Burdur / Burdur

Başkan Ercengiz’den Emekli Öğretmenlere Yemek

Burdur Belediyesi tarafından 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle emekli öğretmenler onuruna yemek verildi.

Başkan Ercengiz’den Emekli Öğretmenlere Yemek

Burdur Belediyesi tarafından 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle emekli öğretmenler onuruna yemek verildi.

Cumhuriyet Yaşam Merkezinde düzenlenen yemeğe, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, 58. Komando Eğitim Alay Komutanı P. Komd. Alb. Yavuz Çankaya, Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, Önceki dönem Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Merkez İlçe Başkanı Ayla Büğdüz, CHP Kadın Kolları Başkanı Ziynet Gezer, Meclis üyeleri ve emekli öğretmenler katıldı.

Önceki Dönem Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya “ Öğrencilik yılları öğretmenlik yıllarımız gerçekten çok çileli geçmiş. İçimizde bu çileyi bu acıyı yaşayan çok arkadaşımız var. Her şey geride kalıyor önemli olan yetiştirdiklerimiz. Öğrencilerimiz insanı mutlu eden o. Karşılaştığımız zaman şöyle bir gözlerinin içi gülmesi gelipte elinizi sıkması elinizi öpmeleri hiçbir şeye değişilecek bir durum değil. Ben hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bir kez daha öğretmenler günü nedeniyle bizleri burada toplayan değerli başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “ İyi öğrenci olmamı tüm değerli öğretmenlerime borçluyum. Eğitimin marka olduğu bir kent olan Burdur da eğer marka olabildi ise bugün bu salonda bulunan tüm değerli öğretmenlerimin katkısı büyüktür. Son dönemde eğitimdeki sürekli değişen programlar yapılanma farklılıkları hem veliyi hem de öğretmeni ve öğrencilerimizi maalesef bocalattı. Ben bir öğretmenin en başta anne baba kadar yakın olduğunu bilirim. Çünkü öğrencisinin derdine dertlenir, öğrencisinin gözünün görmediğini hisseder, kulağının duymadığını fark eder. Allah korusun bir kötü alışkınlığa bulaştı ise evinden önce öğretmeni fark eder öğrencisinin. Böyle bir düzenden bugün farklı eğitim modelleri ile maalesef öğretmen ile öğrenci arasındaki ilişki geçmiş yıllarda ki kadar samimi değil. Bu nedenle de eğitim ve öğretimin sadece öğretim tarafından çok daha fazla ilgilenildiği bir dönem şahit oluyoruz. Oysaki eğitim ailede başladığı kadar okulda da çok kıymetli. Çünkü bir öğrencinin kötü alışkanlıklara değme yaşının şu anda tek haneli rakamlara geldiğini üzülerek basında ve elimizdeki kayıtlardan öğreniyoruz. Onun için ben bugün burada bulunan emekli öğretmenlerimin geçmişteki çabalarından ötürü bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Bu gayretin daha fazla gösterilmesini istiyorum. 1928 yılında Başöğretmen olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toplumun düşmanı cehalettir, cehaletin düşmanı öğretmendir” der. Cehalet ile mücadele etmek zorundayız. Eğer cehaleti ortadan kaldırmaz isek yoksulluğu da ortadan kaldıramayız. Yoksulluğu ortandan kaldırmaz isek insanımızı mutlu edemeyiz. Bu nedenle “Fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller yetiştirecek öğretmenlerimizin çok daha donanımlı çok daha aklı başında çok daha bilinçli olması bizim ve bizden sonraki kuşakların yetiştirmesi açısından çok önemlidir. Ben öğretmenlerimin ellerinden ayrı ayrı öpmek istiyorum. Tekrar sizlerin günlerini kutluyor, katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Ercengiz’den Emekli Öğretmenlere YemekBaşkan Ercengiz’den Emekli Öğretmenlere Yemek

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü'nde Öğretmenler Günü Kutlaması
Etkinlik

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü'nde Öğretmenler Günü Kutlaması

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Isparta Barida Otelde bir yemek organizasyonu düzenledi. Organizasyonda kurucu, yöneticiler ve öğretmenler bir araya geldi.

Bucak'ta Jandarma Köy Okullarında Görev Yapan Öğretmenleri unutmadı
Bölgesel

Bucak'ta Jandarma Köy Okullarında Görev Yapan Öğretmenleri unutmadı

Burdur'un Bucak ilçesinde, jandarma ekipleri tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında köy okullarında görev yapan öğretmenlere çiçek hediye edildi.

Muhtar İsmail Tuncer, öğretmenleri unutmadı
Bölgesel

Muhtar İsmail Tuncer, öğretmenleri unutmadı

Burdur'un Bucak ilçesi Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail Tuncer, mahallede bulunan Adnan Menderes İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret etti.

Bucak'ta Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı
Etkinlik

Bucak'ta Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Burdur'un Bucak ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.

Burdur'da öğretmenler günü töreni!
Etkinlik

Burdur'da öğretmenler günü töreni!

Burdur'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Eğitim İş Burdur Şube Başkanı Erkan Putgül, hükümetin eğitim emekçilerinin haklarını gasp ettiğini ve itibarsızlaştırdığını belirterek, mücadeleye çağırdı.

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi
Yaşam

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı