Ankara

"Başkente Değer Ödülleri" Töreninde Haymana Belediye Başkanı Levent Koç'tan Dikkat Çeken Açıklamalar

Gecede, "Tarih ve Turizm Belediyeciliği Ödülü"nü Haymana Belediye Başkanı Levent Koç aldı.

"Başkente Değer Ödülleri" Töreninde Haymana Belediye Başkanı Levent Koç'tan Dikkat Çeken Açıklamalar

Medya Ankara tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen "Başkente Değer Ödülleri", Başkent Millet Bahçesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Siyaset, bürokrasi, iş dünyası, sanat ve spor camiasından çok sayıda ismin katıldığı törende ödüller sahiplerine takdim edildi.

Tören, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat'ın açılış konuşmasıyla başladı. Gecede, "Tarih ve Turizm Belediyeciliği Ödülü"nü Haymana Belediye Başkanı Levent Koç aldı.

"Mansur Yavaş'ın Haymana'ya Büyük Katkıları Oldu"

Ödül töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, görev süresi boyunca ilçeye önemli hizmetler kazandırdıklarını belirtti.

İki yılı aşkın süredir Haymana için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Koç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ilçeye verdiği desteklere teşekkür ederek, "Haymana'nın bugünlere gelmesinde Mansur Başkanımızın emeği büyük. Gerek siyasi kişiliği gerekse ilçemize sağladığı katkılar nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

"Başkente Değer Ödülleri" Töreninde Haymana Belediye Başkanı Levent Koç'tan Dikkat Çeken Açıklamalar

"Yaşanan Birikmişlikler Bu Noktaya Getirdi"

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ayrılarak Adalet ve Kalkınma Paritisi’ye (AK Parti) katılma kararının kolay alınmadığını vurgulayan Koç, süreçte birçok kırgınlık ve birikmiş sorun yaşandığını söyledi.

"Çok farklı olaylar ve yaşanmışlıklar oldu. Bu birikmişlikler nedeniyle artık aynı şekilde devam etme imkânımız kalmadı" diyen Koç, kamuoyunun sürecin tüm detaylarını henüz bilmediğini ve önümüzdeki günlerde yaşananları maddeler halinde açıklayacaklarını ifade etti.

"Haymana'nın Potansiyelini Ortaya Çıkarmak İstiyoruz"

Haymana'nın sahip olduğu doğal ve turistik değerlerin daha fazla değerlendirilmesi gerektiğini belirten Koç, Ankara'nın dış ilçelerinin kendi dinamikleriyle öne çıkarılması gerektiğini söyledi.

"Ankara'da milyonlarca insan hafta sonları gidecek yeni alanlar arıyor. Her dış ilçenin kendine özgü değerleri var. Biz de Haymana'yı bu değerler üzerinden inşa ederek Ankaralıların yeni cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.

"Başkente Değer Ödülleri" Töreninde Haymana Belediye Başkanı Levent Koç'tan Dikkat Çeken Açıklamalar

"Süreci Tüm Şeffaflığıyla Anlatacağız"

Parti değişikliği nedeniyle bazı vatandaşlardan tepki gelebileceğini ifade eden Koç, yaşanan gelişmelerin detayları öğrenildiğinde Haymanalıların kendilerini anlayacağını savundu.

"Süreci tüm ayrıntılarıyla anlatacağız. Bizi bu noktaya getiren sebepleri hemşehrilerimiz öğrendiğinde bizi daha iyi anlayacaklardır" dedi.

"Altı Aydır Mansur Yavaş'a Ulaşamıyordum"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile gerçekleştirdiği son görüşmeye de değinen Koç, uzun süredir kendisine ulaşmakta sıkıntı yaşadığını öne sürdü.

Hafta sonu gerçekleştirilen görüşmede bu konuyu gündeme getirdiğini belirten Koç, "Yaklaşık altı aydır Sayın Başkan'a ulaşamadığımı söyledim. İlçe başkanım ve meclis üyelerim görüşebilirken benim neden görüşemediğimi sordum. Aldığım cevap beni tatmin etmedi" ifadelerini kullandı.

"'Elimi Öptü' İddiası Gerçeği Yansıtmıyor"

Kamuoyunda yer alan "elini öptü" iddialarına da açıklık getiren Koç, söz konusu görüşmede böyle bir durumun yaşanmadığını söyledi.

"Başkanımız zaten el öptürecek bir insan değildir. Kendisini ziyaret ettik ve görüşmemizi gerçekleştirdik. Ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmıyor" dedi.

"Başkente Değer Ödülleri" Töreninde Haymana Belediye Başkanı Levent Koç'tan Dikkat Çeken Açıklamalar

"Kalemim Bir Yıl Önce Kırılmıştı"

AK Parti'ye geçiş sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koç, son görüşmenin ardından mevcut şartlarda bir değişiklik olmayacağını anladığını belirterek, "Kalemimin bir yıl öncesinden kırıldığını o görüşmede bir kez daha gördüm. Ancak bizim önümüzde Haymana için yapılacak çok iş var" ifadelerini kullandı.

"Yakup Odabaşı ile Bakanlıkta Tesadüfen Karşılaştık"

Koç, Murat Kurum'ı ziyaretinde Yakup Odabaşı ile birlikte hareket ettiği yönündeki iddiaları da yalanladı.

"Birlikte gitmedik. Bakanlıkta tamamen tesadüfen karşılaştık. Önceden planlanmış herhangi bir görüşmemiz olmadı. Ben beklerken yaklaşık on dakika sonra Yakup Başkan geldi ve orada selamlaştık" diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.