Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, Menemen Çaltı'ya çöp bertaraf tesisi kurma projesine tepki gösterdi. Başkan Pehlivan, "Bu girişim Menemenlilerin sandık iradesine kesilmeye çalışılan bir fatura ve verilmeye çalışılan cezadır. İlçemizin ekosistemine geri dönülmez zararlar verecek, su kaynaklarını kirletebilecek bu tesise karşıyız. Menemen'in yemyeşil doğasına çöp dökülmesine izin vermeyeceğiz." dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Menemen Çaltı'da çöp bertaraf tesisi kurma açıklamasına Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan tepki gösterdi. Başkan Pehlivan, "Bu girişim, Menemen halkı ve çevresi için yalnızca çevresel bir tehdit değil, aynı zamanda sağlık, tarım ve geleceğimiz açısından ciddi bir tehlike oluşturmaktadır. Bu durumu kabul etmek ve göz yummak, ilçemizin değerlerini, sağlığını ve doğal zenginliklerini hiçe saymak olacaktır. Menemen'in çöpe değil, suya ihtiyacı var. Bizler bunun için gece gündüz demeden tüm riskleri alarak, tüm eleştirileri göğüsleyerek çalışıyoruz. Ayrıca bunca orman yangınının arasında, yeşil bir bölgeyi çöpe terk etmek de yeni bir orman yangını çıkarmaktan farksızdır." dedi.
"Menemen'i çöple cezalandırmaya çalışıyorlar"
İzmir'in 30 ilçesi içinde çöp tesisine adres olarak Menemen'in gösterilmesinin, maksatlı ve siyasi olduğunu dile getiren Pehlivan, "Yerel seçimlerin üstünden bir yıl geçse de, henüz hazmedilemediğini görmek, siyasi etikle bağdaşmayan bir rövanş anlayışıyla karşı karşıya kalmak, doğrudan doğruya Menemen halkını ve halkın iradesini hedef almaktır. Menemen'i sandıkla kazanamayınca çöple cezalandırmaya çalışıyorlar. Yaklaşık bin yıllık bir Menengeç ağacının olduğu, doğal yaşamın sürdüğü bir bölgeye çöp tesisi kurma çalışmasının hiçbir mantığı ve izahı yoktur. Bunun tek adı rövanş alma çabasıdır." dedi.
"Tarımın kalbine hançer saplayacaklar"
Menemen'in tarımsal üretimdeki önemine dikkat çeken Pehlivan, açıklamasına şöyle devam etti; "Menemen, İzmir'in en önemli tarımsal üretim merkezleri arasında yer alan bir ilçedir. Zeytinden ıspanağa, ayçiçeğinden pamuğa, buğdaydan incire çok geniş bir ürün ağı olan, İzmir'de üretilen tüm çileğin yaklaşık yüzde 60'ının üretildiği Menemen'e çöp tesisi kurmak, tarımın kalbine hançer saplamaktır. Çöp tesisinden toprağa karışacak atık sular ve maddeler, önce yeraltı sularını ardından da tarım ürünlerini ve son olarak insan sağlığını etkileyebilir. Dünya genelinde gıdanın ve tarımın değeri her geçen gün daha iyi anlaşılırken, topraklarından bereket fışkıran Menemen'i köhneleştirecek, ilçenin marka değerine, imajına, yaşam kalitesine olumsuz yönde etkileyecek, kentimizin yarınlarına kalıcı zararlar verecek her türlü girişimin karşısındayız. Menemen halkının yanında, Güçlü Menemen ailemizle birlikte bu yanlış projeye karşı duracak ve ilçemizi koruma kararlılığımızı göstereceği. Eğer gerçekten böyle bir projeye ihtiyaç varsa, Menemen’in doğasına zarar vermek yerine, Manisa ve Menemen sınırlarında halihazırda var olan çöp bertaraf tesisine gerekli yatırımları yaparak bu sorunu kökten çözebilirsiniz." dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)