Burdur

Belediye Meclisi Toplandı

Başkan Ercengiz Temmuz Ayı Çalışmalarını Anlattı Burdur Belediyesi, Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Sultanderesi Hizmet Binası – Fen İşleri Kampü Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Belediye Meclisi Toplandı

Belediye Meclis Toplantısı’nda, Burdur Belediyesi olarak Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlere değinen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Gündemimize geçmeden evvel her ay olduğu gibi Temmuz ayının da faaliyet raporunu kısaca size arz etmek istiyorum. Tabii bugün önemli bir gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başkomutanlık ünvanı verilişinin 99. yıl dönümü. Aynı zamanda dün Beyrut’ta meydana gelen patlamada şu ana kadar 100'ün üzerinde Lübnanlı ya da o anda orada bulunan vatandaşların vefat ettiği bilgisini aldık. Şu anda da 5 ya da 6 tane Türk vatandaşımızın yaralı olduğu bilgisi geliyor. İnşallah ölü sayısında artış olmaz yaralılara da en kısa zamanda şifalar diliyoruz. Umarız bir terör saldırısı değildir. Eğer terör saldırısı ise bu insanlık suçunun da karşılıksız kalmamasını diliyoruz. Çünkü neredeyse bir şehri baştan aşağıya harap eden Bu patlamada ölü sayısının artması muhtemeldir. Bir insanlık suçudur tekrarının olmamasını da diliyor, umut ediyoruz.

“Emeği Geçen Arkadaşlara Teşekkür Etmek İstiyorum”

Değerli arkadaşlarımız Park Bahçeler müdürlüğümüz tarafından Sultan Deresi aile Mezarlığı 1. etabını tamamladık. Serenler Otel İdris sahası çevresine çit montajını yaptık Serdaroğlu evi bahçesi zemini düzeltildi. Halk plajı yeni düzenlenen alanla çevre düzenlemesi tamamlandı. 75. Yıl Parkı futbol sahası tellerinde tadilatlar yapıldı. Parkların topraklama hatları ölçümleri yapılmış olup gerekli kontroller düzenli olarak yapılmaya devam edildi. Gençlik Parkı havuzu çalışır hale getirilip arkadaşlarımız ayrı bir alan oluşturdular. Şehit Özpolat Caddesi 125 metrekare yönetmeliğine uygun kaldırımları tamamlandı. Konak Mah. Sahil Sokak, kaldırım ve engelli yönetmeliğine uygun hale getirildi. 543 metrekarelik bir alan altyapıları yenilendi Türk Telekom altyapısı elektrik TEDAŞ altyapısı sokak kaldırım engelli yönetmeliğine uygun alanlar diğer sokaklarda da istasyon adliye Caddesi'nden Gazi Caddesi'ne çıkış noktasında Doğu Sokak da dahil olmak üzere aydınlatmaları tamamlandı. Alüminyum korkuluklar takılarak kot farkından dolayı vatandaşımızın kazaya kurban gitmemesi için gerekli önlemler alındı. Aynı şekilde Armağan İlci Mahallemizde, Cılvaz mevkiinde 1200’lük çift donatılı borularla 290 metrekarelik drenaj hattını tamamladık. Bu hat önemli bir hattı. Ciddi anlamda bölgeyi tehdit eden bu hattın altyapı olarak Burdur'a kazandırılması önemliydi. Emeği geçen arkadaşlara sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Halk Plajı’nın piknik alanında, mangal bacaları ve mazgalları tamamlandı. Mahrukatçılar sitesinde esnaflarımızla bir araya geldik.

“10 Belediyenin Mali Tablosunu Masaya Yatırdık”

3 Temmuzda Belediye başkanlarıyla kentimize bir toplantı gerçekleştirdik ve Burdur Belediyesi'nin faaliyetler hakkında bilgi verdiğimiz gibi mali tabloların analizlerinin de yapıldığı toplantıda, Burdur belediyesi de dahil olmak üzere 10 Belediyenin mali tablosunu masaya yatırdık. Arabada sinema keyfi sinema gösterileri de devam ediyor bugüne kadar 7 sinema gösterimi tamamladık. Bugün de zannediyorum sonuncusunu gerçekleştireceğiz. İhtiyaç sahibi 3 vatandaşımıza daha akülü tekerlekli sandalye temin ettik. Buradan çağrı yapmak istiyorum. Akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı olan birçok yurttaşımız var. Bu konuda yardım etmek isteyen katkı vermek isteyen ‘Bir ucundan da biz tutalım’ demek isteyen arkadaşımız varsa, Burdurlu hemşerilerimize buradan çağrımız olsun. O dostlarımızı, engelli kardeşlerimizi sevindirmekte yarar olduğunu düşünüyorum. Çünkü onların sosyal hayata katılması, bir şekilde mobilize olmalarıyla ilgili. Bu konuda verilecek destekler için şimdiden teşekkür etmek istiyorum.

