Dr. Muhammed Burak Akkoyun sahte güneş gözlüğü hakkında uyardı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Burak Akkoyun, yaz aylarında rağbetin arttığı güneş gözlüklerine ilişkin uyarılarda bulunarak, sahte güneş gözlüklerinin gözde kalıcı rahatsızlıklara neden olabileceğini söyledi.

Dr. Muhammed Burak Akkoyun sahte güneş gözlüğü hakkında uyardı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Burak Akkoyun, yaz aylarında rağbetin arttığı güneş gözlüklerine ilişkin uyarılarda bulunarak, sahte güneş gözlüklerinin gözde kalıcı rahatsızlıklara neden olabileceğini söyledi.
Güneş ışınları içerisinde ultraviyole ışınlar denilen göze çeşitli zararları bulunan ışınlar olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Burak Akkoyun, "Bu ışınlar özellikle yaz aylarında hele ki Siirt gibi güneş ışınlarının çok yoğun olduğu, hava sıcaklıklarının çok yüksek olduğu illerde gözlere çeşitli zararlı etkiler verebilmektedir. Gün içerisinde saat 10.00 ile 15.00 arası ultraviyole ışınlarına en fazla maruz kaldığımız saatlerdir’’ dedi.
Ultraviyole ışınlarının göze zarar verdiğini belirten Dr. Akkoyun, "Hem korneada hem retina dediğimiz gözün arka kısmında çeşitli etkiler bırakabiliyor. Sarı nokta hastalığı dediğimiz gözde ilerleyici görme kaybına sebep olabilen, aynı zamanda halk arasında göz eti denilen pterjium hastalığı, korneada çeşitli göz hastalıkları ve görme kaybıyla seyredebilen farklı durumlar ortaya çıkarabilir. Nasıl korunacağız bu ultraviyole ışınlardan? Bir insan ultraviyole ışınlarının yüzde 70'ini hayatının ilk 30 senesinde alır. En fazla dışarıyla muhatap olduğumuz, gezdiğimiz, çevreyle etkileşim halinde bulunduğumuz bu dönemlerde ultraviyole ışınlarına fazla maruz kaldığımız dönemlerdir. Çocuklarımıza 15'li yaşlardan sonra güneş gözlüğü takma alışkanlığını, aynı zamanda sıcak havalarda şapka kullanma alışkanlığını kazandırmalıyız. Markasız, kalitesiz, sırf güneş gözlüğü görünümlü ama aslında gözü korumayan güneş gözlükleri sırf toplumda fiyatı uygun diye tercih edilebilmektedir. Ama bunlar güneş ışınlarından koruduğu düşünüldüğü için aslında korumadığı için göze daha fazla zarar vermektedir. Ultraviyole ışınlarını göz böylece daha fazla alır ve seneler içerisinde çeşitli göz hastalıklarına sebep olabilir. Bu yüzden halkımıza, hastalarımıza her zaman tavsiyemiz göz doktoru kontrolünde, optisyenlerle de bu konuda konuşarak kaliteli, ultraviyole ışınlarına karşı kırıcı, göze etki oluşturabilecek zararlı ışınlardan koruyucu güneş gözlüklerini tercih etmeleridir'' diye konuştu.
Özellikle internet ortamında satılan gözlüklere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Optisten Ömer Alkaş ise, ''Özellikle son zamanlarda internet ortamında satılan güneş gözlüklerinde sahte gözlüklerle karşılaşma olayı fazla oluyor. Vatandaşlarımızı özellikle bu konuda uyarmak istiyorum. İnternette satılan gözlüklerin büyük bir çoğunluğu sahte ve gerçeğinden ayırt etmek neredeyse mümkün değil. Çünkü birebir aynısını yapıyorlar. Garanti belgesini de veriyorlar. Garanti belgeleri de sahtedir. Her gün aç kapa yapılan şirketler, merdiven altı şirketlerdir. Kesinlikle vatandaşlarımızı internetten güneş gözlüğü almamaya davet ediyorum. Çünkü en büyük sermayemizden birisi de gözdür. Çok cüzi bir miktar için gözümüzü risk etmeye değmez. Çünkü gözün telafisi ve yedeği maalesef yoktur'' ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.