Antalya / Muratpaşa

Antalya Muratpaşa’da Salgın Önlemleri

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, covid-19 salgının yayılımını kontrol altında tutmak amacıyla yayımlananan genelgeye bağlı olarak belediyenin kent parkalarında bulunan Dağ Yakası ve Deniz Yüzü kafelerinin gel-al paket servise geçileceğini, yüz yüze eğitimin sona erdiği eğitim kurumlarında ihtiyaca bağlı olarak uzaktan eğitim modelinin uygulanacağını söyledi.

Antalya Muratpaşa’da Salgın Önlemleri

Muratpaşa Belediyesi’nde covid-19 salgınında vaka sayılarında artışa bağlı olarak İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge uyarınca alınacak önlemler belirlendi.

KAFELERDE GEL-AL SERVİS

Yapılan değerlendirme sonucunda Başkan Uysal, Erdal İnönü ve Ziya Gökalp kent parkları içinde bulunan Dağ Yakası ve Deniz Yüzü kafelerinde, 21 Kasım Cumartesi’den itibaren 10.00 – 20.00 saatleri arasında gel-al paket servis uygulamasına geçileceğini söyledi. Başkan Uysal, bununla birlikte, falez bandında yer alan Engelsiz Kafe ve Adalya Kafe’de de hizmetin genelgeyle belirtilen cuma saat 20.00 itibariyle durdurulacağını belirtti.

YÜZYÜZE EĞİTİM SONA ERDİ

Başkan Uysal, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretim faaliyetlerinin 31 Aralık’a kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğini açıklamasına bağlı olarak kısa adı MURGEM olan Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi ve 3 mahallede yer alan destek eğitim kurs merkezlerinde yüz yüze eğitimin durdurulduğunu belirtti. Başkan Uysal, tüm kurs ve eğitim merkezlerinin uzaktan eğitim modeli altyapısına sahip olduğunu belirterek, “İhtiyaç olması durumunda uzaktan, online eğitime başlayabiliriz” dedi.

AÇIK ALANDA SABAH SPORU

Ayrıca Sağlıklı Muratpaşa Hareketi kapsamında park ve meydanlar gibi açık alanda gerçekleştirilen pilates, aerobik ve yoga kursları ve mahalle mahalle gerçekleştirilen temel bisiklet sürüş eğitimi haricindeki tüm sonbahar dönemi spor okulu kursları da iptal edildi.

ÇOK BOYUTLU MÜCADELE

Muratpaşa Belediyesi olarak covid-19 salgınında toplumun ihtiyaçlarına göre şekillenen bir mücadele sürecini Türkiye’de henüz hiçbir resmi vakanın açıklanmadığı şubat ayında başlattıklarını belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“İnsanlarımız, maskeye ulaşmakta büyük sorunlar yaşarken Muratpaşa’mızı kapı kapı dolaşarak 891 bin yıkanabilir maskeyi komşularımıza ulaştırdık. 60 binin üzerinde siperlikli yüz maskesi üreterek başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ulaştırdık. Sosyal mesafeli banklar üreterek salgına karşı dirençli şehirlerin oluşturması konusunda öncü çalışmaları hayata geçirdik. Dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdik. Evde Bakım Hizmeti birimizi güçlendirip ihtiyacı olan her komşumuza ulaşmaya çalıştık. Aşevimizin kapasitesini arttırarak her zaman olduğu gibi komşularımızla yan yana olduk. İnternet üzerinden uygulamaya aldığımız Komşu Dayanışma Sistemi’yle gerçek bir toplumsal dayanışmayı oluşturduk.”

Normalleşme adımlarını atılmaya başlandığı yaz döneminde ise maske – sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde falez plajlarını hizmete açtıklarını, kültür ve sanat etkinliklerine yeniden başladıklarını, eğitim kurumlarını açtıklarını hatırlatan Başkan Uysal, “Ancak ne yazık ki, salgının geldiği aşamada sokağa çıkma kısıtlamalarını da içeren bir dizi önlem yeniden gündeme geldi. Muratpaşa Belediyesi olarak kendimizi bu önlemlere göre yeniden organize ederken salgının ilk gününden bu yana sürdüğümüz çalışmalar kesintisiz devam edecektir” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.