Burdur

Bayramda araç mı kiralayacaksınız? Bu tehlikeye dikkat!

Yaz sezonu ve Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte araç kiralama firmalarında yoğunluk artıyor. Sahte sitelere karşı dikkatli olun!

Bayramda araç mı kiralayacaksınız? Bu tehlikeye dikkat!

Yaz sezonu ve Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte araç kiralama firmalarında yoğunluk artıyor. Sahte sitelere karşı dikkatli olunmalı ve araç kiralarken güvenilir kurumsal firmalar tercih edilmelidir. Tüketici Konfederasyonu Başkanı tarafından yapılan önemli uyarılar, ödeme sürecinde dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Araç Kiralama Firmalarında Yoğunluk Artıyor

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte Kurban Bayramı'nın yaklaşması, araç kiralama firmalarında büyük bir yoğunluğa sebep oldu. Firmalar, bayram tatiline bir hafta kala ellerindeki tüm araçların rezervasyonlarının dolu olduğunu açıkladı.

Sahte Sitelere ve Dolandırıcılara Karşı Dikkat

Firma sahipleri, vatandaşları sahte araç kiralama sitelerine karşı uyardı. Özellikle araç kiralayanların araçlarını şubelerden bizzat teslim alması gerektiğini vurguladılar. Uzmanlar da bayram döneminde artan dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması ve güvenilir kurumsal firmaların tercih edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Başkandan önemli uyarılar

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, araç kiralama işlemi yapacak olanların ödeme sürecinde dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Kurumsal olmayan firmalarla çalışırken kredi kartı bilgilerinin paylaşılması veya açık çek, senet imzalanması gibi riskli durumların kaçınılması gerektiğini söyledi. Ayrıca aracın teslim alınması ve teslim edilmesi sırasında fotoğraf ve video çekilmesini, tutanak tutulmasını önerdi.

Yoğunluk sebebiyle dolandırıcılık arttı

Araç kiralama firmaları sahipleri, bayram arifesine denk gelen yoğunluğun sektörde büyük talep olduğunu gösterdiğini belirtti. Talep yoğunluğu nedeniyle ellerindeki araçların tamamının rezervasyonla dolu olduğunu açıkladılar. Ayrıca sahte araç kiralama firmalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini ve araç kiralamada güvenilir firmaların tercih edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Mağduriyetini böyle anlattı

Dolandırılan bir vatandaş, araç kiralamak için başvurdukları firmaya ödeme yaptıklarını ve depozito verdiklerini söyledi. Ancak araç teslim edildikten sonra firmayla iletişim kuramadıklarını ve paralarını geri alamadıklarını ifade etti. Bu nedenle vatandaşları, güvenilir ve tanınmış araç kiralama firmalarını tercih etmeleri konusunda uyardı.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Çanakkale'de  araç dolandırıcılarına gözaltı
3. Sayfa

Çanakkale'de araç dolandırıcılarına gözaltı

Çanakkale'de polis ekipleri, araç kiralama ihalesinde araçların kilometrelerini düşürerek ihale aldığı iddia edilen 3 kişiyi gözaltına aldı.

Araç Kiralama Şirketleri İnsan Kaçakçılığının Hedefinde!
Yaşam

Araç Kiralama Şirketleri İnsan Kaçakçılığının Hedefinde!

Araç Kiralamacıları Konfederasyonu Başkanı Asım Kızmaz, kiraladıkları araçlarla doğu illerinde insan kaçakçılığı yapıldığını ifade ederek, "Suçu nihayetinde bu arabayı kiralayan kişiler işliyor. Dolayısıyla kanun maddelerini buna göre düzenlemek gerekiyor” dedi.

Okul müdürün öldürülmesine karşı 2 kişilik protesto
Bölgesel

Okul müdürün öldürülmesine karşı 2 kişilik protesto

İstanbul'da özel bir okulda müdürlük yapan İbrahim Oktugan'ın öldürülmesi, Kırşehir'de iki kişinin katıldığı eylemle protesto edildi.

Kökrek'ten öğretmenlere "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" brifingi
Etkinlik

Kökrek'ten öğretmenlere "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" brifingi

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Hamur'da öğretmenlerle bir araya gelerek "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni anlattı.

Jandarma'dan silah kaçakçılarına darbe!
3. Sayfa

Jandarma'dan silah kaçakçılarına darbe!

Ordu’da jandarma ekipleri tarafından silah kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 5 şüpheliden 1’i tutuklandı.

 Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi kapılarını açıyor
Bölgesel

Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi kapılarını açıyor

Melikgazi Belediyesi; Mimsin Şirintepe Mahallesi’ne kazandırdığı Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi’nin açılışını 11 Mayıs Cumartesi günü saat 12:00’de gerçekleştirecek.