Burdur / Bucak

Bakan Varank Bucak'ta Kapalı Pazar Pazarı Dualarla Hizmete Açıldı

Burdur'un Bucak ilçesinde gelecekte farklı yatırımların da yapılacağı kapalı pazar pazarı projesi dualarla hizmete açıldı.

Bakan Varank Bucak'ta Kapalı Pazar Pazarı Dualarla Hizmete Açıldı

Bucak'ta yapımı tamamlanan Kapalı Pazar Pazarı projesinin açılışı yapıldı.

Burdur'un Bucak İlçesi Kapalı Pazar Pazarı alanında yapılan açılışa, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Burdur Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, Kemer Belediye Başkanı Ömer Aktürk, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, AK Parti Bucak İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, MHP Bucak İlçe Başkanı Süleyman Demirezen, Bucak Belediye Başkan Yardımcıları Yasin Çiçek ve Doç. Dr. Oğuzhan Erdoğan, Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İlker Kar ve Merkez Karakol Komutanı Teğmen Alperen Çatlı partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Salebin, incirin ve mermerin diyarı Tarih, kültür ve medeniyet şehri Bucak"

Açılış öncesinde konuşma yapan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, " Sayın Bakanım, sayın valim, sayın milletvekillerim, kaymakamlarım, belediye başkanlarım, kıymetli misafirlerimiz, hanımefendiler, beyfendiler, basınımızın değerli temsilcileri, ben de hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Kapalı pazar kompleksimize açılışına hoş geldiniz diyorum. Kapısını çaldığımız her seferde bizlerden desteklerini esirgemeyen her zaman her daim yanımızda olan ve bizleri kırmayarak onurlandıran, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank Beyfendi'ye şükranlarımı arz ediyorum. Sayın Bakanım, taşınmış olduğu Bucağımıza hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Salebin, incirin ve mermerin diyarı Tarih, kültür ve medeniyet şehri Bucak'ta sizi ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Göreve gelmeden önce belediye işi gönül işi diyerek bir proje kitapçığı hazırlamıştık. Bu kitapçık belediye başkanlığımız sürecinde bizim rehberimiz oldu ve bu kitapçığımızdaki projeleri tamamlamak için canla, başla çalışmalara başladık. Hamdolsun bu proje kitapçığımızda hemen hemen dokunmadığınız hiçbir projemiz kalmadı. Kapalı pazar projemizle bu kitapçığımızda yer verdiğimiz projelerden biriydi. Seçimde sözünü vermiştik. Şimdi de yaptık Allah'ın izniyle.  Sayın Bakanım, Bucak Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olarak gördüğümüz kapalı pazar projemizde yüz on iki adet vergi mükellefi pazarcımız geçen hafta kuralarını çekerek noter huzurunda yeni yerlerine yerleşti. Pazarcı esnafımız ve vatandaşlarımız mutlu. Biz de mutluyuz. Bucağımıza hayırlı olsun diyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. " ifadelerini kullandı.

Bucak Burdur'un lokomotiv ilçelerinden biri

Başkan Emrullah Ünal'ın konuşmasının ardından açılış konuşması yapan Bakan Mustafa Varank, "Çok değerli Burdurlu, Bucaklı hemşehrilerimiz  bu güzel memleketin çok kıymetli vatandaşları, hanımefendiler, beyefendiler Saygıdeğer basın mensupları, böyle güzel bir organizasyon vesilesiyle sizlerle bir araya gelmiş olmaktan, Bucağa tekrar ziyaret ediyor olmaktan gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyor. Öncelikle her birinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Tekrar diyorum çünkü Biz bu ilçeyi Sayın Cumhurbaşkanımızla da ziyaret etmiştik ve o günü ben dün gibi hatırlıyorum. Burada hemşehrilerimizle bir araya geldiğimiz zamanları çok iyi hatırlıyorum. Bucak gerçekten Burdur'un lokomotif ilçelerinden bir tanesi. Tarımıyla, doğasıyla ve özellikle sanayisiyle bu bölgeye değer katan ilçeler ilçelerden bir tanesi. Ve bu potansiyelini her geçen gün arttıran ilçelerimizden bir tanesi." dedi.

