Apple’dan zam kararı! iPhone fiyatları 200 bin TL sınırına dayandı

Apple Türkiye fiyatları güncelledi. iPhone fiyatları 200 bin TL’ye yaklaştı.

Apple’dan zam kararı! iPhone fiyatları 200 bin TL sınırına dayandı

Teknoloji dünyasında fiyat artışları gündemden düşmezken, Apple Türkiye’den dikkat çeken bir hamle geldi. Şirket, 5 Mayıs 2026 itibarıyla iPhone 17 serisi başta olmak üzere birçok ürününün fiyatını güncelledi. Yeni listeyle birlikte bazı modellerde fiyatların 200 bin TL sınırına dayanması dikkat çekti.

Türkiye’de döviz kuru ve maliyet artışlarının etkisiyle sık sık fiyat güncellemesine giden Apple, bu kez iPhone 17 ailesiyle birlikte AirPods ve Apple Watch modellerinde de ciddi artışlara imza attı. Özellikle üst segment cihazlardaki yükseliş, kullanıcıların dikkatinden kaçmadı.

iPHONE FİYATLARI ZİRVEYİ ZORLUYOR

Yapılan zam sonrası en pahalı model olan iPhone 17 Pro Max’in 2 TB’lık versiyonu 188 bin 999 TL seviyesine çıkarak adeta 200 bin TL sınırına dayandı. Standart modellerde de benzer bir artış gözlemlenirken, iPhone 17e serisinde dahi fiyatlar önemli ölçüde yükseldi.

Güncel listeye göre iPhone 17e (256 GB) modeli 59 bin 999 TL’ye çıkarken, 512 GB versiyonu 73 bin 999 TL oldu. iPhone 17’nin 256 GB’lık modeli 84 bin 999 TL’den satışa sunulurken, Pro serisinde fiyatlar 100 bin TL barajını aşmış durumda.

EN YÜKSEK ARTIŞ PRO MODELLERDE

Özellikle Pro ve Pro Max modellerinde zam oranlarının yüzde 10’un üzerine çıktığı görülüyor. iPhone 17 Pro’nun 1 TB’lık versiyonu 147 bin 999 TL’ye yükselirken, Pro Max ailesinde fiyatlar 160 bin TL bandını geride bıraktı. Bu tablo, Apple’ın üst segment ürünlerde fiyat politikasını daha agresif hale getirdiğini ortaya koyuyor.

AIRPODS VE APPLE WATCH DA ZAMDAN NASİBİNİ ALDI

Zam yalnızca iPhone modelleriyle sınırlı kalmadı. AirPods serisinde de fiyatlar yukarı yönlü güncellendi. AirPods 4’ün başlangıç fiyatı 8 bin 999 TL’ye çıkarken, AirPods Pro 3 modeli 15 bin 499 TL seviyesine ulaştı.

Akıllı saat tarafında ise Apple Watch modellerinde artış dikkat çekti. Apple Watch Ultra 3’ün fiyatı 65 bin 999 TL’ye yükselirken, Series 11 modeli 23 bin 999 TL’den, Watch SE 3 ise 15 bin 499 TL’den satışa sunulmaya başladı.

FİYAT ARTIŞLARI DEVAM EDECEK Mİ?

Son yapılan zamla birlikte Apple ürünleri Türkiye’de şimdiye kadarki en yüksek seviyelerine ulaşmış oldu. Teknoloji piyasasında ise gözler önümüzdeki dönemde döviz kuru ve global maliyetlerde yaşanacak gelişmelere çevrilmiş durumda. Özellikle yeni model lansmanları öncesinde benzer fiyat güncellemelerinin devam edip etmeyeceği merak konusu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.