Balıkesir’in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği, olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.
Genel kurulda divan başkanlığına Mehmet Akif Öznal, ikinci başkanlığa Tayfun Tabakoğlu, divan katipliklerine ise Ümit Özcekiç ve Serpil Demir seçildi.
Toplantıda, Dernek Başkanı Gülçin Cömert 2023-2025 dönemine ilişkin faaliyet raporunu okudu. Faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi. Ardından denetim kurulu üyesi Tayfun Tabakoğlu mali rapor ile yeni dönem bütçesini sunarak genel kurulun onayına sundu. Her iki rapor da oy birliğiyle kabul edildi.
Gülçin Cömert, görev süresi boyunca yönetim ve denetim kurullarında yer alan üyelere emeklerinden dolayı teşekkür ederek yeni dönem çalışmalarının da aynı kararlılıkla süreceğini belirtti.
Yapılan oylama sonucu yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu belirlendi.
Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Gülçin Cömert, Leyla Yeltin, Deniz Sarıtaş, Gencer Engin, Hüseyin Köksal, Gülsen Kuku, Kadir Tanıl, Sevil Akış, Pınar Ketrez, Serpil Demir, Sema Azatoğlu, Serhan Kerestecioğlu, Ümit Gürçekiç ve Suat Temizer.
Denetim kuruluna ise Özlem Özipek, Tayfun Tabakoğlu, Bade Gürel Demirkol, Emre Atay, Ayşe Filiz Oran ve Veysel Selen seçildi.
Genel kurulun ardından açıklama yapan dernek yetkilileri, Antandros Antik Kenti’nin korunması ve tanıtılması için yeni projeler üzerinde çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.



Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)