Antalya

Bayram tatili 4,5 güne düştü, tatil planlarını bütçeler şekillendirecek

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Kurban Bayramı tatilinin 4,5 günle sınırlı kalmasının turizm sektöründe büyük bir kayba neden olmayacağını belirterek, "Tatiller artık iç pazarın vazgeçilmez bir parçası oldu.

Bayram tatili 4,5 güne düştü, tatil planlarını bütçeler şekillendirecek

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Kurban Bayramı tatilinin 4,5 günle sınırlı kalmasının turizm sektöründe büyük bir kayba neden olmayacağını belirterek, "Tatiller artık iç pazarın vazgeçilmez bir parçası oldu. Herkes 5 gün için de bütçesine göre bir yer bakacaktır" dedi.
Kurban Bayramı tatili bu yıl 4,5 gün olarak açıklandı. Arefe günü olan 5 Haziran Perşembe öğleden sonra başlayacak idari izin, 6-7-8-9 Haziran tarihlerini kapsayacak şekilde devam edecek. Kamu kurumlarında normal mesai 10 Haziran Salı günü yeniden başlayacak.

"4,5 güne sıkışacak, herkes bütçesine göre hareket edecek"
Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, bayram tatili kararının iç turizm üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Tatilin 4,5 günle sınırlı kalmasının büyük bir kayba neden olmayacağını belirten Yavuz, "Zaten yurt içi pazarı bizim 4,5 günlük tatil yapıyor. Mutlaka 9 gün olması da gerekmiyor" dedi.
Yavuz, kararın geç açıklanmasının bazı planları zorlaştırabileceğini belirterek, "Bunun çok önceden açıklanması insanların plan program yapabilmesi için daha iyi olurdu" diye konuştu.
9 günlük tatillerde tatilcilerin çıkış ve dönüş zamanlarını yaydığını ifade eden Yavuz, bu kez herkesin aynı günlerde yola çıkmasının yoğunluğu artırabileceğine dikkat çekti.

"Ekonomi belirleyici olacak, kısa tatiller ve Yunan adaları öne çıkabilir"
Tatilin süresinden çok maliyetinin belirleyici olduğunu vurgulayan Recep Yavuz, iç pazardaki tatilcilerin ekonomik şartlara göre hareket edeceğini ifade etti. Yavuz, "İnsanların ekonomik olarak bu maliyetli tatili kaldırıp kaldıramayacağı daha önemli. O yüzden biraz daha bütçesi uygun olan yerlere, mesela Yunan adalarına talep çok olacaktır diye düşünüyorum. Veya biraz daha kısa kalınabilir, 3 günlük, 4 günlük tatillere dönülebilir" dedi.

"Antalya yıla durgun başladı ama toparlar"
2025 turizm sezonunun Antalya için yavaş başladığını belirten Yavuz, bunun da ekonomik nedenlerle bağlantılı olabileceğini ifade etti. Türkiye'nin yurt dışında pahalı ülke algısıyla anılmasının etkisine de değinen Yavuz, buna rağmen kentin yılı yine iyi bir seviyede tamamlayacağına inandığını söyledi. Yavuz, "Antalya yine geçen senenin üstünde bir sayıda kapatacaktır. Rakam vermeyeyim ama 20 milyon turist de demeyeyim, bunlar çok afaki tahminler. Ama hala Almanya gibi ülkelerde en çok tercih edilen üç destinasyondan biri Antalya. O yüzden yine eski günleri yaşayacaktır" diye konuştu.

 

Bayram tatili 4,5 güne düştü, tatil planlarını bütçeler şekillendirecekBayram tatili 4,5 güne düştü, tatil planlarını bütçeler şekillendirecek

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!
Haber

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.