Son yılların en kurak döneminin yaşandığı Aydın'da su kaynaklarının her geçen azalması nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 'su tasarrufu' çağrısında bulundu. Başkan Çerçioğlu açıklamasında "her damla suyun kıymeti bilinmelidir" diyerek herkesin su kullanımında duyarlı olmasını istedi.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu açıklamasında; "Su varsa hayat var. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydınımız’da da su kaynaklarımız her geçen gün azalmakta, kuraklık riski artmaktadır. Bu sadece bugünün değil, çocuklarımızın geleceğini de tehdit eden bir durumdur. Biz Aydın büyükşehir Belediyesi olarak içme suyu altyapısını yenilemekten, su rezervlerimizi arttırmaya kadar birçok alanda yatırımlar yapıyor, kayıpları minimum seviyeye indirmek için çalışıyoruz. Şu anda Aydın'ın en önemli su kaynaklarından biri olan İkizdere Barajı’nda doluluk oranı ne yazık ki yüzde 17'ye düştü. Barajdaki bu kritik seviye sürdürülebilir su üretiminin önemini bir kez daha ortaya koydu. Bizim bu mücadelemizde siz kıymetli hemşirelerimizin desteği olmadan başarıya ulaşmamız mümkün değil. Hep birlikte suyumuzu koruyalım. Musluklarımızı gereksiz yere açık bırakmayalım. Bahçe sulamalarını mümkün olduğunca azaltalım. Gri su geri kazanımı ve damla sulama yöntemlerini yaygınlaştıralım. Unutmayalım ki her damla su, geleceğimize atılan bir imzadır. Her zaman dediğim gibi; susuzluk bizi yönetmeden bir suyu yönetelim. Aydın halkının sağduyusuna güveniyor, tüm vatandaşlarımızı bu zorlu süreçte hep birlikte hareket etmeye davet ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)