Burdur

Başkan Mengi; '3,5 Milyon TL’lik tazminatı sorumluları ödemeli'

İçişleri Bakanlığı, Bakan Süleyman Soylu imzası ile Melek Ambalaj Şirketinin sözleşmesini iptal eden Burdur Belediye Bakanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ve İç Denetçi Süleyman Türker hakkında soruşturma izninin verilmesine karar verdi.

Başkan Mengi; '3,5 Milyon TL’lik tazminatı sorumluları ödemeli'

Dönemin Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya tarafından ‘Toplum Yararına 0 Atık projesi’ kapsamında geri dönüşüm işi sözleşme karşılığında Melek Ambalaj Şirketi ihale edilmişti. Ancak, göreve seçilmesi ile birlikte firmanın sözleşmesini tek taraflı fesih eden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in bu kararının bedeli ağır olmuştu.

Davayı kazanan firma Belediyeyi 3 milyon 542 bin 696 TL tazminat ödemeye mahkum etmişti. Konu ile ilgili soruşturma başlatılmış, geçtiğimiz gün ise haksız fesih ve görevi kötüye kullandıkları gerekçesi ile Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ve İç Denetçi Süleyman Türker hakkında soruşturma izninin verilmesine Bakan Süleyman Soylu imzası ile karar verildi.

Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, sorumlularının tazminatı ödemesi gerektiğini vurgulayarak, belediyenin 3,5 milyon zarara uğratıldığını söyledi.

Başkan Mengi yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

Burdur Belediyesi ile Değişim ambalaj arasında 2011/2014 yılları ve sonrasında 2014/2019 yılları arasında “Burdur Belediye sorumluluk sınırları içinde bulunan Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüşümü” sözleşmesi imzalanmış olup atıkların toplaması ve geri dönüşüm faaliyetleri devam ederken 12 Ocak 2015 yılında CHP’li Burdur Belediye Yönetimi sözleşmeyi tek taraflı fesih etmiştir.

Değişim ambalaj firması tek taraflı fesih edilen sözleşme konusunu yargıya taşımış 6 yıllık hukuk mücadelesini 2021 yılında kazanmış ve CHP’li Burdur Belediye Yönetimine mahkemece 3,5 milyon TL tazminat ödemesi kararı verilmiştir.

GÖREV KÖTÜYE KULLANILMIŞ VE BELEDİYE ZARARA UĞRATILMIŞTIR

AK Parti olarak Burdur Valiliğine 3,5 milyon tazminat davası konusunda “CHP’li Burdur Belediye Yönetimi görevi kötüye kullanmış ve Belediye zarara uğratmıştır.” dilekçesi vererek soruşturma açılmasını istemiştik. Açılan soruşturma sonucunda İçişleri bakanlığı CHP’li Burdur Belediye Başkanı başta olmak üzere Başkan yardımcısı ve iç denetçinin yargılanması için soruşturma izni verilmesine karar vermiş ve tarafımıza dün(25.08.2022) tebliğ edilmiştir.

DEREBEYİ GİBİ HAREKETLER YARGI YOLUNU BULUR!!!

CHP’li Burdur Belediye yönetimi her konuda olduğu gibi bu konuda da “istediğimi yapar kimse bize karışamaz sorgulayamaz” diyerek Derebeyi gibi astığım astık, kestiğim kestik diyerek hukuksuz ve RANTÇI hareketlerini sanki hiç kimse sorgulamayacağını zannediyorlardı. Ama AK Parti olarak yerelde muhalefet görevimizi yaparak halkımızın ve vatandaşlarımızın hak ve hukuklarını korumaya, Şehrimizi zarara uğratan, kendi çıkarları ve RANTLARI için herşeyi yapan hukuk tanımayan CHP’li Burdur Belediyesine karşı mücadelemiz etik değerler çerçevesinde devam edecek ve Türk Yargımız bu konuyu adil bir şekilde karara bağlayacağına inancımız tamdır.

3,5 Milyon TL’lik TAZMİNATI SORUMLULARI ÖDEMELİ!!!

3.5 milyon TL tazminatın süreç uzadığı için şu an daha fazla olduğunu tahmin etmekteyiz, bu tazminatın Burdur Halkımızın vergilerinden ödenmemesi sorumlularına ödetilmesi gerekmektedir ve Burdur Belediyesinin zarara uğratılmaması için takipçisi olacağımızı Burdur kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Volkan Mengi İl Genel Meclisi Üyeliğine Adaylık Başvurusunu yaptı
Bölgesel

Volkan Mengi İl Genel Meclisi Üyeliğine Adaylık Başvurusunu yaptı

Geçmiş dönem AK Parti Burdur il Başkanı Volkan Mengi, il genel meclis üyeliği aday adaylık başvurusunu yaptı.

Başkan Emrullah Ünal'dan, Volkan Mengi'ye tebrik
Bölgesel

Başkan Emrullah Ünal'dan, Volkan Mengi'ye tebrik

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, geçtiğimiz günlerde Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü olarak atanan Volkan Mengi'yi tebrik etti. İşte detaylar...

Volkan Mengi, AK Parti Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü oldu
Bölgesel

Volkan Mengi, AK Parti Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü oldu

Volkan Mengi, AK Parti Genel Merkezi tarafından Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü olarak atandı.

Burdur Milletvekillerini TBMM'de ziyaret ettiler
Bölgesel

Burdur Milletvekillerini TBMM'de ziyaret ettiler

Burdur İl Meclis Başkanı Murat Akbıyık ve AK Parti Burdur eski İl Başkanı Volkan Mengi geçtiğimiz günlerde parlamentoda Burdur milletvekillerini ziyaret etti.

Burdur'da AK Parti, 28 Mayıs seçimleri için tam kadro sahada
Bölgesel

Burdur'da AK Parti, 28 Mayıs seçimleri için tam kadro sahada

AK Parti Burdur İl Başkanlığı, 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için saha çalışmalarına hız veriyor.

AK Parti Burdur'da 'seçim değerlendirme' toplantısı
Bölgesel

AK Parti Burdur'da 'seçim değerlendirme' toplantısı

14 Mayıs seçimlerinde Burdur'dan 2 vekil çıkaran AK Parti Burdur il başkanlığında “seçim değerlendirme” toplantısı yapıldı.