Burdur

Başkan Ercengiz, Volkan Mengi’ye yanıt verdi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, AKP İl Başkanı Volkan Mengi’nin basın açıklamalarıyla toplumun kafasında algı yaratarak ve bu algı üzerinden siyaset yapmasına sert tepki gösterdi.

Başkan Ercengiz, Volkan Mengi’ye yanıt verdi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, AKP İl Başkanı Volkan Mengi’nin basın açıklamalarıyla toplumun kafasında algı yaratarak ve bu algı üzerinden siyaset yapmasına sert tepki gösterdi.

Siyasetin medya üzerinden döndürülmesi, son dönemde moda oldu. Biz demokrasiye inanan insanlar olarak, aynı masa etrafına oturup, halkın gözü önünde tartışmayı çok isteriz.” İfadelerini kullanan Başkan Ercengiz, basın arkasına saklanarak açıklama yapan AKP İl Başkanı Volkan Mengi’ye yanıt verdi.

BELEDİYE MECLİS TOPLANTILARINI TALEP EDİLİRSE CANLI VEREBİLİRİZ

AKP İl Başkanı Volkan Mengi’nin “Kendisine şirket hesaplarının denetlenmesi ile ilgili komisyon kurulsun, içerisinde her partiden bir meclis üyesi olsun talebimiz her nedense kabul görmemiş. CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin tamamının oylarıyla red edilmiştir.” açıklamasına “Biz 5 yıldır kapısından girene kimlik sormadan salonumuza aldığımız ve halkımızın özgürce izleyebildiği meclis toplantılarını gerçekleştiriyor ve basın aracılığıyla da vatandaşımıza her anını, hiçbir şekilde gizlemeden ulaştırıyoruz.” diyerek yanıt veren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Talep edilmesi halinde belediye meclis toplantılarını bizlerde canlı yayınlayabiliriz hiçbir sıkıntı yok. Çünkü biz halkımıza hesap verebilen bir anlayış içersinde beş yıl boyunca çalıştık. Burdur’da tarihi bir oy farkıyla ve tarihi bir oy oranıyla Burdur’da yeniden belediye başkanlığına, Burdur Halkı tarafından seçildiğine vurgu yapan Başkan Ercengiz, “Seçimlerin bitmesine rağmen, maalesef bazı siyasilerin kafasında hala seçimin bitmediğini görüyoruz. 31 Mart akşamı Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığım konuşmada, “Benim açımdan artık siyaset ve seçim bir kenarda kaldı. Burdur için çalışma vakti.” demiştim, ancak geldiğimiz noktada, daha mazbatamızı almadan başlayan hakaret ve iftiralar ve hakaret kampanyalarının dün bir yenisini daha gördük. Biz tartışabiliriz, biz konuşa biliriz, biz bir şeyleri paylaşabiliriz ve bunu halkın gözü önünde yapmaktan da asla imtina etmeyiz.”dedi.

BAKKAL DEFTERİ GİBİ VERESİYE DEFTERLERİ TUTULMUŞ

Başkan Ercengiz, İl Başkanı Volkan Mengi’nin “ Sözde basın açıklamasında karda olduğunu söylemiş, hatta şirketleri zararla devraldık diyerek demagoji yapmıştır.” Sözlerine ise “Burdur Belediyesi iştiraki olan şirketlerin, 2014 yılı Nisan ayında göreve geldiğimizde hiçbir şekilde kurumsal niteliği kalmamış, bakkal defteri gibi veresiye defterleri tutulduğunu tekrar hatırlatmak isterim. Belki huzur hakkının alınmadığı ama bazı yöntemlerle şirketin içinin boşaltıldığı bir 10 yılı yaşanmış. Şuan hala devam eden yargı sürecinin sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu yargı sürecinin sonunda milletin kaynaklarının nereye gönderdiğini, kimlerin harcadığını, nereye harcadığını ve nasıl harcandığının hesabının sorulmasını bekliyoruz. Göreve başladığımızda ilgili şirketlerin hiçbir kaydı önümüze düzgün konulamadığı gibi, 5 yıldır Burdur Belediyesi’nin iştiraki olan hemen hemen bütün işletmeleri yeni baştan yenilenmesini sağlayıp, halkımıza en üst düzeyde hizmet edebilmesini sağladık. Bunlar kavak yaprağıyla yapılmıyor” dedi.

