Burdur

Atatürk'ü Burdur'da konuk etmenin gururu ve sevinci

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur'a gelişinin 93. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Atatürk'ü Burdur'da konuk etmenin gururu ve sevinci

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur'a gelişinin 93. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
6 Mart'ın Burdur’un Şeref günü olarak kabul edildiğini belirten Başkan Ali Orkun Ercengiz, 'Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha ilimizde konuk etmenin gururu ve sevincini yaşıyoruz.' dedi.
Başkan Ali Orkun Ercengiz yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;
"Burdur’un Şeref günü olarak kabul edilen bu özel günde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha ilimizde konuk etmenin gururu ve sevincini yaşıyoruz.
6 Mart 1930’da Çatalpınar mevkiinden Burdur’umuza güneş gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk’ün 93 yıl önce atalarımıza yaşattığı onuru, coşkuyu; 93 yıl sonra aynı heyecanla yüreğimizde hissediyoruz.

O, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir liderdir. Büyük Önder Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zafere ulaştırmıştır.

Atatürk'ün “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir” sözüyle bizlere verdiği mesaj; Atatürk'ü ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır.

Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Yüce Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Burdurlular; Atatürk’ün en büyük eserim diyerek bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileridir.

Binlerce değerli insanlar yetiştirmiş bir şehir olarak, çağdaş uygarlık seviyesini yakalamanın gereği ne ise Burdur Halkı ile omuz, omuza vererek, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için çizdiğin yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Burdur’a hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncülerle, Burdur’a gelerek bizleri şereflendiren Mustafa Kemal Atatürk’ü, Burdur’a gelişinin 93. Yılında bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyor, bu vesileyle bu vatan için canını hiçe sayan şehitlerimizi ve gazilerimizi de minnetle yad ediyor, tüm Burdur halkının bu şeref gününü kutluyorum."

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Ercengiz Toprak Günü'nü kutladı
Bölgesel

Başkan Ercengiz Toprak Günü'nü kutladı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 5 Aralık Dünya Toprak Günü dolayısıyla sosyal medya üzerinden bir mesaj yayımladı.

Başkan Ali Orkun Ercengiz'den Mühendisler Günü mesajı
Bölgesel

Başkan Ali Orkun Ercengiz'den Mühendisler Günü mesajı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 5 Aralık Mühendisler Günü dolayısıyla sosyal medya üzerinden bir mesaj yayımladı.

Ali Orkun Ercengiz'den 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı
Bölgesel

Ali Orkun Ercengiz'den 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla sosyal medya üzerinden bir mesaj yayımladı.

Başkan Ercengiz'in 10 Kasım Mesajı
Yaşam

Başkan Ercengiz'in 10 Kasım Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük kurtarıcı, büyük devlet adamı, eşsiz deha Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85. yılındayız. Devamı haberimizde...

Başkan Ercengiz, Salı pazarı esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi
Yaşam

Başkan Ercengiz, Salı pazarı esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Halk Pazarını ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Devamı haberimizde...

Başkan Ercengiz’den bayrak asma çağrısı
Etkinlik

Başkan Ercengiz’den bayrak asma çağrısı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla vatandaşların ev ve iş yerlerine Türk bayrağı asması için kampanya başlattı. Devamı haberimizde...