Burdur / Burdur

Başkan Ercengiz, 1 Mayıs Öncesi OSB’de İşçilerle Kahvaltıda Buluştu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, EÇTS Makina Kalıp Sanayi personeliyle kahvaltıda bir araya gelerek çalışanlarla sohbet etti, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Başkan Ercengiz, 1 Mayıs Öncesi OSB’de İşçilerle Kahvaltıda Buluştu

Kahvaltıda konuşan Başkan Ercengiz “Değerli arkadaşlar, yarın 1 Mayıs; emeğin, emekçinin bayramı. Türkiye’de emek mücadelesi çok eskiye dayanıyor, dünyada ise çok daha köklü bir geçmişe sahip. Bizim siyasi anlayışımızda temel düşünce şudur: İnsanları yoksulluğu yöneterek değil, zenginlikle buluşturmak gerekir.

Toplumun küçük bir kesiminin refah içinde yaşadığı bir ülke hayal etmiyoruz. Bugün ülke kaynaklarının neredeyse yarısını, yalnızca yüzde 5’lik bir kesim kullanıyor. İşte bu yüzden bir Avrupalıyla eşit şartlarda değiliz.

Daha çok çalışmamıza, daha fazla üretmemize rağmen yaşam standartlarımız aynı seviyede değil. Paramızın değeri ortada. 50 lira verdiğinizde 1 Euro alabiliyorsunuz. Ancak Avrupa’da insanlar bizden daha fazla kazandıkları halde daha düşük maliyetlerle daha kaliteli bir yaşam sürebiliyor.

Bugün kasapta kıymanın kilosu neredeyse 1000 liraya ulaştı. Bu da yaklaşık 20 Euro demek. Oysa Avrupa’da daha kaliteli eti 10-12 Euro’ya almak mümkün. Bizim itirazımız tam da buna: Vergi adaletli toplanmıyor, adaletli paylaşılmıyor.

Sorun tam olarak burada başlıyor. Çalışanlarımız daha maaşını almadan vergisi ve sosyal güvenlik primi kesiliyor. İşveren de aynı yükü taşıyor. Ben de küçük bir işletme sahibiyim, aynı zamanda eczacıyım. Dolayısıyla hem çalışanı hem işvereni çok iyi anlıyorum. Bugün iki temel sorunla karşı karşıyayız: Birincisi iş bulabilmek, ikincisi çalışanların emeğinin karşılığını alamaması. Burada işverenlerimizin de emeğini teslim etmek gerekir.

Faruk Bey ve Mehmet Bey gibi isimler, çalışanıyla aynı sofrayı paylaşan, elinden geldiğince daha iyi maaş vermeye çalışan insanlar. Şartlar daha iyi olsa daha fazlasını vermeyi isteyen, emeğin değerini bilen insanlar. Belediye tarafında da göreve geldiğimizde ağır bir borç yükü devraldık. 25 milyon dolar borç vardı.

Bugünün parasıyla çok büyük bir rakama denk geliyor. Ancak bu borçları bitirdik, mali yapıyı sürdürülebilir hale getirdik. Uzun vadeli yatırımları da bütçemizi zorlamadan yönetiyoruz. Yıllardır hukuk mücadelesi verdiğimiz AVM projesinde de süreci tamamladık.

Şimdi yatırımcıların bir araya gelerek arsa satın aldığı bir dönem başladı. Bu konuda çeşitli eleştiriler yapılıyor. Ancak bütün hesaplamalar uzmanlıkla yapıldı.

Eğer yap-işlet-devret modeli olsaydı, 25 yıl sonra belediyeye dönecek bir yapının ekonomik ömrünün önemli kısmı tükenmiş olacaktı. Belki de 25 yıl sonra AVM kavramı bugünkü anlamını yitirmiş olacak. Dünyada bu model dönüşüyor.

Ancak mevcut şartlarda şehir ticaretine katkı sağlayacak bir ihtiyaç olarak değerlendirildi ve biz de kentimizin geleceği adına bu adımı attık. Bizim mücadelemiz nettir: Daha adil bir Türkiye, emeğin karşılığını aldığı bir düzen ve herkesin insanca yaşayabildiği bir gelecek.

1 Mayıs’ın ruhu da tam olarak budur. Bugün burada bizleri ağırlayan Faruk Erkan ve Mehmet Erkan’a, ayrıca siz değerli emekçilere teşekkür ediyorum.” dedi

Başkan Ercengiz, 1 Mayıs Öncesi OSB’de İşçilerle Kahvaltıda BuluştuBaşkan Ercengiz, 1 Mayıs Öncesi OSB’de İşçilerle Kahvaltıda BuluştuBaşkan Ercengiz, 1 Mayıs Öncesi OSB’de İşçilerle Kahvaltıda BuluştuBaşkan Ercengiz, 1 Mayıs Öncesi OSB’de İşçilerle Kahvaltıda BuluştuBaşkan Ercengiz, 1 Mayıs Öncesi OSB’de İşçilerle Kahvaltıda Buluştu

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.