BANA GÜZEL BİR ŞEYLER SÖYLE… – TAHİR BÜYÜKAKIN’IN SEÇİM BEYANNAMESİ

BANA GÜZEL BİR ŞEYLER SÖYLE… İnsanlar geleceklerini ilgilendiren konularda kötü şeyler duymak istemez

BANA GÜZEL BİR ŞEYLER SÖYLE… – TAHİR BÜYÜKAKIN’IN SEÇİM BEYANNAMESİ

BANA GÜZEL BİR ŞEYLER SÖYLE…

İnsanlar geleceklerini ilgilendiren konularda kötü şeyler duymak istemez.

1999 depreminden sonra birçok uzman yıllarca Marmara Bölgesinde 30 yıl içinde yine büyük bir deprem olacağını, ciddi tedbirlerin alınmasının gerekli olduğunu anlattılar durdular.

Uzmanlardan sadece bir kişi ilk 30 yılda böyle bir deprem olma ihtimalinin çok düşük olduğunu, muhtemel depremin çok daha ileri bir tarihte olabileceğini söyledi. Hepimiz rahatladık. En fazla bu uzmana inandık. Çoğumuz “biz öldükten sonra olur” ümidiyle deprem korkusundan kurtulduk.

Ama uzmanların çoğunluğunun söylediği gibi deprem zamanı yaklaştı mı, yoksa önümüzde hala uzunca bir zaman dilimi var mı bilemiyoruz. Deprem zamanı gelince olacak.

Bu toplum psikolojisi seçim kampanyalarında mutlaka gözetilmesi gereken bir husustur.

Profesyonel politikacılar bunu iyi biliyor. “Güzel şeyler söylemeye” özen gösteriyorlar.

Seçime kırk günden daha az kaldı. Adayların ve partilerin kampanyaları yoğunlaşmaya başladı. Bu arada vaatler, projeler uçuşuyor.

Özellikle ülkeyi 16 yıldır yöneten AKP ve adayları yaşamakta olduğumuz “ekonomik krizin en kötüsünün geride kaldığına” inandırmaya çalışarak, 16 yılda yapamadıkları ne varsa önümüzdeki 5 yılda yapmayı vaat ediyor.

*************************************

TAHİR BÜYÜKAKIN’IN SEÇİM BEYANNAMESİ

AKP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın projelerini açıkladı. Açıkladığı projeler herhalde Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 50 yıllık bütçesiyle zor yapılır.

15 sene önce İbrahim Karaosmanoğlu da, 5 senede yapacağım diyerek, böyle vaatlerin yer aldığı bir kitapçık bastırmıştı. 15 sene geçti bu kitapçıkta vaat ettiği “Metro, Yarımca’dan Çayırköy’e kadar Monoray, Gebze- İzmit arası Raybüs, Teleferik, Kongre Merkezi, Metrobüs, Kent Meydanı, 5 yeni arıtma tesisi” gibi önemli yatırımları gerçekleştiremedi.

İbrahim Karaosmanoğlu’nun çoğu gerçekleşmemiş vaatleri bile, Tahir Büyükakın’ın seçim beyannamesinde yer alan vaatler yanında çok hafif kalır.

Gidiş- dönüş 15 km’lik bir tramvay hattından başka önemli bir yatırım yapamayan AKP’li belediyenin, başkanı değişince bu vaatlerin hepsini yapacağına halk inanır mı, bilemem.

Üstelikte Kocaeli B. Belediyesi devlete 6 milyar TL borcu ile en borçlu belediye iken.

Büyükakın’ın beyannamesinde “genetik, robotik, yapay zekâ, nano teknoloji, 3 boyutlu yazıcılar, nesnelerin interneti, alternatif ve yenilenebilir enerji alanlarındaki, baş döndüren gelişmeleri yakalayıp, yeni dünyada öncü olmayı hedefliyoruz” gibi “cafcaflı sözler” var.

Bunlar genel devlet politikası ile ilgili hususlar. Bu kavramlarla ilgili belediyecilikte uygulaması ve Kocaeli halkının günlük hayatını etkileyecek bir projesi olsaydı herhalde açıklardı.

Zaten Büyükakın’ın projelerinden önemli bir kesimi kendi yetki alanı dışında ve merkezi yönetimin kararı ile yapılabilecek işler. Üstelik belediye bütçesiyle yapılması imkânsız olan dev projeler.

Körfez’den başlayıp İzmit’ten geçecek ve Kartepe’ye kadar uzanacak yeni bir metro hattı. Darıca- Gebze arası 31.2 km uzunluğunda metro hattı ve Gebze- Sabiha Gökçen arası 25 km lik metro hattı da seçim beyannamesinde yer alıyor.

Yetmedi Kuzey Marmara ve Güney Marmara otoyolları da vaatler arasında.

Adliye Kompleksi, Şehir Hastaneleri vd birçok yatırım da böyle.

Bunları devletin bile yapacak parası yok. Ama başarabilirse yap- işlet- devret modeliyle hayata geçirecek.

Peki, bunlar Büyükakın değil de, başka bir belediye başkanı seçilirse yapılmayacak mı?

Yapılması veya yapılmaması belediye başkanının şahsı ile alakalı değil. Gerçekleşmesi ekonominin genel durumu ve siyasi iradenin kararına bağlı ol

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Depremin merkez Üçyol köyünde çatlaklar oluştu
Bölgesel

Depremin merkez Üçyol köyünde çatlaklar oluştu

Tokat'ın Turhal ilçesinde meydana gelen depremin merkez üssü olan Üçyol köyünde çatlaklar meydana geldi.

Malatya Milletvekili Ölmeztoprak: Deprem İzlerini Sileceğiz
Bölgesel

Malatya Milletvekili Ölmeztoprak: Deprem İzlerini Sileceğiz

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde temaslarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, depremin izlerini silmekte kararlı olduklarını kaydederek, tek bir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Sulusaray'da Deprem Sonrası Yollarda Çatlaklar Oluştu
Bölgesel

Sulusaray'da Deprem Sonrası Yollarda Çatlaklar Oluştu

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından, bazı yollarda çatlaklar meydana geldi. Sulusaray ilçe merkezindeki Malum Seyit Tekke Mahallesi ile Buğdaylı köyü arasındaki yollarda beliren çatlaklar dron ile görüntülendi.

77 kişinin hayatını kaybettiği Serin-2 Apartmanı'nın sanıkları hakim karşısında
Bölgesel

77 kişinin hayatını kaybettiği Serin-2 Apartmanı'nın sanıkları hakim karşısında

Diyarbakır'da geçen yıl 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda 77 kişinin hayatını kaybetmesi, 29 kişinin de yaralanmasına ilişkin biri müteahhit 4 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı. İddianamede, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis isteniyor

Tokat'ta  binlerce bina yıkıldı
Bölgesel

Tokat'ta binlerce bina yıkıldı

Tokat'ta incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, "Şu ana kadar alınan 500 ihbardan 50 yapı incelendi, 5 yıkık, 15 de ağır hasarlı yapı tespit edildi" dedi.

Cami depremden zarar görünce namazı meydanda kıldılar
Bölgesel

Cami depremden zarar görünce namazı meydanda kıldılar

Yozgat’ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde depremde hasar gören caminin cemaati, cuma namazını köy meydanında kıldı.