“Üretici Birliği Kurulmasının Önemine Vurgu Yaptık”

Susamlık tesislerinde Fasulye üreticileri ve köy muhtarlarıyla bir araya geldik. Daha öncesinde de görüşmüştük, bir üretici Birliği kurulmasının önemine vurgu yaptık. Önümüzdeki süreçte bir kooparatifleşme ve üretici birliğinin Burdur Belediyesi'nin sadece yönetici olarak katkı verebileceği ve bu yapıda deneyim paylaşımını bu konuda iyi olan belediyelerden alarak üretici dostlarımıza getirebileceğini ifade ettik. Onların da böyle bir şeye ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü şu anda 1 dönüm arazinin 2.500 liralık bir maliyeti ile birçoğunun fasulyeyi bıraktığını Sera domatesi ve serada üretilen sebze ye geçtiklerini ifade ettiler. Rekolte, geçmiş yıllara oranla üçte bir oranında düştü. Oransal olarak bakıldığında fasulye üretiminde de ciddi bir kayıp olduğunu arkadaşlarımız ifade etti. Bu konuya sadece Burdur Belediyesi değil tüm paydaşların sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Çünkü önemli bir gelir geçim kaynağı. 100 günlük süreyle rekolte takip ediliyor. 4000 kişinin dolayısıyla 4 bin farklı aileye ekmek girdisinin sağlandığı önemli bir sektör.

“Burdur Esnafımız İyi Bir Dayanışma Örneği Gösterdi”

Düğünden bir gün önce evlerinde çıkan yangın sonucu Kayaaltı Köyümüzde sıkıntı yaşayan gençlerimizle Ankara'da bulunduğum bir anda bilgi aldık ve bu arkadaşlarımıza burada huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Aklıma ilk gelen isimlerden birisiydi ayakkabı esnafından sağ olsun Hamit bey de bu konuda bize destek verdi ve bedelini almadı genç çiftimizden ve onların ailelerinin ihtiyacı olan ayakkabılardan. Kendisine teşekkür etmek istiyorum. İyi bir dayanışma örneği gösterdi Burdur esnafımız. Katkı verdi ve genç çiftimiz, düğünü iptal etmek üzereyken onlara bir gelinlik bir damatlık ve ayakkabılarını giydirerek düğünlerinin yapılmasını sağladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

“Salgının Yeniden Hız Kazandığını Üzülerek İfade Etmek İstiyorum”

Geçtiğimiz ay pandemi sürecinde aralıksız dezenfeksiyon çalışmaları temizlik çalışmalarına devam ettik, ediyoruz. Fakat önümüzdeki süreçte maalesef özellikle kurban bayramı ve beraberindeki tatil nedeniyle son birkaç gün içerisinde verilerin tam da bugünleri yansıtmadığı aslında bir 15 gün sonra verilerin daha iyi nelerin olduğunu daha iyi görebileceğiniz bir süreç içerisinde, bilim adamlarının da uyarılarını dikkate alarak salgının yeniden hız kazandığını üzülerek ifade etmek istiyorum Bu anlamda sosyal mesafe kurallarına bireysel hijyene ve maske kullanımına özen göstermek zorundayız. Bunu mutlaka başarılı bir şekilde bugüne kadar Burdur olarak götürdük. Biz üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Fakat vatandaşın göstereceği duyarlılık bizim açımızdan çok önemli.” Dedi.

Şehidimizin Adı Parkta Yaşatılacak

Belediye Meclisi Toplantısı’nda ayrıca geçtiğimiz günlerde Burdur’da şüpheli şahsı kovalarken yaşadığı kaza neticesinde hayatını kaybeden bir polis memuru Selcan Akbaş’ın isminin Gençlik Parkı’nda yaşatılması kararı alındı. Başkan Ercengiz, Meclis Toplantısı’nda ek gündem maddesi olarak ele alınmak üzere önerilen konuya ilişkin, “Değerli arkadaşlar, bir görev şehidimiz var. Kendisi Burdur’lu değil ama Burdur'da görev esnasında yaşamını yitirdi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehidimizin ismini de Eski Gençlik Parkı olarak bildiğimiz parkta yaşatmakla ilgili bir düşüncemiz olmuştu. Ek gündem maddesi olarak alınmasını oylarınıza sunuyorum.” Dedi. Ek gündem maddesi olarak Belediye Meclisi’nde görüşülen madde, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Mine Kaya

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da şehidimizin adı yaşatılacak
Bölgesel

Burdur'da şehidimizin adı yaşatılacak

Canlı bomba patlaması sonrasında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ali YILMAZ’ın ismi Burdur Özgür Mahallesi Tabakhanelerde bulunan Özemek parkında yaşayacak.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın
Bölgesel

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için bir kortej yürüyüşü düzenliyor. Yürüyüşe katılmak için 23 Nisan Salı günü saat 20:00'da Çatalpınarı Mevkii'nde olun!

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'
Bölgesel

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 104 yıl önce atılan temellerin önemini vurguladı ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu hatırlattı.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak
Etkinlik

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Burdurluları ünlü sanatçı Ceylan Ertem’in vereceği konser ile buluşturacak.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu Başlıyor! Başkan Ercengiz'den Çocuklara Büyük Hediye!
Bölgesel

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu Başlıyor! Başkan Ercengiz'den Çocuklara Büyük Hediye!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocukları unutmadı. Burdur Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin iş birliği ile 23 Nisan Çocuk Şenliği bu yıl da birçok etkinliklerle çocukları eğlendirecek.

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı
Bölgesel

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı

Burdur Belediyesi, üreten belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara ücretsiz çiçek dağıtacak. Çiçekler cuma günü saat 10.00'da asri mezarlıkta dağıtılacak. Detaylar haberimizde...