Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Bucak eski Perşembe pazarında düzenlenen ve yerel esnafı olumsuz etkileyen Yöresel Ürünler Festivali hakkında açıklamalarda bulundu. Festivalin şehir dışından getirilen ürünlerin satışı ile bölge esnafını mağdur ettiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, yetkililerin bu tür etkinliklere izin vermemesi gerektiğini belirtti.
Başkan Mehmet Yılmaz, Bucak’taki esnaf mevcut ekonomik koşullar altında ayakta kalmaya çalıştığını ifade ederek, festival kapsamında açılan çadırların yerel esnafa zarar verdiğini söyledi. “Tüccar ve esnafımız, şehrimize dışarıdan getirilen ve yerel ekonomiye katkı sağlamayan ürünlerin satıldığı bir ortamda iş yapamaz hale gelmiştir. Festival adı altında düzenlenen bu etkinlikler, zaten zor koşullarda faaliyet gösteren yerel işletmelerimizi daha da zor duruma düşürmektedir” dedi.
Başkan Yılmaz, şehir dışından gelen satıcıların festivaller aracılığında satış yapmasına izin verilmesinin yerel esnafın mağduriyetini artırdığını vurguladı. Bucak ekonomisine katkı sağlayan, vergisini burada ödeyen ve burada yaşayan esnafın gözetilmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, “Bu tür organizasyonlarda yerel işletmelerimizin korunması gerekiyor. Şehir dışından gelen satıcılar, esnafımızın gelirini olumsuz etkilerken, aynı zamanda hijyen ve denetim açısından da risk oluşturuyorlar. Halk sağlığını tehdit edebilecek koşullarda satış yapılmasını doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.
Festival çadırlarında satılan ürünlerin denetimden yoksun olmasının halk sağlığı açısından da risk oluşturduğunu belirten Yılmaz, bu tür etkinliklerde ürünlerin sağlık standartlarına uygunluğunun sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. “Açıkta satılan ürünlerin hijyen koşullarının denetlenmesi zor. Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edebilecek durumlar yaratılmaması için bu tür festivallerde satılan ürünlerin hijyen ve kalite kontrolleri yapılmalı. Aksi takdirde tüketiciler ve esnaf mağdur olur” dedi.
Bucak esnaf ve sanatkarlar odası olarak bu tür organizasyonların düzenlenme biçimiyle ilgili yetkililere çağrıda bulunduklarını belirten Başkan Yılmaz, şehir ekonomisini ve yerel esnafı koruyacak düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti. “Yöresel Ürünler Festivali gibi etkinliklerin düzenlenmesinde yerel esnafın mağduriyetinin önüne geçecek düzenlemeler yapılmalı. Bu tür etkinliklerin daha kontrollü ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bizler, Bucak’ın ticari hayatını korumak ve geliştirmek için her türlü girişimi destekliyoruz, ancak esnafın zarar gördüğü bir ortamın oluşmasına karşıyız” şeklinde konuştu.
Esnaf odası olarak şehrimizin ve esnafımızın menfaatlerini korumak en öncelikli görevimizdir. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi durumunda yukarıda bahsettiğimiz olumsuzlukların giderilmesi adına ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde olacağımızı ve gerekli girişimlerde bulunmaktan çekinmeyeceğimizi bildirmek isteriz. Halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını alışverişini yerel esnafımızdan yaparak hem ekonomimize katkı sağlamasını hem de güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketmesini rica ediyoruz.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (1)
festival
4 ay önce / 08.07.2025Esnaf çok iyiyse fağiş fiyatla satış yapmasın. Esnaf kendi içinde bunu çözsün önce. Büyükşehirlerde 2 lahmacun 1 ayran avmlerde 100 tl. Burda tek lahmacun 140 tl. Kalite desen yok. Festival dediğin şey de 81 ilde 10 yıllardır olan bir şey. İlk defa görmüş gibi davranmayın.
Beğendim 0 | Beğenmedim 1 | Cevapla