Kepez Belediyesi, Antalya Şehir Hastanesi için önemli bir ulaşım yolu olan Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’ne 100 adet zeytin fidanı dikti.
Kepez Belediyesi, ilçedeki kullanım ömrünü tamamlayan mevcut parkları yenilemeye devam ederken, meydanları, caddeleri ve bahçeleri de ağaç dikimiyle yeşillendiriyor. Masa Dağı bölgesi ile Antalya Bulvarı arasında ulaşımı sağlayan Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’nin peyzajı da ismine yaraşır şekilde yapıldı. Masa Dağı bölgesinin batı yakasında yer alan Antalya Şehir Hastanesi için önemi bir arter olan caddenin sıcak asfalt, kaldırım ve yol çizgileri çalışmaları geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı.
Kepez’de zeytin ağaçları toprakla buluştu
Kepez Belediyesi, genişliği 35 metre, uzunluğu 3 bin 473 metre olan caddenin yapımında ‘yeşil dokuyu koruyan bir anlayışı’ benimsemişti. Cadde güzergâhında kalan zeytin ağaçları sahiplerinin rızasıyla köklerinden sökülerek, nakledildikleri yeşil alanlarda ve caddelerde yeniden toprakla buluşturulmuştu. Yolun yapımının tamamlanmasından sonra bölge yeniden zeytin ağacına kavuştu. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, caddenin orta refüjünün peyzajının yapımında zeytin fidanı kullandı. Caddeye, 100 adet zeytin ağacı fidanı dikildi. Zeytin ağacı peyzajıyla cadde yeşil bir görünüme kavuşturuldu.
“Çocuklara yeşil bir Kepez bırakmak için çalışıyoruz”
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ilçenin dört bir yanındaki caddelere, parklara ve kamu binalarının bahçelerine, zeytin ağacı dikerek hem ağaçlandırmayı hem de tarımsal üretimi özendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Çocuklara, yemyeşil bir Kepez bırakmak için ağaç dikmeye devam edeceklerini aktaran Başkan Kocagöz, yeni parklarla, ağaç ve bitki dikimiyle ilçenin yeşil dokusunu artıracaklarını bildirdi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)