Burdur

Başkan Yusuf Keyik'ten kadın girişimcilere ziyaret

Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) kursiyerlerini, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, ziyaret etti.

Başkan Yusuf Keyik'ten kadın girişimcilere ziyaret

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) kursiyerlerini ziyaret etti.

Ziyarette kurstaki teknikler ile ürünlerin pazarlanmasında geliştirilebilecek yol ve yöntemler hakkında karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunuldu. Başkan Yusuf Keyik; Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu ve KGK Başkanı Sevim Zorlu’dan güncel durum hakkında bilgi aldı.

“KAZANÇ SAĞLANMALI”

Kadınların ticaret hayatında da var olması gerektiğini kaydeden Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu: “Ticaret ve Sanayi Odamızın desteği ve bizlerin de katkısı ile üreten kadınlarımızı ticaret hayatında tutmayı sürdürüyoruz. Müdürlüğümüzün eğitmenlerinden Nuray Zeybek hocamızın verdiği kursta ‘Hesap İşi Tekniği’, ‘Alaca Dokuma Üzerine Tel Kırma Tekniği’, ‘Antep İşi Tekniği’, ‘Maraş İşi Tekniği’, ‘Kanaviçe Tekniği’ gibi yöntemler öğretiliyor. Kursların pozitif sonuçlar oluşturacağına inanıyorum. Müdürlüğümüzün hedeflerinden birisi de kursiyerlerimizin ve kadın girişimcilerin ticaret hayatında yer alarak, ekonomik kazanç sağlamasıdır. Onlara e-ticaret için gerek dijital pazarların ve gerekse PTT’nin internet sayfalarını kullanmalarını da öneriyoruz” diye konuştu.

“GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ”

Kadınların üstlendiği görevleri özveri ve başarıyla gerçekleştirdiğini vurgulayan BUTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Zorlu: “Dünyada ülkelerden çok şehirlerin yarıştığı, girişimcilerin müteşebbis ruhuyla ticaret hayatına adım attıkları ve kadın girişimcilerin adından sıkça söz ettirdiği bir dönemi yaşıyoruz. Anadolu kadını her alanda üstlendiği bütün görevleri, büyük bir özveriyle ve başarılı bir şekilde yerine getirir. Bizler de Burdur’daki kadın girişimciler olarak üretiyoruz ve ekonomiye katkı sağlıyoruz. ‘Elde Türk İşlemeleri’ adlı bu kursumuzda geleneklerimizi yaşatıyoruz. Birkaç nesil öncesinden kullanılan teknik ve modelleri ürettiğimiz bazı ürünlerin motiflerine yansıtıyoruz. Kentimize özgü alaca dokumalarını da gelecek nesillere taşıyoruz. Süreklilik kazandırdığımız Kurulumuzun faaliyetlerinde ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen tüm kadınlar rahatlıkla gelip, çalışmalarımıza katılabilirler. Bizlere destek olan Sayın Yusuf Keyik ve Sayın Hamit Kayacıoğlu başta olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

“EKONOMİMİZE DEĞER KAZANDIRIYOR”

Başkan Yusuf Keyik de ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada: “İş dünyasında yer almak ve işgücüne katılmak isteyen kadın girişimcilere yol göstermeye devam ediyoruz. Kursiyerlerimizin üretmiş olduğu el emeği ürünlerin talep görmesiyle, ev ekonomilerine katkı sağlamalarını takdirle karşılıyoruz. Onların üretimde ve ticaret hayatında yer almaları kent ekonomimize katkı sağlıyor, değer kazandırıyor. İnternetten ürün satışlarının trend olduğu bir dönemdeyiz. Bugün, ürettikleri ürünlerin ticaret hayatında daha geniş tabanda olması, daha fazla sayıda müşteriye ulaşması için karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunduk. İnşallah Kadın girişimcilerimiz bu emeklerin karşılığını bir an evvel alırlar. Kurslarda katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Üniversite öğrencilerini Burdur'a bekliyoruz
Bölgesel

Üniversite öğrencilerini Burdur'a bekliyoruz

Burdur Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: "3 Nisan 2023 Pazartesi gününden itibaren üniversite öğrencilerini şehrimize bekliyoruz" dedi.

Başkan Yusuf Keyik'ten Ramazan Ayı mesajı
Bölgesel

Başkan Yusuf Keyik'ten Ramazan Ayı mesajı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, 23 Mart 2023 Perşembe günü başlayan Ramazan ayı vesilesiyle bir mesaj yayınlayıp, tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutladı.

Başkan Keyik'ten Başkan Meçikoğlu'na ziyaret
Bölgesel

Başkan Keyik'ten Başkan Meçikoğlu'na ziyaret

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Çanakkale Zaferinin 108'inci gurur yılını yaşıyoruz
Bölgesel

Çanakkale Zaferinin 108'inci gurur yılını yaşıyoruz

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Keyik'ten Kadınlar Günü Mesajı
Bölgesel

Başkan Keyik'ten Kadınlar Günü Mesajı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, bir mesaj yayınlayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Burdur'un Şubat ihracatı 12 milyon 618 bin dolar
İş Dünyası

Burdur'un Şubat ihracatı 12 milyon 618 bin dolar

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Şubat ihracatımız 12 milyon 618 bin dolar” dedi.