, itfaiyeyi aradık. İtfaiyeler hemen geldi, yangın içeri doğru devam etti. İtfaiyeler söndürürken, biz de soğutma çalışmaları için destek de bulunduk” dedi.
Fettahlı Mahallesi sakini Mustafa Şen, “Orman yangınları nedeniyle tamamen tedirginiz. Rüzgar tarafından gelen yangının önüne geçemiyoruz, tedbir alınmalı. Daha önce yetkililere konuyu ilettik. Vatandaşlar burada olmasa yerleşim alanları da yanardı” dedi.
Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında 2 hektar alan zarar gördü. Bölgede, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopterleriyle bölgede kontrol devam ediyor.











Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)