Ardahan'da Öz Sağlık İş Sendikası üyeleri, Kamu çerçeve protokolü görüşmelerinde yaşanan tıkanmayı protesto etmek için basın açıklaması yaptı, ardından oturma eylemi gerçekleştirdi.
Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Sağlık İş Sendikası, Kaptanpaşa mahallesinde basın açıklaması ve oturma eylemi düzenledi.
Grup adına konuşan Öz Sağlık İş Sendikası Ardahan Şube Başkanı Kurtuluş Kayatürk, Ocak ayından bu yana imzalanması beklenen Kamu Çerçeve Protokolü (KÇP) görüşmelerinin işçiler açısından büyük bir hayal kırıklığına dönüştüğünü söyledi.
Kayatürk, işçilerin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini vurgulayarak, "600 bin kamu işçisi aylardır tek kuruş zam almadan hizmet ediyor. Ama artık bıçak kemiği geçti, şah damarımıza dayandı. İşçinin dayanacak gücü kalmadı" ifadelerini kullandı.
Açıklamasında, işçilerin kiralarını, kredi kartlarını ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini belirten Kayatürk, "KÇP'de yaşanan gecikme her gün onurumuzu kırıyor, insan gibi yaşama arzumuzu yok ediyor. Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz. İşçinin yüzünü güldürecek tek gerçek; KÇP'nin işçi talepleri doğrultusunda hemen şimdi imza altına alınması ve toplu iş sözleşmelerinin bir an önce bitirilmesidir.
Basın açıklamasının ardından topluluk, "Haklarımız için, emeğin onuru için, çoluk çocuğumuzun ekmeği için" sloganıyla 15 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.
Sendika üyeleri, ülke genelinde benzer eylemleri sürdüreceklerini ve talepler karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)