Burdur / Burdur

Başkan Ercengiz Engelli vatandaşlarla bir araya geldi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Burdur Belediyesi, engelli vatandaşlar ve aileleri için yemek düzenledi.

Başkan Ercengiz Engelli vatandaşlarla bir araya geldi

Burdur Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, engelli vatandaşlar ve aileleri için yemek düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Burdur Belediyesi tarafından engelli ve vatandaşlar ve aileleri için yemek düzenlendi. Cumhuriyet Yaşam Merkezinde engelli vatandaşlar onuruna düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Burdur Kent Konseyi Başkanı Orhan Akın, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Divarcı, Belediye Meclis Üyeleri ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Programda konuşan Başkan Ercengiz “Geçen yıl yine bu salonda daha önceki yıllarda olduğu gibi sizlere bir takım sözler verdik. Bu sözlerimizi yerine getirebilmek için gayretlerimizi ortaya koymuştuk. Şükürler olsun sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Bir enegelli bakım evinin sözünü vermiştik. Kent Konseyimiz ile başladık Eylem Hanım ve arkadaşları o işin başına geçtiler bizde gerekli desteği sağladık. Kent Merkezimizde Cumhuriyet Parkımızın hemen altında sizlere bir danışma merkezini oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Geçen yıl sizlere burada planlarını projelerini sunmuştuk. O plan ve projelerde gösterdiğimiz rehabilitasyon merkezine dönüştürebileceğimiz gündüz engelli bakım evimizde de hemen hemen son noktaya geldik. İnşallah bu ayın sonunda da engelli gündüz bakım evimizin bina işlerinin işlemleri tamamlanmış olacak. Bir yanda da tefrişatı için hazırlığımızı yapacağız. Bir taraftan bahçe düzenlememizi yapacağız. Engelli dostlarımızın özelliklede ailelerimizin rahatça gönül rahatlığı ile yaşayıp yaşatabileceği bir alanı da bu ayın sonunda kazandıracağız. Engelsiz kafemizi açacağız. Belediye personelimizin işbirliği ile engelli dostlarımız ile işletmek üzere sözünü verdiğimiz engelsiz kafemizi hep birlikte hizmete açacağız. Engelli gündüz bakım evimizin alanının uzak olması bu alanda hizmet üretebilmemizde ulaşımda sıkıntının olması ihtimalini ortadan kaldırmak üzere engelsiz taksimizi de bütçemize aldık. En kısa zamanda sizlerin bizleri aradığı zaman ne zaman isterse engelli yakınınızı engelli dostumuzu istediği alandan alıp kent merkezimize bırakabileceğimizi bir engelsiz taksiyi de önümüzdeki günlerde sizlere kazandıracağız. Sizlere söz verdiğimiz gibi bunları başarabilmenin de haklı gururunu yaşıyoruz. Burada bir teşekkürü de hiç Burdur’u tanımamış Burdur’u ömründe hiç görmemiş ama Burdur’daki engelli dostları için cebinden milyonlarca lirayı harcayan Metin Ürkmez beye yapmak istiyorum. İstanbullu bir işadamı bir şekilde yolumuz kesişti bizi buldu ve Burdur’a bir engelli gündüz bakımevini ve bir kreşi kazandırmak üzere bütün kaynağını seferber etti. Bir engelli yakınının ne demek olduğunu sizler kadar bilmemiz mümkün değil. Sizlerle buluştukça sizlerin sıkıntılarını alabildikçe sizlerden bunları duydukça bu sıkıntıları gidermek için projelerimizi çoğaltmaya çalışıyoruz. Yine birlikte olacağız. Kent Konseyimizle, engelli yakınlarımızla, dostlarımızla rehabilitasyon merkezimizle sizlerin her türlü derdine sıkıntısına çare bulabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Dünya engelliler günü tüm engelli dostlarımızın ve yakınlarının ve hatta birer engelli adayı olan her birimizin engelliler günü kutlu olsun. İyi varsınınız iyi ki geldiniz” dedi.

Haberin fotoğrafları için tıklayın

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Alanya Üniversitesi’nde Dünya Engelliler Günü Paneli düzenlendi
Bölgesel

Alanya Üniversitesi’nde Dünya Engelliler Günü Paneli düzenlendi

Dünya Engelliler Günü Farkındalık Paneli, Alanya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

MAKÜ'de engelli bireylere farkındalık etkinliği
Etkinlik

MAKÜ'de engelli bireylere farkındalık etkinliği

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü işbirliğinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.

Vali Öksüz, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını vurguladı
Etkinlik

Vali Öksüz, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını vurguladı

Burdur Valisi Türker Öksüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen programda engelli bireylere yönelik yaptığı konuşmada, "Onları sadece Dünya Engelliler Günü'nde değil her zaman gönlümüzde kalbimizde taşıyoruz" dedi.

Farkındalık günü yemeğinde gönüllerince eğlendiler
Etkinlik

Farkındalık günü yemeğinde gönüllerince eğlendiler

Burdur Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği yemekte engellilere unutulmaz bir gece yaşattı.

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı
Etkinlik

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı

Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Antalya’da bulunan engelli dernekleri, spor kulüpleri ve Engelsiz Kafe'nin özel aileleriyle bir araya geldi.

Engelsiz Yaşam Derneği Üyeleri Antalya Gençlik Kampı'nda Unutulmaz Bir Gün Geçirdi
Etkinlik

Engelsiz Yaşam Derneği Üyeleri Antalya Gençlik Kampı'nda Unutulmaz Bir Gün Geçirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel misafirlerini ağırladı.