"Bucak'ın başarılı bir belediye başkanı var"

Gönül belediyeciliği anlayışına değinen Bakan Varank, " Bu güzel ilçenin, bu başarılı ilçenin değerli ve başarılı bir belediye başkanı var. Emrullah Bey, Sayın Bakanım bu kapalı pazar yerini beraber açmamız lazım. Madem Burdur'dan Antalya'ya doğru gideceksiniz, bu işi yapmamız lazım dediğinde ben Kabul ettim. Ama şunu itiraf etmem gerekiyor. Ben buraya geldiğimde böyle muhteşem böyle güzel bir eser de açıkçası beklemiyorum. Başkanımız söyledi. Biz vatandaşlarımıza hizmet etmenin derdinde olan bir siyasi hareketiz ve yirmi yıldır bu ülkede taş üstüne taş nasıl koyarız Bunun için mücadele veriyoruz. İşte Belediye Başkanımız da gönül belediyeciliğini bu ilçede uygulamaya çalışıyor. Ve bu pazar yeri de onun verdiği sözü bir Sonucu neticesi, başarısı ve hamdolsun böyle güzel bir eseri ortaya koyduğu için ben başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burada pazarcı esnafımız rahat edecek. Yazın sıcaktan korunacak, kışın soğuktan korunacak. Ama sadece pazarcı esnafımız değil, ebeveynler için buradaki vatandaşlarımız için Gerekli ufak tefek tesisler de buraya eklenmiş ki vatandaşlarımız da buraya alışverişe geldiğinde rahat etsinler. Gerçekten güzel tasarlanmış vizyonel bir iş olmuş. Değerli kardeşlerim işte yerelde gönül belediyeciliğiyle Genelde de Türkiye'yi kalkındırmanın mücadelesiyle biz Sayın Cumhurbaşkanımızın bize öğrettiği anlayışla siyaset yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Büyükşehir belediye başkanları Bucak'ta belediyeciliği öğrensinler"

Bucak'taki belediyeciliği örnek gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, " Ben sabah Ankara'dan çıktım. Önce Afyonkarahisar'a uğradım. Orada bir mermer fabrikasının açılışını yaptık. Burdur'a geldik. Burdur'da önümüzdeki dönemde yapacağımız projelerin imzalarını attık. Coğrafi işaret belgelerini burada paydaşlarımıza tescil ettik. Geldik Burdur'da açılışa katılıyoruz, hemşerilerimizle hasbihal ediyoruz. Ben buradan Antalya'ya gideceğim. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen gençlerle, çocuklarla gökyüzü gözlem etkinliğini gerçekleştireceğiz. Ben Antalya'dan İstanbul'a devam edeceğim. Yarın Kocaeli'nde programlarımız var. Geçen cuma gene bu bölgedeydim. Ankara'dan çıktım. Sakarya'ya uğradım. Kütahya'ya uğradım. Afyonkarahisar'a uğradım. Yine İstanbul'a döndüm. İşte biz bir güne iki şehri, üç şehri nasıl sığdırırız? O şehirlere nasıl hizmet etmenin derdinde oluruz, davasında oluruz. Bunun için gayret gösteriyoruz. Ama birileri siyaseti yan gelip yatma yeri mi zannediyor?  Sadece konuşmak, işkembeden sallamak gibi zannediyorlar. İşte burada bizim bir ilçe belediyemizin ki nüfusumuz kaç? Altmış yedi bin değil mi? Altmış yedi bin nüfuslu bir ilçe belediyemizin ortaya koyduğu vizyon ve bu vizyon projelerinin her birini belediye başkanımız yerine getirmeye çalışıyor. Çünkü bizler de onun takipçisiyiz. İşte böyle güzel bir eseri ortaya koyuyor ama birileri Bakıyorsunuz büyükşehir belediye başkanı olmuşlar. Kar yağıyor, balık yemeye gidiyor. Sel oluyor, tatile gidiyor. Ben buradan basınımızın da huzurunda şu çağrıyı yapayım : Belediyecilik nasıl yapılır, gönül belediyeciliği nasıl yapılır? Eğer görmek isteyen varsa o koca koca büyükşehir belediye başkanları gelsinler Bucak'ta belediyeciliği öğrensinler diyorum." ifadelerini kullandı.

"Bu ilçe neye ihtiyaç duyuyorsa biz takipçisi olacağız"

Bakan Mustafa Varank, Bucak'a proje hususunda destek olacağını belirterek, "Emin olun bizim yaptıklarımıza onların vizyonu bile erişemez. Onların hayalleri bile erişemez. Biz hayal ediyoruz Tasarlıyoruz ve Allah'ın izniyle yapıyoruz, başarıyoruz. Ve bundan sonra da böyle olacak. Ben bugün Burdur'a kazandıracağımız projeleri işte biraz önce toplantılarla ifade ettim. İnşallah Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu şehir, bu ilçe neye ihtiyaç duyuyorsa bu ilçeyi kalkındırmak için ne gerekiyorsa biz bunu takipçisi olacağız." dedi.

