Çankaya Belediyesi tarafından sürdürülen kent bostanlarında teorik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, uygulama alanlarında yetiştirilen atalık fideleri kendi parselleriyle buluşturdu. Baharlık ve güzlük yetiştiricilik eğitimleri kapsamında gerçekleştirilen fide dikimleriyle kursiyerler, sezon boyunca doğal tarım yöntemlerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı elde edecek.
Doğal Üretim ve Dayanışma Bir Arada
Kent bostanlarında yürütülen çalışmalar yalnızca tarımsal üretimle sınırlı kalmıyor. Kursiyerler, ortak üretim alanlarında bir araya gelerek dayanışma, sosyalleşme ve birlikte çalışma kültürünü de geliştiriyor. Eğitim sürecinde doğal üretim teknikleri uygulanırken sürdürülebilir tarım konusunda da farkındalık oluşturuluyor.

10 Yılda Yaklaşık 4 Bin Kursiyer Eğitim Aldı
Çankaya Belediyesi’nin 10 yıldır devam eden kent bostanı çalışmaları kapsamında bu dönemle birlikte yaklaşık 4 bin kursiyer eğitim aldı. Katılımcılar, kendi gıdalarını doğal yöntemlerle yetiştirmenin yanı sıra sürdürülebilir üretim konusunda da deneyim kazanıyor.
Yerel tohumlardan elde edilen atalık fide ve tohumların kullanılmasıyla, yerel üretim kültürünün korunması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.

Atalık Fide Nedir?
Atalık fideler, nesilden nesile aktarılan ve yetiştirildiği bölgenin iklim koşullarına uyum sağlamış yerel tohumlardan elde edilen fideler olarak tanımlanıyor. Tarımsal biyolojik çeşitliliğin korunmasına katkı sunan atalık fideler, doğal ve sürdürülebilir üretimin önemli unsurları arasında yer alıyor. Bu fideler sayesinde hem yerel tohum mirası yaşatılıyor hem de geleneksel üretim kültürünün devamlılığı destekleniyor.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)