KENDİSİ DE HUZUR HAKKI ALMIŞ, HİÇ BİR ZAMAN DA İTİRAZ ETMEMİŞTİR

Başkan Ercengiz, kendilerini yasal olmasına rağmen huzur hakkı almakla suçlayan İl Başkanı Mengi’nin Meclis üyesi olduğu dönemde aldığı huzur hakkını hatırlatarak “ Bunun adı üstünde huzur hakkı. Yasal olarak belirlenmiş bu hak isteğe bağlıdır. İsteyen alır, isteyen almaz. Kaldı ki 2014’den 2017’ye kadar belediye meclis üyeliği yapan atanmış siyasi Burdur Belediyesi’ndeki yaptığı görev süresi içersindeki tüm huzur haklarını almış, hiç birisine de itiraz etmemiştir. Bir şeyleri söylerken dikkatli olmak lazım. Popülizm yapıyorum derken, kendi hatalarınızın ortaya çıkacağını da hesap etmelisiniz. Eğer bu durum söz ettiğiniz gibi bir hata ise, söz konusu aynı hatayı zamanında siz de yaptınız öyleyse, bunu da hatırlatmak isterim.” Dedi.

NEDEN NADİM OLUP BAŞINIZI ÖNE EĞİYORSUNUZ?

Başkan Ercengiz, söz konusu yasal haktan vazgeçilebileceğine dikkat çekerek, Bizi huzur hakkı almakla suçlayan ve sayın genel başkanımıza akıl verme cüretini gösteren o atanmış siyasiye bir şey sormak istiyorum. 25 yıldır yönettiğiniz İstanbul ve Ankara’da bu huzur hakları alınırken, siz siyasi inanç içersinde değil miydiniz? Sayın Genel Başkanınıza bu konuda hiç mi akıl vermeyi düşünmediniz? Siz bu huzur hakları alınırken, bu şirketlerin denetiminin yapılıp yapılmadığını hiç mi sorgulamadınız? Ya da geçmiş 10 yıla ait sorular sorduğumuzda neden nadim olup, başınızı öne eğmektesiniz? Bu konuyu duymazdan gelmektesiniz? Bugüne kadar Burdur Belediyesi Belediye Başkanı olarak, kurumumda çalıştığım süre içerisinde hiçbir faturayı getirmedim. Aynı zamanda yönetim kurulu başkanı olduğum iştirak şirketlerine de bugüne kadar, daha önceki yıllarda yapıldığı gibi uygun olmayan faturaları getirip, kurumdan tahsilatını yapmadım. Biz şeffafız hiçbir korkumuz yok. Varsa bir haksızlık, usulsüzlük, yolsuzluk bunun bedelini de kim yaptıysa içimizde bedelini ödemeye de hazırdır.”şeklinde konuştu

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da Sinekle Mücadele Başladı! Larva İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor
Bölgesel

Burdur'da Sinekle Mücadele Başladı! Larva İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Burdur'da larva ilaçlama çalışmaları kapsamında sulak alanlar, çöp konteynerleri ve kanallar ilaçlanıyor. Burdur Belediyesi, sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarında larva mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu
Yerel Yönetim

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu

31mart 2024 pazar günü yapılan yerel Seçimler sonucu Burdur İli ve ilçelerinde Belediye başkan ve meclis üyeleri yeniden şekillendi . Son Burdur Belediyeler Birlik başkanı Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal olmuştu . Yeni Başkan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Oldu

Ercengiz Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla Kahvaltıda Buluştu!
Bölgesel

Ercengiz Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla Kahvaltıda Buluştu!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 35 Mahalle Muhtarı ve Merkeze bağlı köy muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda Ercengiz, yeni dönemde muhtarlarla daha da yakın çalışacaklarını söyledi.

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu
Etkinlik

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu

Burdur Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserde Ceylan Ertem sahne aldı. Konser binlerce Burdurlunun katılımıyla coşkuyla geçti.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın
Bölgesel

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için bir kortej yürüyüşü düzenliyor. Yürüyüşe katılmak için 23 Nisan Salı günü saat 20:00'da Çatalpınarı Mevkii'nde olun!

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'
Bölgesel

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 104 yıl önce atılan temellerin önemini vurguladı ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu hatırlattı.