Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, AKP İl Başkanı Volkan Mengi’nin basın açıklamalarıyla toplumun kafasında algı yaratarak ve bu algı üzerinden siyaset yapmasına sert tepki gösterdi.
“Siyasetin medya üzerinden döndürülmesi, son dönemde moda oldu. Biz demokrasiye inanan insanlar olarak, aynı masa etrafına oturup, halkın gözü önünde tartışmayı çok isteriz.” İfadelerini kullanan Başkan Ercengiz, basın arkasına saklanarak açıklama yapan AKP İl Başkanı Volkan Mengi’ye yanıt verdi.
AKP İl Başkanı Volkan Mengi’nin “Kendisine şirket hesaplarının denetlenmesi ile ilgili komisyon kurulsun, içerisinde her partiden bir meclis üyesi olsun talebimiz her nedense kabul görmemiş. CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin tamamının oylarıyla red edilmiştir.” açıklamasına “Biz 5 yıldır kapısından girene kimlik sormadan salonumuza aldığımız ve halkımızın özgürce izleyebildiği meclis toplantılarını gerçekleştiriyor ve basın aracılığıyla da vatandaşımıza her anını, hiçbir şekilde gizlemeden ulaştırıyoruz.” diyerek yanıt veren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Talep edilmesi halinde belediye meclis toplantılarını bizlerde canlı yayınlayabiliriz hiçbir sıkıntı yok. Çünkü biz halkımıza hesap verebilen bir anlayış içersinde beş yıl boyunca çalıştık. Burdur’da tarihi bir oy farkıyla ve tarihi bir oy oranıyla Burdur’da yeniden belediye başkanlığına, Burdur Halkı tarafından seçildiğine vurgu yapan Başkan Ercengiz, “Seçimlerin bitmesine rağmen, maalesef bazı siyasilerin kafasında hala seçimin bitmediğini görüyoruz. 31 Mart akşamı Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığım konuşmada, “Benim açımdan artık siyaset ve seçim bir kenarda kaldı. Burdur için çalışma vakti.” demiştim, ancak geldiğimiz noktada, daha mazbatamızı almadan başlayan hakaret ve iftiralar ve hakaret kampanyalarının dün bir yenisini daha gördük. Biz tartışabiliriz, biz konuşa biliriz, biz bir şeyleri paylaşabiliriz ve bunu halkın gözü önünde yapmaktan da asla imtina etmeyiz.”dedi.
Başkan Ercengiz, İl Başkanı Volkan Mengi’nin “ Sözde basın açıklamasında karda olduğunu söylemiş, hatta şirketleri zararla devraldık diyerek demagoji yapmıştır.” Sözlerine ise “Burdur Belediyesi iştiraki olan şirketlerin, 2014 yılı Nisan ayında göreve geldiğimizde hiçbir şekilde kurumsal niteliği kalmamış, bakkal defteri gibi veresiye defterleri tutulduğunu tekrar hatırlatmak isterim. Belki huzur hakkının alınmadığı ama bazı yöntemlerle şirketin içinin boşaltıldığı bir 10 yılı yaşanmış. Şuan hala devam eden yargı sürecinin sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu yargı sürecinin sonunda milletin kaynaklarının nereye gönderdiğini, kimlerin harcadığını, nereye harcadığını ve nasıl harcandığının hesabının sorulmasını bekliyoruz. Göreve başladığımızda ilgili şirketlerin hiçbir kaydı önümüze düzgün konulamadığı gibi, 5 yıldır Burdur Belediyesi’nin iştiraki olan hemen hemen bütün işletmeleri yeni baştan yenilenmesini sağlayıp, halkımıza en üst düzeyde hizmet edebilmesini sağladık. Bunlar kavak yaprağıyla yapılmıyor” dedi.
Başkan Ercengiz, kendilerini yasal olmasına rağmen huzur hakkı almakla suçlayan İl Başkanı Mengi’nin Meclis üyesi olduğu dönemde aldığı huzur hakkını hatırlatarak “ Bunun adı üstünde huzur hakkı. Yasal olarak belirlenmiş bu hak isteğe bağlıdır. İsteyen alır, isteyen almaz. Kaldı ki 2014’den 2017’ye kadar belediye meclis üyeliği yapan atanmış siyasi Burdur Belediyesi’ndeki yaptığı görev süresi içersindeki tüm huzur haklarını almış, hiç birisine de itiraz etmemiştir. Bir şeyleri söylerken dikkatli olmak lazım. Popülizm yapıyorum derken, kendi hatalarınızın ortaya çıkacağını da hesap etmelisiniz. Eğer bu durum söz ettiğiniz gibi bir hata ise, söz konusu aynı hatayı zamanında siz de yaptınız öyleyse, bunu da hatırlatmak isterim.” Dedi.
Başkan Ercengiz, söz konusu yasal haktan vazgeçilebileceğine dikkat çekerek, Bizi huzur hakkı almakla suçlayan ve sayın genel başkanımıza akıl verme cüretini gösteren o atanmış siyasiye bir şey sormak istiyorum. 25 yıldır yönettiğiniz İstanbul ve Ankara’da bu huzur hakları alınırken, siz siyasi inanç içersinde değil miydiniz? Sayın Genel Başkanınıza bu konuda hiç mi akıl vermeyi düşünmediniz? Siz bu huzur hakları alınırken, bu şirketlerin denetiminin yapılıp yapılmadığını hiç mi sorgulamadınız? Ya da geçmiş 10 yıla ait sorular sorduğumuzda neden nadim olup, başınızı öne eğmektesiniz? Bu konuyu duymazdan gelmektesiniz? Bugüne kadar Burdur Belediyesi Belediye Başkanı olarak, kurumumda çalıştığım süre içerisinde hiçbir faturayı getirmedim. Aynı zamanda yönetim kurulu başkanı olduğum iştirak şirketlerine de bugüne kadar, daha önceki yıllarda yapıldığı gibi uygun olmayan faturaları getirip, kurumdan tahsilatını yapmadım. Biz şeffafız hiçbir korkumuz yok. Varsa bir haksızlık, usulsüzlük, yolsuzluk bunun bedelini de kim yaptıysa içimizde bedelini ödemeye de hazırdır.”şeklinde konuştu
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)