Burdur / Bucak

BAŞKAN OĞUZ “BAKANIMIZLA GÖRÜŞTÜK GÖĞÜS HASTALIKLARI UZMAN DOKTORU ATANACAK”

24.02.2020 Pazartesi Günü Yerel Haber Sitelerimizde yer alan Bucak Devlet Hastanemizle alakalı İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Sayın Safa SÖNMEZ’in bir basın açıklaması olmuştur. Öncelikle Sayın Başkan’a teşekkür etmek istiyorum. Bucak Devlet Hastanesinin bölge hastanesi …

BAŞKAN OĞUZ “BAKANIMIZLA GÖRÜŞTÜK GÖĞÜS HASTALIKLARI UZMAN DOKTORU ATANACAK”

24.02.2020 Pazartesi Günü Yerel Haber Sitelerimizde yer alan Bucak Devlet Hastanemizle alakalı İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Sayın Safa SÖNMEZ’in bir basın açıklaması olmuştur. Öncelikle Sayın Başkan’a teşekkür etmek istiyorum. Bucak Devlet Hastanesinin bölge hastanesi konumunda idarecileri ve personeli ile özverili çalışmalarının altını çizerek hastanemizin değerinin ve potansiyelinin katlanarak devam ettiğini belirtmiştir.

Sayın Başkana hak vermemek elde değil. Zira 2019 yılında hastanemize başvurulan muayene sayısı 530.000 olup, bunun 150.000’i Acil servise müracaattır. Hastane idaremiz ve personeli ile bu süre zarfında gerek bakanlıktan gerekse çeşitli sosyal platformlardan çok değerli ve anlamlı ödüller almıştır. Bizler de bu vesile ile tekrardan Bucak Devlet Hastanesinin değerli idarecilerini ve personellerini  gönülden kutlar tüm platformlarda destekçileri olduğumuzu belirtmek isteriz.

Bucak Devlet Hastanemizle alakalı şu şekilde kısa bir bilgilendirme yapmak gerekirse;

Haziran/2018 döneminde Hastanemizde Uzman Tabip sayısı 39 iken, bugün itibari ile 46’dır. Pratisyen Hekim sayısı 13 iken, 26’ya ulaşmıştır. Hemşire sayımız 157 iken, 182 olmuştur. Hastanemizde görev yapan Psikolog yok iken, 2 yeni Psikolog göreve başlamıştır. Eczacı sayımız 3 iken, 6 olmuştur. Hastanemizde görev yapmakta olan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Dicle AKCAN KAHVECİOĞLU 14/12/2018 tarihinde görevinden ayrılmış olup,  10/12/2018 tarih ve 4291 sayılı yazımız ile Burdur İl Sağlık Müdürlüğünden Göğüs Hastalıkları Uzmanı talebinde bulunduk. Bunun üzerine 17/12/2018 tarihinden bu yana Burdur Devlet Hastanesinden her gün geçici görevlendirme ile doktor gelmekte ve Göğüs Hastalıkları Servisimiz de faal olarak hizmet vermektedir. Servisimizin kapatılması gibi bir şey söz konusu değildir. Bu süre zarfında DHY kuralarında tüm Türkiye için ortalama 8 Göğüs Hastalıkları Uzmanı kuraya dahil edilmekte olup yaklaşık 800 Hastanenin aciliyet arz eden durumlarına göre Sağlık Bakanlığı tarafından kadro tanımlamaları yapılmaktadır. Bununla ilgili her dönem gerekli girişimlerinde bulunulmuş ve bulunulmaya devam edilecektir.

Ayrıca dün yapılan basın açıklamasından 12 gün önce 12.02.2020 tarihinde Belediye Başkanımız Emrullah ÜNAL ve teşkilatımız ile taleplerini yaptığımız ve takip ettiğimiz projelerle alakalı yaptığımız Ankara ziyaretinde Değerli Milletvekillerimiz Sayın Yasin UĞUR ve Sayın Bayram ÖZÇELİK’in aracılığı ile Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA ile görüşme fırsatımız oldu. Bu görüşme esnasında ilçemizle alakalı diğer taleplerimizin yanında yine Bucak Devlet Hastanemiz’in Göğüs Hastalıkları Uzmanı talebini de ilettik.

Bizler AK Parti Olarak, kuruluşumuzdan bu yana gücünü milletten alan bir siyasi parti olarak yine milletimize hizmet noktasında her zaman vatandaş ve devlet arasında hizmet talep ve arzı konusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Milletvekillerimiz Sayın Yasin UĞUR ve Sayın Bayram ÖZÇELİK, Belediye Başkanımız Sayın Emrullah ÜNAL  ve Tüm teşkilatlarımız ile İlçemizle alakalı daha da ileri seviyelere taşıma isteğimiz ve arzumuzun artarak devam edeceğini belirtmek isterim.

Son olarak Sayın Başkanın alışkanlık haline getirdiği siyasi nezaketsizlikle yaptığı  basın açıklamalarına son verip, ilçemizi daha ileri seviyelere taşımak için yapıcı siyaset yapmaya paydaş olmaya davet ediyoruz.

Ak Parti Bucak İlçe Başkanı

Mustafa OĞUZ

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

AK Vekiller, Muhtar Tuncer'e yapılan mobinge tepki gösterdiler
Bölgesel

AK Vekiller, Muhtar Tuncer'e yapılan mobinge tepki gösterdiler

AK Parti Burdur Milletvekilleri Mustafa Oğuz ve Adem Korkmaz, Bucak Belediyesi'nde çalışan ve aynı zamanda üç dönemdir Alaattin Mahallesi Muhtarlığı yapan İsmail Tuncer'a yönelik sosyal medyada dolaşan bir video hakkında açıklama yaptılar.

AK Parti Bucak heyeti İzmir Fuarında
Bölgesel

AK Parti Bucak heyeti İzmir Fuarında

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, AK Parti heyeti ile birlikte İzmir fuarını ziyaret etti. Detaylar haberimizde...

Milletvekili Mustafa Oğuz Melli'de! Başkan Delen'i ziyaret ettiler
Bölgesel

Milletvekili Mustafa Oğuz Melli'de! Başkan Delen'i ziyaret ettiler

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, beraberindeki heyet ile birlikte Melli'de Belediye Başkanı seçilen İlyas Delen'e ziyarette bulundu.

Mustafa Oğuz'dan seçim mesajı! 'Saygımız sonsuz, mesajı dikkate alacağız'
Bölgesel

Mustafa Oğuz'dan seçim mesajı! 'Saygımız sonsuz, mesajı dikkate alacağız'

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, dün yapılan seçim sonrasında mesaj yayımladı. Oğuz mesajında, 'Saygımız sonsuz, mesajı dikkate alacağız' dedi.

Kocaaliler'de 112 acil yardım istasyonu açıldı 'Geçici değil kalıcı hizmet!'
Bölgesel

Kocaaliler'de 112 acil yardım istasyonu açıldı 'Geçici değil kalıcı hizmet!'

AK Parti Burdur Milletvekilleri Mustafa Oğuz ve Adem Korkmaz, Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi'nde hizmete giren 112 Acil Yardım İstasyonu'nda açıklamada bulundular.

Burdur'a 3 Yeni Aile Sağlığı Merkezi Müjdesi!
Bölgesel

Burdur'a 3 Yeni Aile Sağlığı Merkezi Müjdesi!

Sağlık Bakanlığı tarafından Burdur'a 3 yeni aile sağlık merkezi kazandırılması için yatırım onayı verildi. Detaylar haberimizde...