Kayseri

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayseri'mize yakışacak yüksek hızlı tren, şehrimizi taçlandıracak"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı kapsamında Kocasinan ilçesi sınırlarında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Detaylar haberimizde..

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayseri'mize yakışacak yüksek hızlı tren, şehrimizi taçlandıracak"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı kapsamında Kocasinan ilçesi sınırlarında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Kayseri’ye yakışır bu önemli projenin hayata geçirilmesindeki kararlı iradesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Çolakbayrakdar, projenin tamamlanmasıyla birlikte Kayserili hemşehrilerin daha konforlu, hızlı ve modern bir ulaşım sistemine kavuşacağını belirtti.
Kocasinan sınırlarında yer alan Himmetdede Mahallesi’ndeki T7 tünelinin girişinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, şantiye alanında yetkililerden detaylı bilgi aldı. Başkan Çolakbayrakdar, burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Ankara-Kayseri hattı kapsamında yer alan T7 tünelinin giriş kısmındayız. Burası, Kocasinan ilçemiz sınırlarında bulunan Himmetdede Mahallesi. Tünelin çıkışı ise Kalkancık Mahallesi’nde yer alıyor. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki bu tünelde, hem giriş hem de çıkış tarafında çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Güzergâh boyunca binin üzerinde araç ve ekipman, 2 binin üzerinde de personel görev yapıyor. Son derece yoğun ve koordineli bir çalışma yürütülüyor. Hat genelindeki kazı ve toprak işleri %50 seviyesine ulaşmış durumda. Tünel imalatlarında ise yüzde 25 oranında ilerleme kaydedildi. İnşallah kazasız belasız bir şekilde tamamlandığında, Ankara ile Kayseri arasında hızlı tren seferleri başlayacak. Hemşehrilerimizin hızlı ve konforlu bir ulaşım imkânına kavuşacağı günler yaklaşıyor. Bu müjdeli gelişmeyi buradan paylaşmış olalım."
T7 tünelinin yaklaşık 3 kilometre sonrasındaki çıkış noktası olan Kalkancık Mahallesi’nde de incelemelerde bulunan Başkan Çolakbayrakdar, burada yaptığı açıklamada ise projenin önemine dikkat çekerek; "Şu anda T7 tünelinin Kayseri yönündeki çıkış noktasındayız. Bundan sonraki etapta T8 ve T9 tünellerinin de tamamlanmasıyla, hattımız Kayseri’ye ulaşarak nihai hedefine kavuşmuş olacak. Buradaki çalışmalar 24 saat esasına göre devam ediyor. Yaz-kış demeden, hava şartları elverdiği sürece ekipler gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışıyor. Bu proje, Kayserili hemşehrilerimizin modern, hızlı ve konforlu bir ulaşım sistemine kavuşması amacıyla hayata geçiriliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ancak en büyük teşekkürü, bu vizyoner projenin arkasındaki kararlı duruşuyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz. Kayseri’ye yakışır bu önemli yatırımı hayata geçiren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, projenin, sadece ulaşım değil, aynı zamanda Kayseri’nin daha fazla ekonomik ve sosyal kalkınması açısından da stratejik bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Turizm Haftası etkinlikleri Bayramhacı Mahallesi'nde coşkuyla kutlandı
Bölgesel

Turizm Haftası etkinlikleri Bayramhacı Mahallesi'nde coşkuyla kutlandı

Kocasinan Belediyesi, 49. Turizm Haftası etkinliklerine ev sahipliği yaptı

Başkan Çolakbayrakdar: "Yatırımlarla Kocasinan’ı güzelleştiriyor, bölgeyi zenginleştiriyoruz"
Yerel Yönetim

Başkan Çolakbayrakdar: "Yatırımlarla Kocasinan’ı güzelleştiriyor, bölgeyi zenginleştiriyoruz"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yunusemre Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı son aşamaya gelen sosyal tesisin inşaatını inceledi.

Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri'nin tarımsal başarısının mimarlarına teşekkür etti
Bölgesel

Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri'nin tarımsal başarısının mimarlarına teşekkür etti

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, TÜİK verilerine göre Kayseri'nin tarımsal üretimiyle Türkiye'de büyük bir başarıya imza attığını belirterek, özellikle 2021 yılından itibaren bizzat ekimini ve hasadını gerçekleştirdikleri aspir bitkisinin üretiminde birinci sırada olmalarından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

“İlçemiz sınırları içerisindeki yaşam alanlarını, yaptığımız çalışmalarla yeşil alan ağırlıklı olarak daha da güzelleştiriyoruz”
Yerel Yönetim

“İlçemiz sınırları içerisindeki yaşam alanlarını, yaptığımız çalışmalarla yeşil alan ağırlıklı olarak daha da güzelleştiriyoruz”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, insanın özünde olan toprakla bağını koparmamak amacıyla yeşil alan ağırlıklı çalışmalar yürüttüklerini ve özellikle yeni yapılan tüm parklarda, çocukların toprakla buluşabileceği ve vakit geçirebileceği alanlar oluşturduklarını söyledi. Detaylar haberimizde..

Kocasinan Belediyesi, temizliğe devam ediyor
Bölgesel

Kocasinan Belediyesi, temizliğe devam ediyor

Kocasinan Belediyesi, vatandaşların daha temiz bir ortamda yaşaması için mesai mefhumu gözetmeksizin modern araçlarla mahalle mahalle temizlik yaparak, hijyenik ortam sunuyor.

Kocasinan Belediyesi'nden önemli duyuru
Yaşam

Kocasinan Belediyesi'nden önemli duyuru

Kocasinan Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergi Ödemelerinin 1.Taksitinin 31 Mayıs Cuma günü sona erecek olmasından dolayı vatandaşların vergi ödemelerini rahatlıkla yapabilmesi için çalışma saatlerinde düzenleme yaptı.