Antalya / Kepez

Bayram öncesi şehit annesini duygulandıran hizmet

Antalya Kepez'de, Kurban Bayramı öncesinde şehit aileleri ve gazilere yönelik temizlik hizmeti sunan Kepez Belediyesi ekipleri, 1991 yılında Van'ın Başkale ilçesinde şehit düşen Jandarma Er Adem Akın'ın ailesinin evinde temizlik yaptı

Bayram öncesi şehit annesini duygulandıran hizmet

Antalya Kepez'de, Kurban Bayramı öncesinde şehit aileleri ve gazilere yönelik temizlik hizmeti sunan Kepez Belediyesi ekipleri, 1991 yılında Van'ın Başkale ilçesinde şehit düşen Jandarma Er Adem Akın'ın ailesinin evinde temizlik yaptı. Oğlunun fotoğrafına sarılıp öpen anne Mümine Akın, "O alev hâlâ yanıyor. Allah sabrından ayırmasın" dedi.
Kepez Belediyesi Evde Sağlık Birimi ekipleri, Kurban Bayramı öncesi Kepez ilçesinde yaşayan şehit yakınları ve gazilerin evlerinde temizlik çalışmaları yürütüyor. Ekipler bu kapsamda, 24 Ağustos 1991'de Van'ın Başkale ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Adem Akın'ın annesi Mümine Akın ve babasının yaşadığı evi ziyaret etti.
Evinin salonunda oğlunun üniformalı fotoğrafına sarılıp öpen 75 yaşındaki Mümine Akın'ın zaman zaman gözleri doldu. Fotoğrafı defalarca öpen ve koklayan acılı anne, "Allah'a şükür taş gibiydi Adem. 6 aylık evliyken askere gitti. 9 ay sonra izne beklerken Albayrak çıktı geldi, oğlumun şehadet haberini verdi. Ardından kalp sorunlarım, tansiyonum, şekerim çıktı. Adem şehit olduktan iki sene sonra kalp krizi geçirdim. Üç sefer anjiyo oldum, üç poşet raporlu hap kullanıyorum" sözleriyle acısını anlattı.
Adem Akın şehit düştüğünde üç aylık hamile olduğunu belirten anne Akın, "34 yıl oldu, acısı geçmiyor. Adem şehit olduğunda 3 aylık hamileymişim, altı ay sonra oğlum dünyaya geldi. Allah bana bir oğlan daha verdi kırk yaşından sonra. Şimdi 33 yaşında, beni sırtında gezdiriyor, moral oluyor bana" diye konuştu.
Kepez Belediyesi'nin temizlik hizmetinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Akın, şöyle devam etti: "Askerler geliyor, halimi hatırımı soruyor. Adem'in selamı gibi geliyor bana. Belediyeden Allah razı olsun. Allah devlete zeval vermesin. Düşünmez ya düşünülüyor bak. Evet bunun gururu var. Şehit annesi şehit babasıyım dediğinde, toplantılara vardığımızda "Başımızla bir" diyorlar, Allah razı olsun. Ama acısı çok. Geçmiyor. Benim oğlum şehit olalı 34 sene oldu. O zaman ağlamayan kalmadıydı. Şimdi beni gördüklerinde hatırlarlar. Ya ben? O alev halen yanıyor. Ne yapalım? Allah'ım sabrından ayırmasın kuzum."
Evler bayrama hazırlanıyor
Kepez Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, Kurban Bayramı'na kadar ilçedeki tüm şehit yakınları ve gazilerin evlerinde detaylı temizlik çalışmalarını sürdürecek. Ekipler tarafından evin her köşesinin titizlikle temizlendiği hizmet kapsamında; sağlık personelleri, temizlik çalışanları ve sosyal destek ekipleri koordineli şekilde görev alıyor.

 

Bayram öncesi şehit annesini duygulandıran hizmetBayram öncesi şehit annesini duygulandıran hizmetBayram öncesi şehit annesini duygulandıran hizmetBayram öncesi şehit annesini duygulandıran hizmetBayram öncesi şehit annesini duygulandıran hizmetBayram öncesi şehit annesini duygulandıran hizmet

Bayram öncesi şehit annesini duygulandıran hizmet

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.