Milli Eğitim Bakanlığı, Hayrat Vakfı ve Uluslararası Eğitimciler Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Aydınlık Yarınlara” kitap okuma yarışmasının 4. etabı tamamlandı. İman hakikatlerini bilimin verileriyle harmanlayarak genç kuşaklara ulaştırmayı hedefleyen organizasyonda, Bucak ilçesi elde ettiği derecelerle dikkat çekti.
Bu yıl “Sevgili Peygamberimizin Nübüvvetinin İspatı” temasıyla gerçekleştirilen yarışmada; ilkokuldan yetişkin kategorisine kadar her seviyeye uygun eserler belirlendi. Yarışmacılar Peygamberimizin İzinde, Zaman Makinesi ve Peygamberliğin İspatı gibi kitapları okuyarak online sınavlara katıldı.
“Aydınlık Yarınlara 4” organizasyonu sayılarla da dikkat çekti.
4 ay gibi kısa bir sürede dünya genelinde 492 bin 375 kişi yarışmaya katıldı.
Kitaplar ücretsiz e-kitap ve sesli kitap olarak sunulurken, sesli kitap dinlenme sayısı 600 bini aştı.
57 ülkeden katılım sağlanan yarışmada toplam 5 milyon TL ödül, 10 bin kişiye dağıtılıyor.
Online sınavın ardından kamera ve mikrofon eşliğinde yapılan ikinci aşama sınavlarla dereceler belirlendi.
Bucak genelinde 1560 kişinin katıldığı yarışmada önemli bir başarı elde edildi. Toplam 12 kategoride değerlendirilen yarışmada bir öğrenci Türkiye ikincisi olarak 15 bin TL ödül kazandı. İlçede dereceye giren toplam 42 kişiye nakdi ödüllerin yanı sıra kitap setleri, katılım sertifikaları, madalyalar ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Yarışma süreciyle eş zamanlı olarak Fadıl Anadolu Lisesi ve Bucak Fen Lisesi’nde “Kültürel Mirasın İzinde” adlı Osmanlıca kursu düzenlendi. 7 hafta süren ve toplam 28 saatlik eğitim programını 28 öğrenci başarıyla tamamladı. İl genelinde ilk üçe giren öğrencilere de törende ödülleri verildi.







Ödül töreni 13 Şubat Cuma günü saat 20.00’de Bucak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Bucak Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Canavar, Hayrat Vakfı Bucak Temsilcisi Hasan Kayacan, Afyonkarahisar Hayrat Vakfı Temsilcisi Mesut Hızarcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program kapsamında Mesut Hızarcı, “Bir Eğitimci Olarak Efendimiz (asm)” konulu konferans verdi.
Projenin küresel vizyonu kapsamında “Elmadan Bakmak” kitabı 27 dile çevrildi. Arnavutça ve Boşnakça sınavlarının ardından 5 Nisan 2026 tarihinde Arapça, İngilizce, Rusça, Almanca ve Fransızca başta olmak üzere birçok dilde online sınavların yapılması planlanıyor.







Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)