Çorum

Başkan Aşgın, gençleri Çorumlu obasıyla bir araya geldi

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, gençlerle Çorumlu Obası Gençlik Kamp Merkezi’nde bir araya geldi.

Başkan Aşgın, gençleri Çorumlu obasıyla bir araya geldi

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, gençlerle Çorumlu Obası Gençlik Kamp Merkezi’nde bir araya geldi.
Çorumlu Obası Gençlik Kamp Merkezi’nde gerçekleşen gençlik buluşmasına üniversite ve lise öğrencileri ile STK’ların genç üyeleri katıldı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın gençlerin sorularına cevap vererek projelerini ve çalışmalarını değerlendirdi.
2019 yılında seçim öncesi 32 ana başlıkta hazırladıkları projelerle göreve talip olduğunu hatırlatan Başkan Aşgın, “Bu görev bize tevdi edildiğinde neler yapacağımızı seçim öncesinde ilan etmiştik. 32 ana başlıkta projemiz vardı. Rabbimize hamt ediyorum. Bu noktada çok başarılı bir dönemi geride bıraktık. Belediyelerin 5 yıllık stratejik planları vardır. Biz o hayal ettiğimiz, projelendirdiğimiz tüm vaatlerimizi 2019’da hazırlanan stratejik plana tek tek kayıt ettik. Herkes bizim vaatlerimizin yapılıp yapılmadığını görsün istedik. Bu stratejik planın hayata geçirilmesi oranı yüzde 94’e ulaştı. Biz neyi vaat ettiysek yüzde 94’ünü tamamlayarak yeniden göreve talip olduk. Bu şehre hizmetkar olmayı bizlere nasip eden Rabbime hamt ediyorum” dedi.

’Çorum’u spor şehri yapma hayalimizi gerçekleştiriyoruz’

Gençlere yönelik çalışmalarından söz eden Başkan Aşgın “Bunlardan biri Çorum’u spor şehri yapma hayalimizdi. Çorum’a yapılan spor yatırımlarının 3 katını dönemimizde yaptık. Şehir stadyumunu tamamladık. Yatırımlardan biri olan spor salonumuzda ilk etkinliğimizi güreş şampiyonası ile yaptık. Eski stadyumun yanında sentetik sahalar vardı. Standartlara uymayan eski amatör sahaların yerine UEFA standartlarında iki nizami sahayı tamamlayarak gençlerin hizmetine sunduk. Semt sahaları ve iki adet yarı olimpik yüzme havuzu yaptık. ÇORBİS ve Tazı sistemini hayata geçirdik. 8 bin metre bisiklet yolunu 16 bin metreye çıkardık. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir gençlik kampı yaptık. Çorumlu Obası Gençlik Kampı’nı Türkiye’de ilk ve tek olarak gençlerimize ve şehrimize kazandırdık. 50 bine yakın gencimiz buradan faydalandı. Kültürümüzü, medeniyetimizi, tarihimizi, geleneksel oyunlarla öğretiyoruz. Sosyal tesisleri hayata geçirdik. 8 adet sosyal tesis yaptık. Hayvan dostu şehir hedefiyle Türkiye’nin en modern hayvan hastanesini yapıyoruz. Bu çalışmamızın da sonuna geldik. Bilim merkezi projemizi geliştirdik. Gençlerimizi şehrimizin bilim merkezi ile buluşturuyoruz. Turgut Özal İş Merkezi 4. Katında bilim merkezi projemizi hayata geçireceğiz. Eski tarihi belediye binamızı 7/24 açık kütüphane haleni getiriyoruz. Çorum Belediyesi Millet Kütüphanesi’ni yakın zamanda hizmete açmış olacağız. Gençlik teşkilatı olan bütün STK’larla yakından çalışıyoruz. Gençlik STK’larının talepleriyle yakından ilgileniyor, tüm imkânlarımızla yanlarında oluyoruz. Yeni dönemimizde de bu çalışmalarımızı devam ettirerek, gençlerimize ve şehrimize en güzel şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Gençler de sosyal, kültürel alanda yapılan çalışmalar ve gençlere yönelik hizmetlerinde Çorum Belediyesi’ni çok başarılı bulduklarının belirterek Başkan Aşgın’a düzenlediği etkinlik için teşekkür ettiler.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da 'Üretken Bir Nesil Yetişiyor' Projesi Kapsamında Spor Müsabakaları Düzenlendi!
Bölgesel

Burdur'da 'Üretken Bir Nesil Yetişiyor' Projesi Kapsamında Spor Müsabakaları Düzenlendi!

Burdur'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Üretken Bir Nesil Yetişiyor' projesi kapsamında Çavdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çavdır Anadolu Lisesi ve Burdur Spor Lisesi arasında bocce, dart ve voleybol spor müsabakaları gerçekleştirildi. Müsabakalara yaklaşık 20 öğrenci ve öğretmen katıldı.

Spora başlamadan önce 3 önemli öneri !
Bölgesel

Spora başlamadan önce 3 önemli öneri !

Yazın yaklaşmasıyla özellikle fazla kilolardan kurtulmak ya da sıkı bir vücuda sahip olmak amacıyla pek çok kişi spora yöneliyor.

Kepezspor’un yükselişi
Spor

Kepezspor’un yükselişi

Futbolda 2. Lig, hentbolda 1. Lig’e yükselen ve diğer branşlarda şampiyonluk mücadelesi süren Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün Başkanı Hakan Çatal, antrenörleriyle motivasyon toplantısı yaptı.

Şampiyon Kepezspor kupasını aldı
Spor

Şampiyon Kepezspor kupasını aldı

TFF 3. Lig 1.Grupta mücadele eden Kepezspor geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan ederken, kendi sahasında karşılaştığı Ayvalıkgücü karşılaşmasının ardından kupasını aldı.

Kepez’in kızları ilk 16’da
Spor

Kepez’in kızları ilk 16’da

Kepez Belediyesi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, Anadolu Şampiyonasında 5 maçın 4'ünü kazanarak Türkiye'nin ilk 16 takımı arasına girdi.

Türkiye Bisiklet Turunun ilk etabını Fabio Jakobsen kazandı
Spor

Türkiye Bisiklet Turunun ilk etabını Fabio Jakobsen kazandı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 134,7 kilometrelik Antalya-Antalya etabı tamamlandı. Büyük çekişmeye sahne olan etabı DSM-Firmenich Takımı'ndan Fabio Jakobsen 2 saat 56 dakika 31 saniye ile kazandı.