Antalya'da bir dönüşüm tesisinde dengesini kaybederek plastik kırım makinesine düşen işçi ağır yaralandı. İki bacağını kaybeden işçinin kopan uzuvları koruma kaplarına konularak yaralı ile birlikte hastaneye götürüldü.
Olay, saat 11.30 sıralarında sıralarında Döşemealtı ilçesi Kırkgöz Sanayi Sitesi içerisinde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana geldi. Plastik atıkların toplanarak geri dönüştürüldüğü tesiste atıkların parçalanması için kullanılan kırım makinesine malzemeleri atan Özbekistan uyruklu Kutratov Mirzovhit (28) dengesini kaybederek çalışmakta olan makineye düştü. Genç işçinin çığlıklarını duyan diğer çalışanlar yardıma koştu. Mirzovhit'in bacaklarını makineye kaptırdığını gören çalışanlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.
İhbar üzerine verilen adrese Antalya Organize Sanayi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin yanı sıra sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ve sağlık ekiplerinin yaklaşık 45 dakikalık çalışması ile Mirzovhit bulunduğu yerden çıkartılırken, gencin makineye kaptırdığı kopan uzuvları plastik torbalara konularak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayın yaşandığı iş yerinin yakınında çalışmakta olan Akif Kızgın isimli çalışan yaşananları "Kişinin kırım makinesinin içine sıkıştığını gördüm. Plastik kırımı yapan bir makine. İtfaiye ve sağlık ekipleri çıkardılar, kendisindeydi. Bacaklarında büyük hasar olduğunu söylüyorlar" sözleri ile anlattı.




Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)