"Sanayi bittiyse OSB'lerdeki parselleri kim doldurdu"

Bucak'ta OSB'deki parsellerin dolduğunu yatırımcının yer istediğini de dile getiren Bakan Varank, "Bana ne diyorlar? Sanayide parseller doldu. Yatırımcılar var. Bizim mutlaka OSB'yi genişletmemiz lazım. Tamam. Madem istiyorsunuz hay hay biz bunu yerine getiririz diyoruz. Burada turizmle ilgili, tarımla ilgili, kalkınma ajansını, projeleri mi var? Biz bunları yerine getirelim diyoruz. Ve buradan şu çağrıyı da yapayım. Bakınız altmış yedi bin nüfuslu bir ilçeden bahsediyoruz ve buradaki OSB tamamen dolmuş durumda. Yatırımcı bize yer verin, yatırım yapalım diyorlar. Ben son günlerde paylaşımlar yapıyorum. Türkiye sanayisi nereden nereye geldi? Türkiye'de yatırım, üretim nereden nereye geldi onu göstermek için. Bize ne diyorlar? Sizin iktidarınızda sanayiyi tamamen bitirdiniz. Peki ben soruyorum. Bu sanayi tamamen bittiyse Organize sanayi bölgesindeki parselleri kim doldurdu bu yatırımları yaptı? Evet Türkiye'de sanayi yoksa üretim yoksa yeni parselleri kim talep ediyor? Binlerce vatandaşımız Sanayide hayal satarak mı para kazanıyor? Orada çalışarak evine ekmek götürüyor. Dolayısıyla biz Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bizim bir sloganımız var ve biz o slogan çerçevesinde gerçekten durmadan, dinlenmeden devam ediyoruz. Nedir bizim sloganımız? Durmak yok, yola devam. Onun için durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, gayret edeceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki bu millete hizmet etmek şereflerin en yücesidir. Ve bu anlayışı da hizmetlerimize Türkiye'yi kalkındırmaya devam edeceğiz. Ben tekrar bu güzel projeye beni de dahil ettiğiniz bu güzel açılışa bizi çağırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bucak inşallah kendisi kalkınacak. Burdur kalkınacak. Türkiye kalkınacak inşallah bir olacağız, beraber olacağız. El birliğiyle bunları hep beraber gerçekleştireceğiz diyorum. Sizleri tekrar sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, var olun. Allah'a emanet olun. " şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından dualarla, Bucak Kapalı Pazar Pazarı alanı kurdele kesimiyle hizmete açıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sandıklı Belediye Başkanı Çöl'den müjde 2 OSB hayırlı olsun
İş Dünyası

Sandıklı Belediye Başkanı Çöl'den müjde 2 OSB hayırlı olsun

Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüşen Sandıklı Belediye Başkanı Dr Mustafa Çöl Müjde ile döndü. Sandıklı 2 OSB hayırlı olsun.

Denizli Teknik Tekstil Merkezi, Bakan Varank tarafından hizmete açıldı
İş Dünyası

Denizli Teknik Tekstil Merkezi, Bakan Varank tarafından hizmete açıldı

Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 8 şehri arasında yer alan Denizli’deki tekstil sektörünün teknik tekstile dönüşümünü sağlayacak olan ve AB’den 5 milyon euro hibe alan DTTM geniş katılımlı bir törenle hizmete açıldı.

Kızılkaya'nın siyah altını projesinde imzalar atıldı
Bölgesel

Kızılkaya'nın siyah altını projesinde imzalar atıldı

Kızılkaya'nın siyah altını, Bakan Mustafa Varank tarafından örnek gösterildi. Proje Kızılkaya'ya hayırlı uğurlu olsun.

Bakan Varank Burdur'da; İmzalar Atıldı Tescil Belgeleri Teslim Edildi
Bölgesel

Bakan Varank Burdur'da; İmzalar Atıldı Tescil Belgeleri Teslim Edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çeşitli temaslarda bulunmak, tören ve açılışlara katılmak üzere Burdur'a ziyarette bulundu.

Bakan Varank, Isparta’da 77 milyon lira bütçeli 33 projenin açılışını yaptı
Bölgesel

Bakan Varank, Isparta’da 77 milyon lira bütçeli 33 projenin açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Isparta’da 33 projenin toplu açılış törenine katıldı.

Bakan Kasapoğlu ve Varank Burdur’a Geliyor
Bölgesel

Bakan Kasapoğlu ve Varank Burdur’a Geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mustafa Varank ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu açılışlar için Burdur’a geliyor.