Balıkesir’in Gönen ilçesinde düzenlenen yağlı güreş finali, spor dünyasına damga vurdu. Final karşılaşmasının ardından mikrofonlara konuşan başpehlivan Fatih Atlı, hem güreşseverlere teşekkür etti hem de federasyona yönelik eleştirilerini açık açık dile getirdi.
Günün erken saatlerinden itibaren tribünleri dolduran fedakâr güreş seyircisine şükranlarını sunan Atlı, destek veren yerel yöneticilere de ayrı bir parantez açtı.
Sözlerine teşekkürle başlayan Fatih Atlı, yağlı güreşin son yıllarda ciddi bir kan kaybı yaşadığını vurguladı. Bu durumu federasyonun bazı uygulamalarına bağlayan Atlı, özellikle Kırkpınar'daki sürece dikkat çekti.
“Federasyonun aldığı bazı kararlar nedeniyle bugün Kırkpınar’da güreşemiyorum,” diyen Atlı, bu kararların ata sporu için büyük bir tehdit oluşturduğunu savundu.
Atlı, bu açıklamanın kendi kişisel görüşü olduğunu ifade ederek, yaşanan sıkıntıları dile getirmenin bir özgürlük hakkı olduğunu belirtti.
Fatih Atlı, desteklerinden dolayı belediye başkanlarına özellikle teşekkür ederek, “Eğer bugün yerel yönetimler olmasa, atasporumuz öksüz kalırdı” sözleriyle kamuoyunun dikkatini çekti.
Bu süreçte, sporcuların sahipsiz bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Atlı, federasyona da, “Herkes şapkasını önüne koyup bu yanlışlardan dönmeli. Yoksa güreşimiz geri dönüşü olmayan bir yola girecek.” sözleriyle açık çağrıda bulundu.
Yaşanan bu açıklama, spor camiasında yankı uyandırdı. Başpehlivan düzeyinde gelen bu çıkış, “yağlı güreşin geleceği tehlikede mi?” sorularını akıllara getirdi.
Balıkesir Gönen 31.Sebeplili Hüseyin Yağlı Güreşleri (17 Haziran 2025) analizi raporu
Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Gönen’de düzenlenen 31. Sebeplili Hüseyin Yağlı Güreşleri’nde üstün performans göstererek 2025 sezonundaki ilk başpehlivanlık unvanını kazanan Fatih Atlı’nın, başta Kırkpınar olmak üzere bazı önemli güreşlerde yer alamayacağı açıklaması spor kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.
Balıkesir'in Gönen'de Başpehlivan kim oldu? Fatih Atlı, 31. Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşlerinde Kemal Şahin'i yenerek Başpehlivan oldu.
Balıkesir Gönen, 17 Haziran 2025 Salı günü, ata sporumuz yağlı güreşin 31. Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri ile unutulmaz bir gün yaşayacak. Meşhur Gönen Panayırı'nın ikinci gününe denk gelen bu büyük organizasyonda, ülkenin dört bir yanından gelen birbirinden değerli başpehlivanlar Gönen Belediyesi Er Meydanı'nı dolduracak.
Başpehlivan Fatih Atlı Güreş ve yağlı güreşin yaygın bir biçimde yapıldığı Samsun'un Ladik ilçe dünyaya geldi,2014 yılında 653. Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde İsmail Balaban'ı yenerek Kırkpınar başpehlivanı oldu.
Kumluca Şehir Stadı'nda 28 Nisan 2024 pazar günü gerçekleştirilen güreşlere, farklı illerden yaklaşık bin 238 güreşçi katıldı. Güreşlerde 70'i başpehlivan olmak üzere 13 kategoride sporcular, rakipleriyle mücadele etti.
Yorumlar (0)