Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, şehrin minik kahramanı SMA Tip-1 hastası Atlas Ege’nin ailesini makamında ağırladı. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, Atlas Ege’nin sağlığına kavuşabilmesi için yürütülen valilik onaylı kampanyada kritik sürece girildiği vurgulandı.
Meltem Gülcan ve Halil Sevinç çifti, evlatları Atlas Ege’nin tedavi süreci ve devam eden bağış kampanyası hakkında Başkan Ercengiz’e detaylı bilgi verdi. Ziyaret sırasında paylaşılan en sevindirici bilgi, tedavi için gereken toplam tutarın %70’lik kısmının hayırseverlerin desteğiyle tamamlanmış olmasıydı. Ancak kampanya takviminde son 40 güne girilmiş olması, yardım çığlığının daha gür bir şekilde duyurulması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.
Belediye Başkanlığı kanadından yapılan resmi açıklamada, Atlas Ege’nin sağlığına kavuşması adına atılacak her adımın ve yapılacak her küçük desteğin hayati önem taşıdığı ifade edildi.
Başkan Ercengiz, ailenin yanında olduklarını belirterek Burdur halkına ve tüm yardımseverlere, "Atlas Ege bebeğimizin ailesi bizleri ziyaret ederek süreçle ilgili güncel bilgileri paylaştı. Kampanyada %70 seviyesine gelmiş durumdayız ama önümüzde sadece 40 gün var. Bu kısa sürede el birliğiyle kalan %30'u da tamamlayıp Atlas Ege’yi ilacına kavuşturmamız gerekiyor." sözleriyle seslendi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)